Отговори
# 150
Проблемът е, че по-голямата част от живота ти на възрастен е минала в майчинство - това са 6 години за трите деца...

И какво? Ако не беше се съгласила да имат деца, а бачкаше като детегледачка на чужди 3 деца, носейки 1500 лв. месечно. Или ако бяха наели за толкова чужда жена, а тя ходеше на работа за същата сума, проблем нямаше да има?
Жалко е, че подобно нещо се счита за проблем.
За мен това нещо се равнява на огромна, огромна сума.

Ами, да ти кажа - да, нямаше да има такъв проблем, ако бяха наели жена, а тя си ходеше на работа и имаше собствени доходи от нея, с които да може да разполага. Ако мъжът й плащаше 1500 лева за детегледачка, пък дори и по-малка сума, щеше  да разбере, че това струва пари и дори, ако после няма детегледачка, щеше да цени повече труда й като майка. Просто повечето хора не приемат като ценност нещатата, което получават безплатно. Просто не може да се молиш на мъжа си постоянно за пари, за да купиш хляб (примерно) на децата си.

# 151
принцеса_Фиона, точно това има на линка...няколко неща, от които би следвало да ни "светне" лампичка, че имаме проблем - и този проблем е домашно насилие. То, както и ти отбеляза не е само физическо, но включва много аспекти.

Прекрасната, за съжаление, понякога се случва така, че привидно насилието се упражнява върху нас със собственото ни съгласие. Отново за съжаление, говоря по темата от личен опит.

Бях точно на нейната възраст, когато се е омъжила, с един "господин", който първо започна да ограничава контактите ми, да се опитва да обижда приятелите ми, да не ми дава да излизам сама, само с майка му, да ограничава парите, които получавам ( аз работех тогава,но в негово заведение, така че имаше идея колко точно пари взимам). На всеки мой опит да се противопоставя, следваха заплахи.

А  като опитах да избягам от него и тормоза му, започна да ме бие, а после да се извинява и да иска да простя.

В тази ситуация аз бях наясно, че трябва да избягам, но ми трябваше време, защото бях под непрекъсната заплаха - да убие родителите ми, лъжеше че има мои голи снимки, които ще прати на съучениците ми и прочие. Аз успях да се измъкна, защото ми светна на време и започнах да се съпротивлявам, а всички проблеми и желание от негова страна да ме контролира дойдоха от това, че казах, че искам да съм студентка и да уча. Той смяташе, че няма нужда, той изкарва достатъчно пари и е най- добре да си седя вкъщи, той като не е учил какво му е.

Е, аз отидох студентка, завърших бакалавъра си, магистър, сега и докторантура.

Омъжих се, чакаме всеки момент да ни се родят близнаци (тези дни Two Hearts), но тормозът, който съм преживяла тогава няма да забравя.

Отне ми 3 години разговори с психотерапевт, за да осъзная, че не аз съм предизвикала това и не аз имам вина за ситуацията.

Така, че насилие доброволно няма, но човешката психика е сложно нещо, всичко може да ти бъде внушено от подобен човек ( тук казвам, че има и насилие над мъже от жени).

За авторката, сега като пишех това нека споделя, че много ми помогнаха от фондация Анимус, с тях просто си говорех тогава по телефона, но те ми помогнаха да осъзная много неща.

http://www.animusassociation.org/

Естествено, ако тя смяташе, че всичко е ОК, нямаше да пусне темата. Тя се дразни на ограниченото и право и тук далеч стои въпросът кой колко изкарва  и какъв принос има в семейния бюджет. Тук проблемът е и на друго ниво - моето право да живея живот, както искам и това някой да иска да упражнява контрол върху него, върху мен, върху децата ми и ме подтиска по някакъв начин - оставя ме без пари, казва ми че съм некадърна и не съм могла да съм маникюристка и т.н

Тук няма значение кой е прав и кой крив толкова, колкото как се чувства човекът, който поставя въпроса. Както казах винаги има две страни на медала, не знаем неговата гледна точка, но това не означава, че авторката няма право. Много се отнесох, извинявам се за което  Flutter

