Отговори
# 270
  • София
Ама авторката и брак ли няма  ooooh! ooooh! ooooh!

# 271
Че кой умен млад човек влиза в брак?

# 272
Абе да си го кажем с думи прости - след като не я е включил документално никъде, за него тя е никоя.

Крайно изказване. Може да е така, но може и да не е така, нали НСЧ?

Тя е жената, която е родила и отгледала децата им, без да го закача за нищо. Улеснила му е живота максимално. Нищо повече.

Чакайте малко. Ако бащата е припознал децата, то този апартамент няма ли един ден да стане тяхна собственост, както и сервиза?

Целта му е тя да се чувства зависима от него. Защото ако реши да го напусне трябва да зареже собствения си дом.
А за наследство - дотогава може ни сервиз, ни апартамент да има или да го делят с други деца, божа работа.
Въпросът е, че сега тя дава приблизително същата сума за семейни разходи, но не се води никакъв собственик на семейния им апартамент.

axel_chiara2430, ако имат брак - да, но те нямат, така че се съмнявам, че ще има дела и т.н. Той сега не си поглежда децата, та ще ги гледа след раздялата, няма как да поиска родителски права.

Ко стана с любенето? Само апартаменти, имущества, пари, ц-ц-ц!

Нали? И аз не разбирам подобни мъже, ама явно ги има...

# 273
глупости ! права има след като са живели на семейни начела .
ако жилището е придобито по време на съвместното им съжителство ..
но първо трябва да стане тяхно .

# 274
  • Tам през Атлантическия океан
Да бе. прочетете, че тя е завършила училище и е забременяла, после след две години втора бременност. През всичките тези години кой я е издържал. Защо говорите така. Това са няколко години, в които само и единствено той се е грижел за нея и двете си към онзи момент деца. Плюс това авторката много умело се измъква и тук във форума. Оплака се, пък после казах, квото имам да казвам. Ми, за да чуе обективно мнение, а не само такива каквито на нея и харесват е нормално да отговори на някои въпроси, на които тя така и не отговори. Може би защото са и неудобни. И Тя вече каза, че бабите са гледали децата, когато са били болни или незнам си какво. Да беше без грам помощ, жива да я ожалиш. Пък тя с по две баби и дядовци под мишка. С мъж, дето плаща всичко. Изобщо не и вярвам на версията. И отначало ми звучи грозно, кометарите и че баща и и майка и не могат да и дадат пари. Обяснено и беше, че родителите могат да дадат и морална подкрепа, но тя просто подмина този пост. Очевидно че иска само пари, пари, пари. От толкова  мрънкане за пари на авторката и аз бих предпочела да не се прибирам за вечеря  ooooh! ooooh!

A , бе жено  ooooh! какви ги каканижеш  Crazy А ти ,  прочете ли че е бачкала?
Знаеш ли как се гледат 3 деца , ти сматата колко имаш ?
Все ти убягва това че авторката спомена че е работила , успяла е курс да изкара работила е , че и на 2ро място е бачкала + домакинство и деца  Crazy

Ти си типичен пример за българси манталитет/мироглед поле се чудим що такива мъже сме възпитали.
Ако имаш дъщеря и е в подобна ситуация и не може да и помогнеш (по някаква причина) пак ли ще бълваш глупости на килограм.

Където съм в чужбина съм с две деца (с голяма разлика) ми идва нанагорно понякога  Crazy
Чесно бих се върнала на работа да си почина  Crazy уви няма баби , детегледачи и ДГ са скъпи , не си заслужава  Crazy Да , аз работя ако мъжа ми каже че не правя нищо  Mr. Green моля ,  да взима детегледачка с удоволствие ще се върна на работа  Grinning

# 275

Целта му е тя да се чувства зависима от него. Защото ако реши да го напусне трябва да зареже собствения си дом.
А за наследство - дотогава може ни сервиз, ни апартамент да има или да го делят с други деца, божа работа.
Въпросът е, че сега тя дава приблизително същата сума за семейни разходи, но не се води никакъв собственик на семейния им апартамент.

