Нашата сватба през 2015 - тема 6

• 28 629
  • 725
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Момичета - хората вярно са го казали - едно зло не идва само... Вече наистина нямам сили и нерви,камо ли желание за каквото и да било. Току що едната ми шаферка каза,че няма да дойде на сватбата,защото някакъв неин познат и купил билети за пътуване и обучение в Италия точно в периода,когато е сватбата.Не мога да повярвам,заболя ме страшно много - направо си ми заби ножа в гърба...Тя знае още от миналото лято за сватбата,на нея разчитах да ми помогне най-много,защото кумата ми живее в чужбина.Чувствам се толкова предадена,иначе всичко,което трябвало да приготви тя - едни тейбълки било готово.Не искам никога повече да я виждам и не искам нищо от нея,съжалявам,че пак ви занимавам,но просто едно след друго само лоши неща и от одеве не мога да спра да плача  Cry Cry Cry

# 31
seangelova разбира се, че ще споделиш  Simple Smile съчувствам ти за случилото се, но все пак недей така да ги приемаш нещата.Да, със сигурност е много неприятно,но разбери и момичето-едва ли и тя се чувства по-добре, пък и щом е за обучение не бива да й се сърдиш. Това е шанс, който сега се е повил пред нея и не може да се изпуска. От една страна това, от друга знам, че ти е много гадно и тъжно, но трбява да се примириш и толкова, ще се справиш с организацията, неприятното е, че е станало в последния момент малко като студен душ. Но какво да се прави. Моят братовчед заминава за Щатите и също няма да дойде на сватбата ми, а ми е първи братовчед, обаче си беше подал документите преди да се сгодим още и много искаше да замине за бригада, изпусна първата заради изпити и сега му се отдаде шанс-и аз така много се обидих и засегнах, много ми беше неприятно, не можех да си представя да се омъжа без него...сърдих се, но премислих, а и с другите поговорих и те успокоих, не мога да го спра и така.
Така, че това е положението-приеми го и не се сърди на момичето.  Simple Smile Wink

# 32
seangelova  Hug Ще си споделиш много ясно, ние и за това сме тук. Не се разстройвай, неприятно е, но поне не отива момичето да се вее на екскурзия, а ще направи нещо полезно за себе си. Ще се справиш!

Ние вчера купихме обувки на ММ. Камък ми падна, че той ми е капризен, а е с много голям номер крак и избирането на обувки е ужас. Но си хареса и взехме много хубави. Остава костюм.

Стискайте ми палци, че отново съм на пробен грим  Laughing . Този път съм обнадеждена, защото си харесах грим от снимките, които момичето е правило и мисля, че ще се получи.

# 33
Здравейте момичета  Hug
Аз в момента съм в застой и няма с какво да се похваля. Но пък ви следя редовно. Гледам снимките ви постоянно и не мога да ви се нарадвам на красотите, които качвате там

seangelova  - Споделям мнението на Мис Бингли. Съчувствам ти за станалото - наистина е много важно до теб да има човек, който да ти е опора в организацията. Но пък това е твоя близка приятелка и на нея се случва нещо наистина важно в живота. Обучението е нещо наистина важно и мисля, че след като ти премине първоначалния шок от новината ще я разбереш и подкрепиш. А пък сигурна съм, че ще се справиш с всичко - просто трябва да си направиш една добра организация  Hug

Kisses - направо се влюбих в грима, който си качила. Невероятен е. И аз искам точно такъв грим, тъй като сватбата ни е вечерна и лекия грим мисля, че няма да е подходящ. А пък и аз самата харесвам малко по-силен грим - не прекалено разбира се. Точно като този, който ти си показала  Heart Eyes

Алечка - стихчето, което си качила е У-НИ-КАЛ-НО - направо ме разтопи  Heart Eyes

Момичета, аз утре ще взема поканите от печат и ще ги дам на моите гости. Очаквам, че ще има сериозен шок от страна на нашите, когато разберат, че са поканени само за подписването, та от сега го мисля как ще се разберем за това. Но това е положението!!!

Утре ще кача снимки и на двете покани. А днес или утре се надявам пак да пообиколим за халки, че нещо сериозно се запънахме на тях

# 34
Алечка, стихчето е много хубаво. Точно в моя стил е. И аз обичам такива тежки и смислени обяснения.  Heart Eyes

seangelova, не се отчайвай. Ще се намери решение. Нали знаеш, че всяко зло е за добро. Когато стане нещо такова, аз вярвам, че явно така е трябвало да стене и ме очаква нещо още по-хубаво.
Аз пък обратно на момичетата смятам, че приятелката ти изобщо не е постъпила коректно спрямо теб. Щом си избрала нея да бъде до теб в този важен ден, значи държиш на нея. И как така някой ще й купи билет без нейно знание и позволение?! Не знам, но за мен не е правилно.  Naughty
Въпреки всички, горе главата и ще се справиш с този проблем. Решение винаги има. Важното е да си спокойна, защото има още много неща, за които сигурно ще се разстройваш по време на подготовката, пък и след това.   Hug

