Отговори
# 225
КатнисК попитаха те. Излизате ли някъде? Ходите ли на море или планина? Водил ли ви е за толкова години на почивка? И ако да, колко често? Също този човек ако излиза сутрин рано, а се връща вечер късно, вижда ли си децата? От колко години, този човек не вечеря, не закусва с вас? Парите ще си скрие съвсем, незнам дали си даваш сметка.
Не излизаме. Още не съм си върнала килограмите след раждането и него го било срам едва ли не да ходим някъде-мязала съм на "трикрилен гардероб"  Laughing
На първата и последна почивка ходихме докато бяхме гаджета 2002г. Добре ,че са нашите,че всяко лято водят децата на море за една седмица.
Не вечеря с нас от около година,а за закуска-никога,защото той и неделите пак е в сервиза.
Не мисля,че има друга връзка,защото е прекалено стиснат да издържа друга жена  Laughing

аз като гледам той не е казал йок .. няма да ти дам пари ..
по скоро тя не иска да му иска ..
така че той не е отказал да поеме отговорност за децата й за нея ..
още повече че се е нагърбил и жилище да изплаща ..
нормално е парите да не стигат !!!
а още по нормално е тя да го осъзнава и разбира това .

Казвал ми е.  Преди два месеца му поисках 50 лв.,защото ми оставаха няколко дни до майчинството, едва ми даде с уговорката ,че са назаем. Аз му върнах след това 20лв.След това той няколко пъти спомена,че не съм му върнала още парите.И не било негов проблем ,че не умея да си правя сметката....

# 226
Еми сама си си виновна. Като те чета, не е виновника той. Казах вече не е луд този дето яде баницата.

# 227

Напротив, казал е. Когато отпуска извън онова, което е преценил, е под формата на заем.
А парите явно не са проблем, щом си купува и държи излишни резервни коли, мотори, които не кара. За нея няма, разбира се. Те са от неговата заплата, как така ще ги кара  Joy

Съгласна съм, че в момента сравнително по равно са си поделили разходите. Само дето нейните пари отиват за семейни нужди, а неговите на негово име. Така я държи "вързана", защото си има имота черно на бяло, а тя има "дрешки, храна и т.н.". Хитро е, не споря.

КатнисК, много тъжно е това, което пишеш...

# 228
  • София
Привет на всички!
Значи, виждам доста страсти и Пристрастия, което е нормално, разбира се. Анонимен форум, щекотлива тема...
Няма как да прочета всички мнения, ест., но от мнението на авторката и няколко други мнения на потребители, които харесвам, останах с впечатлението, че:
- той бачка здраво - има сервиз в малък град (което обяснява моторите и колите, вероятно стари тршки, всички мои приятели, които имат сервиз, а в софия има сервизи като дупки, имат няколко стари трошки, нищо че нямат пари за хляб);
- плаща ипотека (вероятно от порядъка 300-550 лв Месечно)
- плаща сметки (може би 50-150 до 200 лв. зимата, месечно)
- за децата: много не разбрах какво прави, но най-вероятно осигурява пари за храна и памперси.

Дотук заминава една не лоша сума месечно, като прибавим режийните на сервизи, заплати ако дава, данъци, такси, застраховки........ не е като да Не дава.

Тук малко се получава така: авторката вижда, че изкарва пари и НЕ иска той да спестява и инвестира, а иска да й ги дава, за да се почувства и тя човек. Нормално.
Негова (а и нейна) грешка е, че не говорят - за какво са тези пари, какво ще се гради, какво се цели аджеба в перспектива да се постигне - кога ще могат да заминат на мое, на екскурзии, на планина? Авторке, на море ходи ли сте, а кой го плати?
Изяснете се първо вие, после ела се оплаквай, че мъжа ти бачка до късно, но яде навреме (вероятно в противен случай щеше да пишеш тема, че имал шкембе), а това че в малкия град яде в т.нар ресторантни - усещам, че е криворазбрана цивилизация, хамбургерът от съседния фургон с гръмкото име "Бира-Скара" или "При Дечо" не е ресторант в смисъла, в който си го представят повечето от тук пишещите. Не за друго, всяка която се позамисли, ще се сети, че човек, работещ се севриз, който оцапан с масло излиза да изяде една вечеря  и после пак да работи, няма как да влезе в скъп ресторант. Най-малкото няма да му се рентира откъм време и усилия - смяна на дрехи, измиване на ръце и въобще привеждане в приличен вид.
Не виждам никаква паралелна връзка.

По-скоро един работлив и пресметлив мъж, който очевидно няма особено голямо довери (откъм финанси) на жена си......... като неговата гледна точка е, че той осигурява съществуването им, я харченето за грим е глезотия. Не е казвам, че е прав, а че е негова гледна точка.

Май не изглежда толкова страшно? Да се опитваме да не ги развеждаме (засега), а? Wink

# 229
А, моля ви се, в Ориента си издържат жените и не им дават да работят. Тая работа с блъскащата наравно с мъжа жена, едновременно отглеждаща поколението е БГ патент.

И италиянски:)

# 230
ronaldd:

Съгласна съм, че в момента сравнително по равно са си поделили разходите. Само дето нейните пари отиват за семейни нужди, а неговите на негово име. Така я държи "вързана", защото си има имота черно на бяло, а тя има "дрешки, храна и т.н.". Хитро е, не споря.

За сервиза - на всички ви е ясно, че не седи там, за да бачка, а за да не си е вкъщи. Имам познати със сервизи и първо, че работата не е нон стоп, второ, че те определят часовете и няма такова нещо като перманентно да не могат да се приберат за вечеря, нито да тичат в неделя още със ставането.

# 231
  • София
Скрит текст:
На първата и последна почивка ходихме докато бяхме гаджета 2002г. Добре ,че са нашите,че всяко лято водят децата на море за една седмица.
Не вечеря с нас от около година,а за закуска-никога,защото той и неделите пак е в сервиза.
Искаш да ни кажеш, че твоя човек работи 365/365 и това вече 15 години? Нито ден почивка, и той НЕ обича море и НЕ обича планина и НЕ обича да ходи по чужбината....

Абе, вие кога ги направихте тея три деца, като той все в сервиза? Ти ли ходеше при него  Joy
По принцип, забелязал съм, че всички, които имат автосервизи са по-запалени, но дотолкова, че да работят 15 години без прекъсване и без да мръднат до някоя морска вълна или планински връх.... тук ти ме съмняваш  Laughing

# 232
  • София
ronaldd:

За сервиза - на всички ви е ясно, че не седи там, за да бачка, а за да не си е вкъщи. Имам познати със сервизи и първо, че работата не е нон стоп, второ, че те определят часовете и няма такова нещо като перманентно да не могат да се приберат за вечеря, нито да тичат в неделя още със ставането.
Да, по-скоро той без работа едва ли ще стои там, освен ако не запиват, ама явно не пие де, ами по-скоро нещо ровичкат все - по някоя кола, по нещо друго, ремонтират, поправят, то така е... инак, ако само работеше трябваше да е милионер

# 233
Именно, ясно е, че си намира работа, само и само да не е вкъщи.

Иначе ако толкова държи да делят нещата, можеха да делят разходите по ипотеката и тези по другото. Но тогава трябва да напише имота на името на двамата, така му е изгодно - хем по равно на месец плащат, хем само на негово име е апартамента, защото нейната част от плащанията е насочена към неща, които са текущи  Confused

# 234
На мен не ми се покрива фактически историята : мъжът плаща наем , текущи сметки , поддържа бизнес , дава пари на авторката за храна на семейството и останалото е в спестявания . В началото на темата той нямаше никакво приятели и пари за една вафла няма да даде , ако на Него му се прияде, за да спести , а сега ходи по ресторанти с приятели.
Авторката застопорена вкъщи от самото начало на връзката , а преди курса за маникюр е учила задочно /
Кой плаща обучението / и какво е завършила, не може ли да работи от вкъщи ? След това
финансиране на курс за маникюр и съвсем нормално е да допринася със заплатата си към разходите за децата , след работа като маникюрист работи при приятелка , след това иска да следва педагогика / специалност , която е много ниско платена в днешно време / винаги е била / , аз не бих била
съгласна да влагам пари в нещо , което няма възвращаемост , та в този смисъл виждам едно нормално разпределение на разходите и мъжът , ако толкова много следеше парите ще забележи кога липсват и 0.50лв от касата , как е вземала пари оттам преди да си извади дубликат на ключа и как и кога е извадила дубликат - нормално е спестяванията да бъдат заключени. По отношение на имотите - плащат се данъци по тях , т.е авторката ще плаща данъците , които мъжа плаща , а тя няма пари . Защо децата не са на градина , аз имам две / верно не три/ , сама съм / бащата е в неизвестност от години/ , дала съм ги на градина и следучилищен клуб до 18.00 и през това време си развивам собствен бизнес отвкъщи , ако се наложи наемам бавачка , която ми излиза през носа и поддържам сама семейството си , домакинство и сметки - трудно е , но не е невъзможно.
Авторката , ако има уважение към участващите в темата да отговори на малко повече въпроси и даде детайли точно на ситуацията., моля.

# 235
  • София
като неговата гледна точка е, че той осигурява съществуването им, я харченето за грим е глезотия. Не е казвам, че е прав, а че е негова гледна точка.

Предполагам, че и храната за децата му е глезотия, той нали има какво да си яде.
Важното е като даде на жена си 50лв да нахрани децата, тя после да му ги върне.

Че и тя, луда жена, верно тръгнала да му ги връща  ooooh!

# 236
  • София
Не излизате, и в къщи не се виждате, пари не ти дава...

Някой да ме осветли какво остана да правят като семейство?

Малко пресилена беше идеята ми с раздялата,ама...
И не казвайте развод, щото те и брак нямат.

А ипотеката - той си плаща неговия апартамент.

# 237
КатнисК попитаха те. Излизате ли някъде? Ходите ли на море или планина? Водил ли ви е за толкова години на почивка? И ако да, колко често? Също този човек ако излиза сутрин рано, а се връща вечер късно, вижда ли си децата? От колко години, този човек не вечеря, не закусва с вас? Парите ще си скрие съвсем, незнам дали си даваш сметка.
Не излизаме. Още не съм си върнала килограмите след раждането и него го било срам едва ли не да ходим някъде-мязала съм на "трикрилен гардероб"  Laughing
Не мисля,че има друга връзка,защото е прекалено стиснат да издържа друга жена  Laughing

по скоро тя не иска да му иска ..
така че той не е отказал да поеме отговорност за децата й за нея ..
още повече че се е нагърбил и жилище да изплаща ..
нормално е парите да не стигат !!!
а още по нормално е тя да го осъзнава и разбира това .

Казвал ми е.  Преди два месеца му поисках 50 лв.,защото ми оставаха няколко дни до майчинството, едва ми даде с уговорката ,че са назаем. Аз му върнах след това 20лв.След това той няколко пъти спомена,че не съм му върнала още парите.И не било негов проблем ,че не умея да си правя сметката....

ами .. има значение за какво си искала тези пари .
ако светите на червено .. а ти искаш 50 лева за да си купиш парфюм ..
и аз ще ти кажа да ми ги върнеш .. може и лихва да ти сложа даже  tooth

не се сърди на мъжа ти .
ако живеете заедно .. покрива някаква част от разходите с парите които печели ..
и ти покриваш някаква част с парите , които ти взимаш ..
нормално .. като 70 % от семействата в бг сте .

# 238
Не, марсо, човекът е сметнал половината от разходите да поема, тя другата половина, няма да се прекара да поема повечето, споко.

# 239
  • София
Напълно съгласен с axel_chiara2430
Нещата понамирисват малко на "размрънкало се голямото, четвърто дете" в къщата...в тил "ама той не ми дава"....

НСЧ, няма проблем, нека целия имот й прехвърли, но ще ги погнат публичните изпълнители тъй като има едни данъци и ТБО дето се плащат.... да, вероятно в града им, ако не е голям, не са космически суми, нооо...... никой не знае.

Общи условия

Активация на акаунт