# 152

Естествено, ако тя смяташе, че всичко е ОК, нямаше да пусне темата. Тя се дразни на ограниченото и право и тук далеч стои въпросът кой колко изкарва  и какъв принос има в семейния бюджет. Тук проблемът е и на друго ниво - моето право да живея живот, както искам и това някой да иска да упражнява контрол върху него, върху мен, върху децата ми и ме подтиска по някакъв начин - оставя ме без пари, казва ми че съм некадърна и не съм могла да съм маникюристка и т.н

Тук няма значение кой е прав и кой крив толкова, колкото как се чувства човекът, който поставя въпроса. Както казах винаги има две страни на медала, не знаем неговата гледна точка, но това не означава, че авторката няма право. Много се отнесох, извинявам се за което  Flutter

абсолютни глупости  tooth

не си спомням тя да е казала, че някой я ограничава да живее така както иска .
човека не иска да дава пари за да живее тя така както иска  tooth
той вероятно и не в позиция да я спре да живее така както иска , ако тя имаше достатъчно пари ..
но да твърдите, че някой е длъжен да ви осигурява живота , който искате  newsm62
тва граничи с пълна лудост вече ... щото аз искам да полетя в космоса .. ама няма ..
и без пари не я оставя той ! напротив .. аз до колкото разбрах й дава ..
той не й е длъжен да й дава пари !! може да стане .. евентуално , но към момента не е .
дрън дрън ярина ..

въобще не слушай такива неща ,
щото благодарение на такива съвети можеш така да се хлъзнеш,
че после връщане назад да няма .

# 153

Естествено, ако тя смяташе, че всичко е ОК, нямаше да пусне темата. Тя се дразни на ограниченото и право и тук далеч стои въпросът кой колко изкарва  и какъв принос има в семейния бюджет. Тук проблемът е и на друго ниво - моето право да живея живот, както искам и това някой да иска да упражнява контрол върху него, върху мен, върху децата ми и ме подтиска по някакъв начин - оставя ме без пари, казва ми че съм некадърна и не съм могла да съм маникюристка и т.н

Тук няма значение кой е прав и кой крив толкова, колкото как се чувства човекът, който поставя въпроса. Както казах винаги има две страни на медала, не знаем неговата гледна точка, но това не означава, че авторката няма право. Много се отнесох, извинявам се за което  Flutter

абсолютни глупости  tooth

човека не иска да дава пари за да живее тя така както иска  tooth
той вероятно и не в позиция да я спре да живее така както иска , ако тя имаше достатъчно пари ..
но да твърдите, че някой е длъжен да ви осигурява живота , който искате  newsm62
тва граничи с пълна лудост вече ... щото аз искам да полетя в космоса .. ама няма ..
той не й е длъжен да й дава пари !! може да стане .. евентуално , но към момента не е .
дрън дрън ярина ..

Как ще не е длъжен? Ти чуваш ли се какво говориш? Децата в България хич ги нямате за фактор вие "младежите" ми се струва, но като знам какво пишеше в темата за психолозите и после в тази за изневярата чудя се що ли ти бая..... newsm78 Нещо не съм останала с впечатлението,че имат необвързваща връзка с цел секс за душата и после кой от къде е.

# 154

но да твърдите, че някой е длъжен да ви осигурява живота , който искате  newsm62
дрън дрън ярина ..

Как ще не е длъжен? Ти чуваш ли се какво говориш? Децата в България хич ги нямате за фактор вие "младежите" ми се струва, но като знам какво пишеше в темата за психолозите и после в тази за изневярата чудя се що ли ти бая..... newsm78

каквото и да ми баеш се тая  tooth
задължението към децата е и на двамата родители ..
и е към децата , а не от мъжа към жената  tooth
прави разлика между тези неща

# 155
  • Tам през Атлантическия океан
Скрит текст:

дрън дрън ярина ..

Тя не иска да живее скотски с децата и на подаяния Rolling Eyes Това много ли е ?!
ЕгаТи да дават дрешки и да и помагат от тук от там  Tired
БаХти тъжното  Tired
То е добра тази практика да се доносват чужди добре запазени дрешки но да става това постояно е вече кофти , т.е. искам да кажа да не може да си позволиш нови дрешки за дечицата  Sad

Такива мъже като на аврорката явно са бол , имаме ги и тук даже  Crazy

# 156
Марсо, на моя мъж задължението му е И към мен и много се радвам за което. Това изобщо не е обект на коментари и няма две мнения по въпроса. В цял цивилизован свят,че даже и в мюсулманските страни мъжа има задължения към жена си,както и разбира се обратния вариант, който поне тук моля ти се да ми спестиш и да не коментираш. Въпросният "пич" от темата обаче нещо си е позарязал отговорностите си към децата,защото с това да не им къркорят червата от глад и да не им се виждат дупетата през скъсаните панталони не се изчерпва грижата към тях, а както рабрахме авторката на темата сама има някакви пари от майчинство и детски,с които препдолагам им покрива елементарните нужди,с които си и остават. За екстри няма,а моето мнение е, че ако искаш децата ти да станат нещо повечко от обикновенни " работници с бели потници" и да им дадеш поне шанс за добър старт и развитие в живота то са нужни екстри като плащане за учене, пиано,спортове, занимания.

# 157
  • Tам през Атлантическия океан
Към авторката , излиза ли мъжа ти заедно с децата , играе ли си с тях , ходите ли заедно някъде , всички ?

Споменава се че мъжа не се храни в къщи със семейството си , оставя някакви пари колкото прецени за децата , за нещо друго трябва да му се молят  Rolling Eyes
Те дефакто не живеят заедно като семейство  Thinking
Пича живее на хотелски начала  Mr. Green

Тъжно ми е за ситуацията в която е жената и дечицата и  Rolling Eyes
Има доста съвети но за съжаление на практика не виждам как биха се приложили  Rolling Eyes Трябва и човек да я подкрепи да и вдъхне кураж , знам ли една морална подкрепа в понякога се оказва много повече  Simple Smile

АпФ забравих , тя го обича  Crazy  ...... значи всчко то тук изписано е безполезно  Mr. Green

Бий мА , обичам тА  Heart Eyes

# 158
  • Ню Йорк
Интересно как никой не предположи, че утре този "велик бизнесмен" може да фалира, да му западне бизнеса и какво ли още не. В тия несигурни времена такава самонадеяност е много странна. Иначе съм била свидетел на подобен случай при моя приятелка, но в доста по-олекотена форма /липсваха 3те деца и и даваше по-прилични суми/, но въпреки всичко наистина живееха като разведена двойка. Той не и даваше да работи и да контактува с почти никой, тя му се молеше за всяка стотинка, грозна история.
Познавам още едно семейство, които живеят по този начин /всеки си има негови пари/ и като излизаме на заведение ми е адски грозно, почват да си изчисляват сметките, тя си плаща нейната част, той неговата, пак грозна история. Но за късмет и там децата липсват.

# 159
аз виждам един основен проблем в авторката ..
и той се нарича гордост . а това е порок !
не може да ти е неприемливо да поискаш пари, когато ти трябват ..
имам усещането, че си загубила доверието на мъжа си ..
тоест той не вярва в твоята способност да преценяваш правилно за кое може трябва или не трябва да се харчат пари .. и това е доказано .

ти сама си се вкарала в тази ситуация .. с това , че си пипала от парите без да му кажеш ..
човек каквото си направи сам .. никой не може да му го направи .

опитай да изкупиш вината си .. ако си такава каквато се описваш .. мисля , че той ще приеме разкаяние от твоя страна .