Вяра, а какво означава, че вашите са поканени само на подписването?  newsm78 Няма да са с вас в ресторанта ли? Съжалявам за глупавия въпрос, може и да си споделяла, но сме толкова много булки тук, че объркването е голямо.  Hug

# 35
seangelova,не се притеснявай и не се ядосвай,ще се справиш!Недей да се тормозиш,всичко ще се оправи. И аз разчитах на най-добрата си приятелка да ми помага,но уви.Когато и съобщих,че съм се сгодила,тя дори не ми честити! На когото му предстояло сватба,да си я организирал сам Grinning това и бяха думите,аз много се засегнах от това и приключих всякакви отношения с нея. Мога да се справя и без нея Simple Smile Разбирам състоянието ти в момента,но погледни го от добрата страна-момичето отива на обучение,не на екскурзия Simple Smile  Hug
kisses,гримът е невероятен. Simple Smile

# 36

Вяра, а какво означава, че вашите са поканени само на подписването?  newsm78 Няма да са с вас в ресторанта ли? Съжалявам за глупавия въпрос, може и да си споделяла, но сме толкова много булки тук, че объркването е голямо.  Hug

Да - няма да са с нас в ресторанта. Причината е, че в ресторанта няма да има никакви ритуали, музики и т.н.  Нито ще ме захранва свекърва, нито ще хвърляме букети и жартиери, няма да има DJ, първи танц, чупене на погача и т.н. НИЩО. Просто искаме да седнем и да се почерпим с приятелите за това, че сме станали семейство. Роднините на ММ приеха това съвсем нормално, даже много им допадна. Казаха - Вие сте млади и трябва да си празнувате с приятелите - ние няма какво да ви се мотаем там. Обаче нашите са свикнали за всяко нещо да се събират хора и да се черпят - все някакви тумби народ трябва да има и т.н. Та очаквам да не реагират кротко на поканите Simple Smile

Всъщност първоначалната ни идея дори беше само да подпишем и това е. После решихме и с приятелите да се почерпим. Даже в самите покани за ресторанта пише "Приятелска вечеря"

А относно помощниците за сватбата - на мен нито една моя близка приятелка не ми помага за сватбата. Роднините също - даже веднъж не ме попитаха до сега какво става със сватбата, до къде стигнахте, да помогнем с нещо и т.н. Най-неочаквано за мен с огромен ентусиазъм се хвърли да ми помага една много бееегла позната, която всъщност е съпруга на един приятел на ММ. Толкова мило ми стана, толкова много идеи ми даде, тича с мен за проби на рокли /а е с две деца - едното е бебе на 8 месеца/ извади ми телефони на гримьори, фризьори и какво ли още не. Така че това, че сте приятелки не означава, че ще скочат да помагат - всеки си гледа неговия живот и това е за съжаление Rolling Eyes
Но пък аз не се сърдя на никой - е, малко се обидих на роднините ми, защото от тях не го очаквах но.....
Но това не означава, че няма да поканя приятелките си на сватбата ми или ще променя отношението си към тях - все пак те си имат работа, семейства, деца - не са свободни момичета, които да имат време да обикалят с мен

# 37
Кис, гримът е много хубав. Чудесен избор.  smile3501

Вяра, ще стискам палци тогава и вашите да го приемат нормално. Щом на вас ви харесва и така сте решили, значи това е правилното.   Simple Smile

# 38
  • гр. София
seangelova , ние тук сме си едно СЕМЕЙСТВО от несемейни  Laughing, та как няма да споделиш ??!! Подготовката на сватбата  е съпроводена както с приятни емоции и очаквания, така и с много нерви, разочарования, разминаване с плановете, които са ни начертани в главите ни. Това , което се е случило не е предателство, не го приемай така- това е шанс уникален и всеки би трябвало да подкрепи възможност за образование , както са писали и момичетата. Първоначалния шок ще премине, и съм убедена, че и ти ще си на това мнение. Сигурна съм ,че с твоята приятелка, ще имате много хубави и специални моменти заедно и тя ще бъде до теб - опора, усмивка и споделено щастие Simple Smile Адиос от мен и стискайте палци да нарисувам хубаво тениските за годежната ни фотосесия  Mr. Green
Вяра, ще е изненада за твоите родители, но пък със сватовете могат да отидат на ресторант да се почерпят и опознаят Wink

# 39
Seangelova, с най-добри чувства, но аз съм на противоположното мнение. Според мен абсолютно нищо фатално не е станало. Тя отива там на обучение и това предполагам не е с цел да ти забива нож в гърба. Сватбата е един ден, а професионалната реализация е за цял живот. Още повече като знаем какво е положението в България. Виж, щеше да е кофти младоженеца да имаше купен билет от някой познат.

