Моето момченце иска да е момиче

• 9 887
  • 33
  •   1
Отговори
# 30
Goldenova, благодаря ти за вниманието, наистина ми беше полезно цитираното от теб.Не знам какъв е този д-р, за първи път го чувам признавам си, но написаното от него, което цитира ми хареса.В смисъл как го е описал и точно по темата съм чела доста сходни неща, така, че съм склонна да вярвам в написаното.Вярно е, че в побертета би било много по-притеснително едно такова поведение, но смятам и че ранното възпитание е много важно.За това се замислих дали не бъркам някъде във възпитанието на сина ни.Ще видиме как ще се развият нещата.
Мисля си обаче, че постигнах страшно много по отношение на мъжа ми.След няколко неуспешни разговора с него, снощи се реших да действам по друг начин.Написах му кратко писъмце, в което му описах как се чувствам, какво мисля за възпитанието ни спрямо детето и какво искам от него.Сутринта докато аз оправях малкия за градина, таткото го прочете и се върна да пиеме кафе и да поговориме.Изяснихме си много неща, казахме какво очакваме и искаме от другия и как трябва да се отнасяме с малкия, за да "стане човек" от него.Мисля, че има резултат.Дано!Мерси на всички за вниманието.

# 31
  • София
Ето ново от тази сутрин. Grinning
Синът ми гледаше едно от списанията в къщи, с най-продаваните играчки за 2004г. и ми вика: Мамо искам да ми купиш едно Бейби Борн #Crazy. Нали се сещате- едно от тези всичко-правещи бебета- пишкат, пият мляко и пр.
Питам го за какво ти е: "ами, ей така, на Елица от нашата група вече са и купили, и аз искам такова"
И една детска кухня си хареса също така от списанието.

А само преди няколко седмици искаше костюм на Спайдермен и меча Ескалибур. Laughing

Така, че ако трябва да се втелясвам във всяко нещо, което говори, то значи да лудна за отрицателно време. Wink
Но, наистина ако симптомите са по-сериозни и опредеелно насочващи, като описаните по-горе цитираната статия, тогава, не знам, как бих постъпила. Thinking

# 32
И аз препоръчвам книгата на Джеймс Добсън"Да отгледаш момчета",както и другите му "Смелостта да възпитаваш" и "Детето със силна воля".

# 33
Цитат
Ако един баща иска синът му да израсне като истински мъж, е длъжен да разкъса връзката между майка и син, която е съвсем естествена в ранното детство, но след три годишна възраст не е в интерес на момчето.
Shocked

Винаги съм смятала, че двамата родителя имат еднакво значима роля в живота на детето - по различен начин изразена, но равностойна в смисъла и ценността си...Важно е момченцата да наблюдават мъжки модели на поведение, да изразходват заедно енергия и ще си водят "мъжки разговори", да се идентифицират с бащите си; но и поведението на майка им ще ги учи, че е нормално да си състрадателен, да плачеш при болка/обида, да обичаш красотата около себе си и във взаимоотношенията, че да си нежен в чувствата не е лиготия, че да споделяш не е само женска работа и т.н...И че не е срамно (след 3 годинки) да търсиш утехата, любовта и закрилата на майка си...

А момченцата, израсли без баща поради самотност на майката, развод или смърт в семейството, "обречени" ли са на хомосексуализъм? А момченцата в онези култури, където предимно жените отглеждат момчетата до 101-2 годишна възраст, докато мъжете са заети с работа предимно?....

Какво ли е мнението на Добсън за възпитанието на момичетата тогава? Съпругът ми си играе с малката с топка, боричкат се, а един ден смятам да я запиша на боен спорт...Аз на възраст 3-4 години играех само на войници с братовчед ми, и аз съм искала да бъда момче - от любопитство и защото ми се  е струвало, че им е по-лесно. Не съм си играла с кукли, не съм се киприла и гримирала като малка...
Сестра ми като малка все я мислеха за момче - играеше само с момчета, биеше се, катере се по дърветата, ужасна панта беше...
Както и да е, не исках да спамя, но горният цитат просто ме изуми. Ще го прочета този Добсън, вижда ми се странна птица.  Thinking

Мнението ми е, че е нормално децата да се опитват да подражават и изучават - те са любопитни, любознателни, попиващи света около тях.  Често си предстяват, че са някой друг, че живеят в приказка, измислят си въображаеми приятели - всичко това е нормално и етап от развитието им.

А също и смятам, че в голяма част хомосексуалистите са родени такива, и че хомосексуализмът не може да се "възпитава" (Dobson's views on homosexuality differ greatly from many of American mental health providers. He believes homosexuality can be cured in adults and prevented in children. He regularly and vigorously decries the gay rights movement and is outspoken about anything that he sees as promoting homosexuality. от http://en.wikipedia.org/wiki/James_Dobson). Като размислих, няма да чета Добсън - това   ми бе достатъчно.  ooooh!

Сори за офф-а, беше породен най-вече от първия цитат, и не касае конкретно темата  на Rumito.

Общи условия

Активация на акаунт