Сигурно си прав! Благодаря ти! Смятам да вложа цялата си енергия да променя нещата, защото го обичам и не ми се иска да се разделяме.Труден харатер е,но сякаш все още има надежда.... Ще поставя нещата директно и дано се разберем.....
Благодаря на всеки един от вас   bouquet
Просто не мога да сдържа! Марсо, каква вина да изкупва, какво разкаяние.....?!
Тя му родила три деца, а той кола не и дава, имал 3, ама да не поддържа и за нея #Cussing out Ми да ходи той пеша да пазарува, да води децата на консултации зиме и лете, на училище, градина..... Смачкал я е, без грам самочувствие и пари, тоя комплексиран Бай Ганьо, а тя да се разкайва #Cussing out
Имам приятели, не с големи възможности, но с нормален бизнес и жените им не само не работят, но и дрехи и гримове и коли имат и по кафета и ресторанти ходят и децата им всичко си имат, но са МЪЖЕ, не са комплексирани бУлгари!
Баща ми цялата заплата си носеше в къщи и всичко дава за нас. Мъжа ми също.
Как може въобще да вдига скандал, като му се искат 20 лева???!!!! И как няма тя да си взима?! Крадяла, ми гладни ли да седят, той си вечеря от ресторанта, а те.....?!
Еххх, много се ядосвам на такива тесногръди разсъждения.
Като е правил деца им е ДЛЪЖЕН!
Към авторката: Задай си въпросите, обич и грижа има ли, мисли ли той за теб изобщо? Според мен тогава, ще знаеш как да действаш. Успех!

# 160
И аз ще си взема, ако за всяка стотинка, трябва да се моля, да преминавам през скандали, обиди, разтакаване и пак да не я получа тази стотинка. То човек започва да си задава въпроса, аз толкова 2 лева не заслужавам ли? Ами детето ми? То не заслужава ли?
Сега да не ме обвините, че в тези форуми все така става, ама бизнесмена май си има някоя кака настрана. Някакси ми е типично това поведение, виждала съм го и друг път.
Другите неща няма да ги коментирам, вече се каза каквото имаше да се казва.

Иначе и  при родителите ми и при баба и дядо винаги мъжете са носили заплатата у дома на жената да я разпределя тя, защото тя пазарува, плаща сметки, ангажирана е с децата. Това от друга страна превръща мъжа само в един изкравач на пари - ето кактото съм изкарал, оправяйте се - и не е идеално, ама поне се знае това е, ако няма за децата, няма и за бащата и за майката. Ама той да си яде по ресторанти, пък децата да износват дрехи, ще ме извинява. Бих отишла в гората за гъбки и ще му сготвя една яхнийка и на бяла покривка в сервиза ще му я занеса, да си хапне, милия Simple Smile

Аз сега не работя, детето ходи на градина, аз на училище. Хич не ми е съвестно, ако искам нещо да си поискам или да си бръкна в плика с парите или да си извадя кредитната карта (която не аз плащам). Не ходя по кафета и козметици, но на качествена храна и качетвени (не непременно скъпи) дрехи държа. И за трима ни. Това, че сега не изкарвам пари, не значи, че някой ден като завърша и детето порастне, няма да изкарвам. Както е имало случаи аз да изкарвам, а мъжът ми да си търси работа. Нали затова е семейството. То като ще цепим всяка стотинка на кой какво е свършил, това е бизнес.

# 161
Само аз ли разбрах какво казва Марсо??

# 162
И аз разбрах, но не съм съгласна Laughing Като цяло е прав, но не и за конкретния случай. Чел е само каквото му изнася Laughing

# 163
И аз не съм съгласна, не познавам мъж, който да разсъждава така.

# 164
И аз разбрах, но не съм съгласна Laughing Като цяло е прав, но не и за конкретния случай. Чел е само каквото му изнася Laughing
Предвид многото неизвестни, може и в този случай да е прав Simple Smile Най-много ме навежда на тази мисъл това, че уж съпругът не гледал децата, а после се оказа, че ги гледа, но просто трябва да бъде подсетен. Пък авторката или я е шубе, или я е срам да подсеща. За това конкретно мъжът не е виновен. Тя изкара едва ли не, че карат на просия, което не е невъзможно по принцип, но не и в тази ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт