Пролет пукна, майно ле, Великден дойде! 156 Американски зайци скокнаха!

• 58 227
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
Миз ето тук (преди да роди)
Помощта не съм я търсила целенасочено. Като ходих да правят едни липсващи ваксини на децата за училище в Health Department-а служителката като ме видя бременна ми предложи да се включа на WIC. Каза, че няма значение, статуса и пр. Също важи за деца до 5 год, което пък беше добър начин на включим малкия на някаква здравна програма - освен подпомагането с храни му следят основни показатели като тегло, кръвна картина и пр. Смятам ако има възможност да ползвам и Медикейд за раждането и за бебето после живот и здраве.... Не страдам от излишна гордост. А и системата е направена човешки и помощта поне за нашето семейство е наистина реална.
После като съобщава, че е родила казва, че двете и раждания са на др място. Уж съм добре с математиката. Споменава допреди раждането 3деца на различна възраст, както и да ги въртя, не мога да го докарам до 2раждания на 4 деца с различна възраст).

# 511
  • usa
аз лично се учудвам, че не всичките деца са със щатска здравна застраховка, преди независимо от статуса всички малолетни можеха да се осигуряват през щата, предлагаха ги дори през училищата... може би напоследък се е променило. що се отнася до бройката на децата и ражданията, може едното да не го е раждала тя, може да е само на съпруга и. както вече казах, историята и не ми звучи неправдоподобно. има някои неясноти, но не е като да са небивалици, кой разказва всички подробности от живота си в интернет?

# 512
  • Емаесесаесесапипиа
Момичета, вчера написах един дълъг пост с обяснения, но после реших, че е много странно да тръгвам да доказвам, че съществувам и го махам... С най-добри чувства към всички ви.  Hug

Последна редакция: вт, 28 юли 2015, 14:36 от fapua

# 513
Фапуа, не ни обръщай внимание. Всяка от нас гледа от собствената си камбанария и си намираме теми за разговор, мистерии за разгадаване. Подозрителността ни не е злонамерена, а е следствие от предишни злоупотреби с доверчивостта ни.

Ето, че ти си имала солиден гръб в лицето на брат ти. Намерила си мястото си, решенията, стабилността. Живей си живота както намериш за добре. Ние сме абсолютно без значение за постигане на целите, които си поставила за себе си и семейството си.

Радвам се, че има хора като теб, живеещи на принципа "It's fun to do the impossible" Simple Smile

# 514
Само да кажа, че и ние прехвърлихме голяма сума пари за депозита на къщата и не сме доказвали от къде са парите. Доста над $10 000. Освен това също сме все още на виза, а къщата купихме точно една година след преместването.   

Много сте наблюдателни, на мен нито едно от тези неща нямаше да ми направи впечатление. Явно съм голям балък Wink

# 515
Фапуа, и аз си мисля, че децата трябва да има начин да получат някаква здравна застраховка безплатно. В нашия щат дават и на нелегалните емигранти, само да са деца до 18 години. То знам, че има разлики, ама проучи все пак отново. Не си е работа без застраховки, всичко се случва. Те от спешно няма да ви върнат, ако се наложи и после може да се кандидатсва за разни благотворителни програми да ви покрият сметката, ама си е несигурна работа.

За къщите какво да кажа - при нас тези дето са за подпалване са по 200 хиляди.

# 516
Ниес 2 деца близнаци и 3 та година в Америка едвам се оправяме,под наем още,аз не работя,че се съобразявам с децата иначе трябва да се плаща за още 3 часа след училище за второто,но явно хората са пробивни и оправни дори с повече деца.

# 517
  • Емаесесаесесапипиа
Фапуа, и аз си мисля, че децата трябва да има начин да получат някаква здравна застраховка безплатно. В нашия щат дават и на нелегалните емигранти, само да са деца до 18 години. То знам, че има разлики, ама проучи все пак отново. Не си е работа без застраховки, всичко се случва. Те от спешно няма да ви върнат, ако се наложи и после може да се кандидатсва за разни благотворителни програми да ви покрият сметката, ама си е несигурна работа.

За къщите какво да кажа - при нас тези дето са за подпалване са по 200 хиляди.

Кандидатствала съм за Медикейд на аменското ни бебе. Там описвах цялото семейство, но никога не са ми предлагали застраховки за останалите деца.  Все пак си струва да се провери - благодаря за информацията.