Мисля, че човек трябва да разчита най-много на себе си. Така после няма да се чувства предаден и разочарован.

А пък и какво толкова-все пак това е просто сватба, не е нещо изискващо свръхчовешки умения. Вземи за пример мен-абсолютно никой не ми помага, организирам всичко сама от чужбина, шаферки няма да имам. Поканих една приятелка за кума, тя прие, но каза, че тогава може и да не е в България. Ми здраве да е, ще измислим нещо друго в движение, нищо, че името и е на поканата. Не, че не искам да е точно тя, но пък ако тогава тя има възможността да поработи няколко месеца в чужбина, ще се радвам за нея.

Относно настаняването на гостите, ще направя списък и ще го дам на братовчедка ми. Тя ще се справи. И то какво друго остана за така важните шаферки?

Мисълта ми е, че нищо не е непоправимо, щом сме живи и здрави.

# 40
Алечка стихчето е толкова хубаво и мило  Hug Направо ми стана кеф на душата докато го чета  luvbed
seangelova Недей да се ядосваш  Stop Случват се такива неща  smile3525 Не и се сърди , а и както каза сама тя е трябвало да направи само тейбъл картичките . Едни картички ли ще те спънат бе момиче  Heart Eyes Гледай малко по позитивно на нещата  newsm51 Ако наистина обичаш приятелката си и държиш на нея, би трябвало да се зарадваш . Такъв шанс не всеки ден се отваря . Сигурна съм , че и на нея не и е било лесно да ти го каже  Hug Неприятно е  , но съм сигурна, че ти ще бъдеш една прекрасна булка и ще си изкараш празника чудесно и без нейната помощ   love001

И аз мисля , че нещата трябва да се случат възможно най-бързо , за да сме спокойни .
Аз малко ще поизчакам с поканите, може би до юни месец , заради редица причини . Сега ни предстои местене в друга квартира , но ще изчакам май месец когато София се изнася . Тогава има много хубави квартири ( нови) на добри цени  Whistling Това е много важно за мен , тъй като от почти една година сме при моя роднина . Нооо за мен  няма по хубаво от това да сме  си само двамата - някак друго си е  Laughing

# 41
  • София
Благодаря много за подкрепата момичета   bouquet обаче за сега не мога да го приема...Говорих с другата шаферка и тя каза,че през последния месец като е повдигала темата за роклите тази,която няма да присъства само е отбягвала темата и казвала,че в момента няма пари,а това изобщо не е вярно-изключително е добре финансово(много добре съм запозната с това) На всичкото отгоре ми го казва във фейсбук,дори не си направи труда да ми се обади...И накрая ми казва да гадно е - нямаше дори едно извинявай.Плюс това,колкото повече го мисля много съмнително ми изглежда цялата работа.Аз в началото дори смятах да нямам шаферки,но тя имаше много голямо желание.Аз не бих постъпила като нея никога.Вярно е,че сватбата е един ден,но аз по-скоро смятам,че обученията винаги ще има - плюс това тя ходи в годината по няколко...Не знам,много съм разочарована...Но поне имах възможност да поговоря с другите си приятелки и те ме поуспокоиха доста. (а и вие също  Hug ) Вчера като го писах наистина ми беше свръхемоционално,ама и днес като се сещам ми става много гадно - ще видим как ще е с времето.

Иначе днес взехме роклята - довечера ще гледам да кача снимката : )

# 42
Здравейте,

Пише ви една отчаяна бъдеща булка.
Къде в Бургас има хубави ресторанти, които да са с капацитет повече от 100 души и да са хубави.
Знам само Мираж - не го харесвам изобщо. Приморец, който е до 23:30 само и х.България, който за септемврийска сватба вече бил зает Sad , а и в Рубаят, но там хич не ми харесва обстановката. Изглежда ми като хамбар. Ви къде ще се жените? Имате ли предложения.
Май за септември вече няма дати, а ние не можехме по-рано да насрочим дата. Имаше много въпросителни и пречки.  #Crazy Извън града не става, защото нямаме възможност да плащаме хотел на гостите си.
Моля за помощ  Praynig

# 43
Ей, момичета, най-накрая попаднах на читава гримьорка. Гримира ме така, че да се харесам! Много съм доволна.  Mr. Green

# 44
Алечка,честитоооо  Hug
touch_el,моята сватба ще е в Бургас,пробвай с ресторант Океан или Университета.Ако искаш ми пиши на лични ще се радвам да помогна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт