Отговори
# 105
Добре. Хайде да си представим следната ситуация. Авторката се влюбва на 17. Взимат решение, че ще живеят заедно и мъжа поема грижите за нея, тъй като тя все още учи. Не след дълго се появява първото дете. Тя не е работила никога, майчинството се превежда на мъжа на сметката, но пък все пак мъжа е давал пари за гледане на това дете и те едва ли са били 300лв. През всичкото това време, авторката е заобиколена от баби и дядовци, но не започва да работи, а ражда втори път. Откъде да знаете, че към онзи момент между първото и второто именно той не е забелязал, че на жена му и е по-удобно да седи вкъщи, отколкото да работи. Откъде знаете, че към онзи момент, той не  е видял една жена, която само иска, пък не си е мръднала пръста. Хубаво, това са само предположения. Появява се второ дете. Този път не е ясно майчинството къде отива, но е ясно, че тя е имала подкрепа на баби, които също не са ги оставили голи и боси по нейните думи. Вероятно и на мъжа му е дошло в повече да издържа жена си и я е тласкал към нещо, което да направи със себе си . Тя завършва курса за маникюристки, но той за да я научи на отоговрност, постъпва по странен за нея начин. И така, започнала е да работи, той също, но както имат повече доходи от двете работи, така заради ипотекта вече имат и повече разходи. Тя вместо да се стегне, напуска втората работа, а него го хваща яд, че е безотговорна. Появява се трето дете, а тя отново не работи, въпреки наличието на баби. Ми че кой я издържа сега, кой гледа децата. Не вярвам, че тези деца ходят голи и боси, както описва. Просто ми се струва, че авторката иска да води един по-охолен живот, който в момента мъжа не може да и предложи. И човека е заделил някой лев, който не иска да изхарчи за гримове, козметика и дрехи, а нея я е яд, че той си къта пари, а тя не си купува гримове. Ми да ви кажа, ако е такъв сюжета, тя още е на 17.  Thinking

Последна редакция: нд, 05 апр 2015, 16:38 от fiolio

# 106
Е, ако не е кафеджийка, не пречи да е добре гледана съобразно възможностите, без да се счупва от домакинстване. Склонна съм да погледна И от тази гледна точка - че тя няма представа какво влиза като приход, но държи сметка.
Това за трите коли и трите мотора ми е странно. Милионерите не поддържат такъв автопарк.

Но автомонтьотрите държат. И обикновено това не са последни модели, а са сглабяни таралясници. Нека авторката каже, луксозни автомобили и мотори ли са или половината от тях, дори не са в движение.

# 107
Е, ако не е кафеджийка, не пречи да е добре гледана съобразно възможностите, без да се счупва от домакинстване
Склонна съм да погледна И от тази гледна точка - че тя няма представа какво влиза като приход, но държи сметка.
Това за трите коли и трите мотора ми е странно. Милионерите не поддържат такъв автопарк.

Но автомонтьотрите държат. И обикновено това не са последни модели, а са сглабяни таралясници. Нека авторката каже, луксозни автомобили и мотори ли са или половината от тях, дори не са в движение.
И аз това си помислих. Един познат използваше ситуацията всяка седмица да е с различна кола. Не съм сигурна дали имаше собствена.

# 108
  • Tам през Атлантическия океан
Добре. Хайде да си представим следната ситуация. Авторката се влюбва на 17. Взимат решение, че ще живеят заедно и мъжа поема грижите за нея, тъй като тя все още учи. Не след дълго се появява първото дете. Тя не е работила никога, майчинството се превежда на мъжа на сметката, но пък все пак мъжа е давал пари за гледане на това дете и те едва ли са били 300лв. През всичкото това време, авторката е заобиколена от баби и дядовци, но не започва да работи, а ражда втори път. Откъде да знаете, че към онзи момент между първото и второто именно той не е забелязал, че на жена му и е по-удобно да седи вкъщи, отколкото да работи. Откъде знаете, че към онзи момент, той не  е видял една жена, която само иска, пък не си е мръднала пръста. Хубаво, това са само предположения. Появява се второ дете. Този път не е ясно майчинството къде отива, но е ясно, че тя е имала подкрепа на баби, които също не са ги оставили голи и боси по нейните думи. Вероятно и на мъжа му е дошло в повече да издържа жена си и я е тласкал към нещо, което да направи със себе си . Тя завършва курса за маникюристки, но той за да я научи на отоговрност, постъпва по странен за нея начин. И така, започнала е да работи, той също, но както имат повече доходи от двете работи, така заради ипотекта вече имат и повече разходи. Тя вместо да се стегне, напуска втората работа, а него го хваща яд, че е безотговорна. Появява се трето дете, а тя отново не работи, въпреки наличието на баби. Ми че кой я издържа сега, кой гледа децата. Не вярвам, че тези деца ходят голи и боси, както описва. Просто ми се струва, че авторката иска да води един по-охолен живот, който в момента мъжа не може да и предложи. И човека е заделил някой лев, който не иска да изхарчи за гримове, козметика и дрехи, а нея я е яд, че той си къта пари, а тя не си купува гримове. Ми да ви кажа, ако е такъв сюжета, тя още е на 17.  Thinking

Мухахахх  Laughing  гледането на деца в БГ му се вика седене в къщи и нищо неправене  Mr. Green
че даже и жени го пишат това. Така де , трЕбе жената и децата да обгрижва и на работа да се чекне иначе не прави ниШо , не се брои  Mr. Green Яко , яко  Laughing

Цялата рода  му е помагала редеом с деца и жена да си купи сервизчето и да плаща апартамента. Па после той се барабани в гърдите че сИчко сам постигнал. Лишавал жената , лишавал децата , роднини давали дрешки , баби помагали , жената работи , изкарва курсове , па требва да му върне парите за тях , а иначе като работи че дава пари за децата не се брои.

Последна редакция: нд, 05 апр 2015, 17:28 от Desss

# 109
Чисто сама съм си гледала децата, за стотна от секундата не съм имала помощ от никой.Нито баби, нито дядовци, така че знам какво значи да гледаш деца. Но пък авторката е написала, че е имала тяхната помощ. Ми ако имам една баба, която почти постоянно ми гледа децата, тогава си е нищоправене да ти кажа.

# 110
Добре. Хайде да си представим следната ситуация. Авторката се влюбва на 17. Взимат решение, че ще живеят заедно и мъжа поема грижите за нея, тъй като тя все още учи. Не след дълго се появява първото дете. Тя не е работила никога, майчинството се превежда на мъжа на сметката, но пък все пак мъжа е давал пари за гледане на това дете и те едва ли са били 300лв. През всичкото това време, авторката е заобиколена от баби и дядовци, но не започва да работи, а ражда втори път. Откъде да знаете, че към онзи момент между първото и второто именно той не е забелязал, че на жена му и е по-удобно да седи вкъщи, отколкото да работи. Откъде знаете, че към онзи момент, той не  е видял една жена, която само иска, пък не си е мръднала пръста. Хубаво, това са само предположения. Появява се второ дете. Този път не е ясно майчинството къде отива, но е ясно, че тя е имала подкрепа на баби, които също не са ги оставили голи и боси по нейните думи. Вероятно и на мъжа му е дошло в повече да издържа жена си и я е тласкал към нещо, което да направи със себе си . Тя завършва курса за маникюристки, но той за да я научи на отоговрност, постъпва по странен за нея начин. И така, започнала е да работи, той също, но както имат повече доходи от двете работи, така заради ипотекта вече имат и повече разходи. Тя вместо да се стегне, напуска втората работа, а него го хваща яд, че е безотговорна. Появява се трето дете, а тя отново не работи, въпреки наличието на баби. Ми че кой я издържа сега, кой гледа децата. Не вярвам, че тези деца ходят голи и боси, както описва. Просто ми се струва, че авторката иска да води един по-охолен живот, който в момента мъжа не може да и предложи. И човека е заделил някой лев, който не иска да изхарчи за гримове, козметика и дрехи, а нея я е яд, че той си къта пари, а тя не си купува гримове. Ми да ви кажа, ако е такъв сюжета, тя още е на 17.  Thinking

Незнам....схемата обаче е наиситна збъркана. Ами мъжът пък не се ли е сещал,че ако си вземе за жена ученичка неможе да очаква от нея да изгради кой знае каква кариера,а още повече,ако тя е и родила. Вярно има и ткаива хора,които раждат, учат,развиват се,но не всички са такива. Вярно е,че във всяка ситуация има виновност и от двете страни в повечето случаи,но ние няма как да знаем кой точно е по-крив и кой по-прав. Тя ми звучеше доста отчаяно и в голяма безизходица. Някак не ми се струва,че би "плакала" толкова,заради липса на охолен живот.

# 111

Незнам....схемата обаче е наиситна збъркана. Ами мъжът пък не се ли е сещал,че ако си вземе за жена ученичка неможе да очаква от нея да изгради кой знае каква кариера,а още повече,ако тя е и родила. Вярно има и ткаива хора,които раждат, учат,развиват се,но не всички са такива. Вярно е,че във всяка ситуация има виновност и от двете страни в повечето случаи,но ние няма как да знаем кой точно е по-крив и кой по-прав. Тя ми звучеше доста отчаяно и в голяма безизходица. Някак не ми се струва,че би "плакала" толкова,заради липса на охолен живот.