# 518
  • Емаесесаесесапипиа
Ниес 2 деца близнаци и 3 та година в Америка едвам се оправяме,под наем още,аз не работя,че се съобразявам с децата иначе трябва да се плаща за още 3 часа след училище за второто,но явно хората са пробивни и оправни дори с повече деца.

Много съм далеч от това да кажа, че сме се "оправили" по някакъв начин. Напротив, имам чувството, че от както сме тук само объркваме и даунгрейдваме в битово отношение. Преди време имах желание да отидем с мъжа ми в Испания и да минем пътя на Сантяго - Сантяго де Кампустела. Като се замисля - това, което правим сега е нещо подобно -  и в духовен и в материален аспект. Иначе е трудно да се даде рационално обяснение защо си го причиняваме.

# 519
Не е толкова трудно да се наеме жилище, винаги си има начини. Ние наехме двуспален без никаква кредитна история, проверка или гарант, само с пей чекс за 2-3 седмици откакто бяхме започнали работа. Друг е въпроса, че първите месеци едвам връзвахме наем, бензин и храна. Познаваме хора с изтекли визи, които си намират начини да си наемат жилища, да си въртят собствени фирми и тн, начини се намири за всичко.
За помагането от всички в градчето - да, хората помагат. В Тенеси на едно семейство им изгоря къщата и останаха без нищо. Организираха се хората в една ФБ група и всички дарихме дрехи, храна и каквото можехме, хора ги приютиха за няколко дни докато се осаферят и така. Същата група тази зима събираха дрехи, топли напитки и тн за хора от шелтър, които останаха без покрив заради неуредици. Фууд трейнс колкото щеш, за всякакви поводи. Светът е мнооого шарен!

# 520
Около моето първо раждане в групата се появи момиче, което с големи подробности говореше за живота си тук. Включително роди дете и даде мерки и теглилки в инчове и паунди. Не знам как я разобличиха, но се оказа, че пише от България.
Имали сме и посетители с многочислени семейства (накрая роди близнаци и всички и ръкопляскахме) пак измислена. Та затова като ми каже някой, че преди 7 месеца е дошъл със студентска виза, продал си жилището в Добрич, купил си 2 къщи, оправил си зъбите в България, но пътувал 14 часа път с новородено и бебе на 2 години и оправил н-на броя кариеса в Мексико ми е трудно, много трудно да си представя.

Иначе и на мен първата мисъл ми беше религиозно семейство.

П.С. Не съм прочетох поста на Фапуа преди да го изтрие, но честно казано това не променя мнението ми, че с гол ентусиазъм се върти къща.

Последна редакция: вт, 28 юли 2015, 18:47 от Niki1

# 521
  • usa
Тази с близнаците говореше пълни глупости - ферибот от европа до сиатъл???, наистина ли някой и се е връзвал Simple Smile?

# 522
Цитат
В Тенеси на едно семейство им изгоря къщата и останаха без нищо. Организираха се хората в една ФБ група и всички дарихме дрехи, храна и каквото можехме, хора ги приютиха за няколко дни докато се осаферят и така. Същата група тази зима събираха дрехи, топли напитки и тн за хора от шелтър, които останаха без покрив заради неуредици. Фууд трейнс колкото щеш, за всякакви поводи.
Обожавам я тази страна на неограничени възможности и шансове,култура и манталитет.За това и е толкова Велика.

Фапуа,аз успях да ти прочета разказа преди да го изтриеш.Впечатляващо,живи и зрави да сте.Брат от 20 години в Америка също не е за пренебрегване.Всеки от нас в темата е  преживял синдрома на новодошлия,бил той по -лесен или труден начин, различният живот от българия се усеща с огромна сила тук.Кой издържа,кой не издържа,а и много зависи в кой щат живееш,всеки от щатите си носи колоритността.Аз също съм от упоритите магарета.

пс.около нас къщите са над $700.000.С изискване даун пеъмънт 20%.

Миз,това за ферибота от европа до сиатъл ме разсмя,пропуснала съм го Joy

# 523
Тази с близнаците говореше пълни глупости - ферибот от европа до сиатъл???, наистина ли някой и се е връзвал Simple Smile?
и замразени зайчета в багажника.

# 524
  • WA, USA
на мен ми е супер странно откъде намират сили и време да седнат да ги надиплят такива истории, пък и като го направят какво е удоволствието от това? какво че са ни хванали за балъци ли? или пък им е скучен живота?

Фапуа, давай мама както можете, всеки знае 2 и 200. Като се оправяте, нас не ни слушай.

Общи условия

Активация на акаунт