Отговори
# 90
ако не можеш не се справяш но опитваш ..
мъжа ти ако е читав .. ще забележи, ще го отчете ..
и ще те подкрепи без "ти" да го изискваш от него ..
ако не се получава .. значи нещо не е както трябва ..
и търсиш пак грешката най напред у себе си .. после у половинката ..
а че има кьопави мъже .. е ясно на всички .

Точно тук бъркаш. Има си такива хора, въпрос на характер, не на обстоятелства. Виждам пред себе си пример как човек може да е баща и без да живее заедно с майката, както и такива, които са физически до тях, ама само до там. И съвсем не е фактор колко изкарва жената и той.

всичко е фактор и всичко е важно ..
не омаловажавайте това , което се очаква от вас ..
може да са 5 стотинки от общата сметка .. вие трябва да си ги платите .
това е принципно положение .. а другите неща са си други

# 91
марсо, в другият си живот ще си циганка, ще родиш 20 дечурлига и ще ядеш бой и на лягане и на ставане. Дано тогава се научиш да уважаваш жените! Mr. Green Laughing Laughing Laughing hahaha

# 92
марсо, в другият си живот ще си циганка, ще родиш 20 дечурлига и ще ядеш бой и на лягане и на ставане. Дано тогава се научиш да уважаваш жените! Mr. Green Laughing Laughing Laughing hahaha

и циганка да съм .. ще съм оборотна циганка и сички сиганье ше слагам о малкия си джоб  tooth

# 93
Върнах се и пак препрочетох авторката. Определено не съм на страната на мъжа и. Не одобрявам много от нещата, които я е накарал да направи. Но пък тя сама казва, че в началото и е давал за най-необходимото. Сега зависи какво рабира под най-необходимо. Пише, че той се е грижел за третото дете, купувал памперси и всичко необходимо, пък му сметнала че харчел 180лв. Уж плащал сметки, ипотека и незнам си още какво, как така му ги сметна 180лв. Ми не ми се връзва. А тя кредитната си карта с какво покрива. Сега като не работи, откъде взима пари, за да погаси тази карта. Изобщо мъжа и знае ли че тя има карта. Лъжи, лъжи, лъжи, кражби. Още в началото като е започнала да го лъже е затъвала все повече и повече. Децата и носели парите, защото знаели, че мама няма.   ooooh! Защо си обременила до толкова децата си, че си без пари, че те ти носят техните?  #Crazy

# 94

всичко е фактор и всичко е важно ..
не омаловажавайте това , което се очаква от вас ..
може да са 5 стотинки от общата сметка .. вие трябва да си ги платите .
това е принципно положение .. а другите неща са си други

С моят мъж си имаме свои разбирания и какво се очаква от мен няма как ти да знаеш, без значение от финансовите ни постъпления нашите неща винаги са били общи. От ден 1. Ти можеш да кажеш какво очакваш от твоята жена, но какво очакват другите хора от половиките си не знаеш  Simple Smile
Коментирах пример, който виждам пред мен - жената е с доход доста над средния. Той е по-нисък от нейния. Но мисленето му спрямо жените си е, че те са предмет. Затова казвам, че е въпрос на мислене, не на обстоятелства.

Конкретно за жената от темата, тя 3 деца гледа, което, както казах е 1500 лв., отделно на 2 места е работела. Ако и това е малко, здраве му кажи.
За него не разбрах какво е оправданието, че не се грижи нито финансово, нито физически за собствените си деца? Аз такова колкото и да се чудя не мога да измисля.

# 95
Преди е работела на две места и е имала помоща на баби. Знаела е, че ще работи на 300лв заплата и при положение че знае каква е ситуацията се съгласява на този вариант. Сега като не работи, кой се грижи за нея и децата, както и за кредита и? Изобщо не казвам че не е такава историята, просто ми е малко сиииилно преувеличена. И авторката защо не кара една от трите коли на мъжа си? Ти пита го за едната от колите? Той какво ти каза?

# 96
tooth
Не може 70% от хората да страдат от подобна психопатия.
Срещат се, но не толкова често. tooth
Не проектирайте своите тегоби върху бг населението. Mr. Green

цели 30 % съм оставил за вас .. ще се избиете да се наврете в тях  tooth
да аз наистина смятам, че болшинството и повече даже .. имат такива отношения .
не изключвам да греша, но това са моите впечатления от семействата в бг .