Ако наистина е разчитала на баби да се е развила.
Курс е изкарала , те са крати , сега иска да учи , децата предполагам да големи кой на ДГ кой на училище  Wink

Тези които раждат деца учат и се развиват в повечето случаи имат подкрепата на мъжа си и помощ от страна на баби в гледането на децата.

# 112
  • София
След като жени, които са отгледали децата си без помощта на баби и дядовци и се бият в гърдите за това, смятат, че жените, които имат странична помощ при отглеждането на децата, имат предостатъчно време, защо се чудим, че мъжете смятат, че да си стоиш в къщи и да си гледаш децата е нищоправене  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 113

Ако наистина е разчитала на баби да се е развила.
Курс е изкарала , те са крати , сега иска да учи , децата предполагам да големи кой на ДГ кой на училище  Wink

Тези които раждат деца учат и се развиват в повечето случаи имат подкрепата на мъжа си и помощ от страна на баби в гледането на децата.

Абсолютно подкрепям постовете ти!

Едното им дете обаче май е много малко,защото носи памперси разбрах.

# 114
След като жени, които са отгледали децата си без помощта на баби и дядовци и се бият в гърдите за това, смятат, че жените, които имат странична помощ при отглеждането на децата, имат предостатъчно време, защо се чудим, че мъжете смятат, че да си стоиш в къщи и да си гледаш децата е нищоправене  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Да , ако имаш отмяна имаш време за себе си и да се развиваш. Разбира се може и без тази помощ да го правиш , но е много по-трудно , което пък не значи не възможно стига да имаш подкрепата на мъжа си  Peace при авторката това липсва.

Помоща на баби е незаменима , явно някои го имат за даденост и за това не го отразяват като помощ  Sunglasses

# 115
  • София
Ами така де, никой не е длъжен да гледа внуците на бабите и дядовците  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 116
Ами не съм съгласна. Едно бебе месечно не излиза 180лв....

Не знам колко излиза, въпросът е, че той дава толкова. Кажи му го на него, че не е достатъчно.

Пак казвам, сумите нямат значение, въпросът е в начина на разпределяне - ти плащай за децата (все едно не са и на другия), а ще платя еди какво си, ако нямаш, ще ти дам заем  Crazy с какво се различават тези отношение от тези м/у разведени родители? С това, че се водят на еди адрес и спят в едно легло ли?

# 117
Ами не съм съгласна. Едно бебе месечно не излиза 180лв....

Не знам колко излиза, въпросът е, че той дава толкова. Кажи му го на него, че не е достатъчно.

НСЧ прочети внимателно. Не е решил той толкова да дава. Тя самата незнае колко той дава. Тя казва, че по нейни сметки, горед голу излизат толкова.

# 118
принцеса_Фиона, много ми хареса поста ти, особено за бялата държава, в която е ясно, че България никога няма да се превърне. Пребиваващите тук, защото те не са и родолюбци, и тяхното изключително ограничено мислене, както е видно и от жени и от мъже, дърпат държавата надолу. Проблема е, че когато човек се оплаче, особено жена, тя веднага бива охулвана, обругавана, почват да се въртят пошли сценарии за висене по кафетата и прочие. Аз до момента гледам едно дете и време за кафета абсурд да имам, какво остава с цели три броя?.. Rolling Eyes Включват се разни "мъже", като Крали Марсо, за да изкажат своята изключително ограничена гледна точка за финансите в къщата. Абсолютни путьовци и да, без извинение, дори да мине чистачката. Да не говорим за жени, МАЙКИ, които нападнаха горката жена. За това сиропиталищата, болниците и въобще заведенията, които обуславят състоянието на една държава са в този окаян вид. Защото сульо и пульо няма да пуснат едно левче по Коледа, нито по касичките във хипермаркетите, защото сърцето им няма да им позволи да спи през ноща, че са "прахосали" два лева излишни, вместо да си купят поредният...мотор. Обиколила съм доста държави, но манталитет, като нашия НИКЪДЕ не видях! Грешка! Видях го навсякъде, защото навсякъде има...българи!  Tired

# 119
Прекрасната, чета ти аз постовете в тези теми,където явно и двете четем и пишем и забелязах сходства в мисленето ни. И аз харесвам твоите постове:) Наиситна ме отчаяха коментарите на "мъжкарите" в другите теми и на някои жени:) Понякога наистина не вярвам нито на очите си,нито на ушите си как може съвременни хора, които претендират да са модерни европейци (аз наиситна така си мислех,че сме в България) да разсъждават така. Ами аз като живеех в България нямам спомен да съм се сблъсквала с чак такава тесногръдност, та съм леко изненадана в последно време от размислите и страстите във форума.

Общи условия

Активация на акаунт