Може да заведе дело, но трябва да приложи фактури и други документи, които доказват финансово участие или направени подобрения по имота.

# 276

Хубаво е първо да се четат законите, после да се коментират. Вариантът е имотът да е бил записан на двамата, въпреки че нямат брак.

# 277
  • София
Има известни права, да, т.е. - ще може да се бори, спокойно, не е на улицата.
Какво значи "трябва да стане тяхно"?. Доколкото разбирам жилището е негово в момента, той плаща ипотека, съдлъжник (гарант) може и да е фирмата МУ, а не жена му!

# 278
  • София
Щом нямат и брак, съвсем го е закъсала.  Whistling Whistling Whistling

# 279
 Закона   не урежда собственост придобита по време на съвместно съжителство без брак. Ако фигурира в нотариалния акт като съсобственик на дял от апартамента, иначе ще пие една студена вода.

# 280
Може да заведе дело, но трябва да приложи фактури и други документи, които доказват финансово участие или направени подобрения по имота.

Да, но той не е глупав. Не й е предложил да си делят ипотеката, примерно, а й е дал да плаща храна и нещата по децата. Така тя хем плаща, хем не може да има претенции.

# 281
  • София
Закона   не урежда собственост придобита по време на съвместно съжителство без брак. Ако фигурира в нотариалния акт като съсобственик на дял от апартамента, иначе ще пие една студена вода.
И е така, и не съвсем. Но форумът, а и темата са далеко от правото, а мадамата май ни заряза - наплака се, намрънка се, оврънка и си би шута без да се "обяснява" повече  Laughing

# 282
  • София

Да, но той не е глупав. Не й е предложил да си делят ипотеката, примерно, а й е дал да плаща храна и нещата по децата. Така тя хем плаща, хем не може да има претенции.

Аз затова още 2-3 страници назад обясних, че тя пари няма да види с тоя мъж.
Каквото и да направи, все ще я прецаква.

# 283
  • Tам през Атлантическия океан
хахх каква ирония  Mr. Green
мъжете харесват и се заглеждат по подържани жени а когато жена им  иска да отдели време и средства за себе си не им е угодно някак си  Mr. Green

Тук едно мъжле все натъртва че авторката искала за себе си  Crazy аз поне такова не видях в постовете и  Rolling Eyes

# 284
Абе да си го кажем с думи прости - след като не я е включил документално никъде, за него тя е никоя.
Точно!    Peace
Вероятно и затова бързо-бързо се е отказал и да се жени.....авторката каза, че доста техни познати са се развели, та явно са се намерили и "добри приятели", които да го съветват:"Абе, я си трай, виж Пена как взе на МУньо апартамента, а Гана го закопа да й плаща 500 лв, щото нали!"
И хич не се учудвам, че е така...малък град, по-патриархални "нрави", мъжете-расли и възпитани на "село"-т.е., мъжа е господар, жената мие краката .....авторката прибрана като ученичка, най-вероятно без "зестра" (което със сигурност й се припомня често), последния факт я поставя в позиция да не си вири много носа и да няма много-много претенции, съответно мъжа си разиграва "коня" както му харесва.
И няма значение кой какво плаща.А самото отношение е като към робиня....тя е родила три деца, следователно има задължението да ги отчува, т.е., да ги облича, храни, изучи.На нея не й се дължи нито обяснение дали и колко работа има мъжът й, нито колко пари изкарва, нито колко харчи на месец като разходи по имоти, заеми, бизнес...тя се явява безгласна буква, която има само и единствено задължения.Не и права.
В едно нормално семейство, един нормален мъж, баща и съпруг би споделял с жена си как му върви бизнеса, колко пари изкарва, успяват ли да спестяват, би се съветвал за какво да спестяват, как да разпределят парите така, че да се изразходват най-рационално, а няма да се държи като Чорбаджи Марко, дето само той знае какво има в пунгията му.Тези времена са отминали преди едни ......100-150 години.

Общи условия

Активация на акаунт