нещата не седят така там където няма големи амплитуди в доходите между мъжа и жената ..
и е основателно да не стоят така , но само в тези случаи и изключително рядко в други .. а тези случаи не са толкова много колкото си мислите

Аз почти не познавам семейства, в които мъжът взима чувствително повече от жената, камоли пък да са 70%. То затова и почти всички жени бачкат до откат - не защото много им се иска, а защото българският мъж с една заплата просто не може да издържа семейство както трябва. Като служители е обикновено горе-долу равностойно заплащането между половете. Има разни професии, в които има тежък физически труд, който малко трудно би се вършил от жена, но те пък не са от най-добре платените. Семейните мъже взимат малко повече от семейните жени, но това обикновено е за сметка на повечето часове работа и заради това, че жената има известни спирачки в развитието си, като излезе в майчинство, но в никакъв случай доходите на средностатистическия български мъж не са чувствително по-високи от тези на средностатистическата българка - просто няма някакви големи амплитуди в доходите между половете.

# 97
И на мен нещо не ми се връзва. Той харчи за комуналните, а тя с 300 лв нахранва 5 цифром и словом човека, облича трима, които сменят дрехи през 2 месеца поради възрастта си... Третото дете само като санитария излиза къде 200 лв месечно, които бащата покривал... Не ми се връзва никак. Нещо в изложените факти не е факт.
Не омаловажавам майчиния принос, обаче тук нещо друго е проблем.

# 98
Аз пък не виждам нищо странно. Всякакви идиоти има.

340+120 лв. са нейните пари. 460 лв.
За дрехите тя писа, че износват стари от приятели и от по-големите деца.
За малката дава той 180 лв.
Не бих казала, че точно цифрите имат значение. Отношенията им са като при разведена двойка.

# 99

Тя е сметнала, че горе долу толкова давал. Което няма как да е така, ако купува памперси и други бебешки консумативи.
Ще ви кажа каква е ситуацията според мен. Държа да кажа, че е само моя си догадка. Мъжа не изкарва чааак толкова много, колкото на нея и се иска. Всички знаем колко горе долу е вноската на една ипотека. По думите и съдя, че не са и от голям град, което не предполага кой знае колко работа и за мъжа. Тя пише, че покрай кризата нейната работа е намаляла, едва ли и неговата не е намаляла. И така ипотека, ток, вода, телевизия, телефони, нет, бебе. По-скоро ми се струва, че иска да я научи да порасне и да се грижи сама за себе си, а не да чака той да я издържа. И кой не взима дрехи от приятели, чии деца не доносват от по-големите. Нещо много се драматизира. Когато човек има възможност, както тя е имала подкрепа на баби, не си казва ами и аз съм човек, няма пък да работя толкова много, ами стиска зъби и бачка, предвид тази ситуация. И хубаво ако взима четиристотин и незнам си колко лева от въздуха, без да си е мръднала пръста и ако работи за още 300, ми то това си е една заплата, педвид, че не са в големият град. Незнам, незнам.... newsm78

# 100
Не останах с впечатление, че това е последната година, в кризата.
При всички случаи стискането на парите в единия е гавра. Тя пише, че единственият и доход го е прибирал той и е трябвало да ходи да му се моли. Ненормална работа.
Не виждам нищо странно памперсите и дребните неща да са 180 лв.

# 101
Немога! Немога да издържа до последната страница, за да пиша!

Марсо, аз живея в Швейцария и тук повярвай ми парите на мъжа ми съвсем, АМА СЪВСЕМ  ЗАКОНОВО не са само негови! Айде стига с тия селски изцепки бе! Къде живеете започнах да се питам? Някъде в третия свят ли, що ли?? Какви са тия семейни отношения от наистина 13-ти век, бе?? Искам да кажа също,че България според мен не скоро,ами никога няма да стане "бяла" държава. Дискусиите тук ми приличат на дискусии от някой Авганистански форум.В Швейцария (конкретизирам нарочно) ДОМАКИНЯ Е ПРОФЕСИЯ.Това е труд,който се заплаща и това заплащане става от съпруга. Това е закон,а не устни и народопсихологически уговорки! Ако си топиш чушката и правиш деца директно си подписваш договора на плащач за доста дълго време в бъдещето. Няма такъв "невидим" труд на слуга тука. Всичко е черно на бяло. Аз съм домакиня сега,но скоро пак няма да съм и повярвайте ми като ходех на работа си почивах (от дете и домакинство, демек по-тежка ми е службата в къщи).
От няколко години насам страдам от носталгия,че си взех мъж чужденец и сама себе си навивам аджеба колко добре щях да си бъда в България с мъж от моята националност. Малееее добре,че го чета тоя форум (аз не случайно го и чета де), та да осъзная колко моите проблеми всъщност не са чак такава болка за умиране. Ами изневярата? И там четох и по тази точка се "светнах", че моя мъж явно не е чак такъв курвар, какъвто бях пропищяла,че е. Бе уплаши ми се и окото, и мозъка от последните няколко подобни теми,които чета и честно казано взех да дърпам назад с мислите ми за развод.

Това,което описва авторката ми е непосилно за асимилиране направо! Останах в шок и ужас и даже преведох и на мъжа ми! Нямам думи направо! Нея бих посъветвала първосигнално да се маха на момента от тоя...ъъъ....кретен (меко казано), но факта,че има три деца никак не е за пренебрегване. Аз с едно дете, в бялата държава, където има закони и какво ли не,което в БГ го няма и пак от две години насам мисля за развод и ту така-ту иначе....немога да се реша. Моето положение обаче е по друг начин скапано. Ако бях на нейното сигурно щях да се махна. Та той какво и дава? Хляб и чорба ли? Мерси, мисля,че за чорбата мога и сама да си изкарам.

Добавка: Не се драматизира излишно според мен,защото въпроса е не в цифрите точно,а в отношението на него към нея! Безобразно е! И не, тя не е паразит, а жена с три деца! За мен гледането на деца е много трудна работа- без почивен ден,а понякога дори и час, трудно физически и психически,че даже и емоционално. Гледането на дете е повече от работа!

# 102
Не останах с впечатление, че това е последната година, в кризата.
При всички случаи стискането на парите в единия е гавра. Тя пише, че единственият и доход го е прибирал той и е трябвало да ходи да му се моли. Ненормална работа.
Не виждам нищо странно памперсите и дребните неща да са 180 лв.

Ами не съм съгласна. Едно бебе месечно не излиза 180лв. И ако излиза, то тогава по-голямото има едно ядене и от време на време дрехи, които така или иначе взима от приятели и познати. Ми тогава близо 500лв би трябвало да и стигат за децата, като се има в предвид че бащата поема все пак тези 180лв месечно. Струва ми се, че като цяло разходите им са горе долу толкова, колкото приходите, при това със стискане. При това положение намирам за напълно нормално мъжа да задели някой лев за черни дни, вместо да и ги даде за гримове. Все повече ми се струва, че мъжа е постъпил така, за да научи на отговорност авторката. Завършила е училище, родила е. Тя го е подкрепила в онзи момент. Била е ок да се събират пари за автосервиз. След това е искала да учи, той я е подкрепил. А момент с връщането го отдавам, именно на това, че е искал да я научи на отговоност. След това тя има криза, той едва ли е нямал. След това само мрънкане за пари. Между впречем виждам още една подкрепа от страна на мъжа. Очевидно той е бил ок да живеят като дядовата ръкавичка, но все пак се е нагърбил с ипотека, заради семейният комфорт. А тя вместо да продължи да работи на две места, се сеща, че и тя е човек и че иска да работи само на една.

# 103
Никой не плаче от добро,а пък камо ли по форумите. Ако жената е решила да пише тук то значи е зле. Щом е родила цели три деца не ми се струва от този тип жени,дето се "веят" по кафета и козметични салони, а вечер мъжете им ядат каквото намерят в хладилника и това автоматично я поставя в позиция да повярвам,че нещата са така зле,както ги описва. Не е все пак на 17 години все още,а някак ми се струва,че някои от вас така я третират:)
От там обаче идва нейния проблем. Омъжването рано за батко е проблема.Аз също се омъжих първия път много млада и мъжа ми беше вече мъж, та ми е известно какви са подобни връзки. Наиситна те поставят в подобна зависимост, каквато четем тук, но това не я прави нея виновна. Млада е била, обичала го е, може би още го обича,родила му е деца а той се възползва от всичко това и я манипулира! И как ще не е оправдала разходите "му" за ученето си за маникюристка? Работила е като такава. Аз ако имам три деца няма да мръдна и един час да работя, бре хора! Аз също изкарах курс за маникюристка тук, където живея, но реших,че не е за мен и дори на изпита не се явих. Зарязах го. Моя мъж никога не ми натякна,че съм пропиляла част от семейния бюджет за ендото нищо. Аз обаче сама се псувам,но това е друга тема. Важното е,че мъжа не ме псува.

# 104
Е, ако не е кафеджийка, не пречи да е добре гледана съобразно възможностите, без да се счупва от домакинстване. Склонна съм да погледна И от тази гледна точка - че тя няма представа какво влиза като приход, но държи сметка.
Това за трите коли и трите мотора ми е странно. Милионерите не поддържат такъв автопарк.

Общи условия

Активация на акаунт