Отговори
# 210
  • София
На кое точно казваш кражба?

Било я е страх да каже, че е взела пари, там й е грешката. И да, да не каже, е грешка, но в никакъв случай не може да е кражба да разполагаш свободно със семейните пари.

(нещо се обърках с постовете, извинете ме!)

# 211
  • София
Защо веднага намесвате религията  Thinking Thinking Thinking И в крайна сметка каква е религията  Whistling Whistling Whistling

# 212
 Абе няма значение каква е религията, това са млади хора, сигурно въобще не са религиозни, какво като проформа се водят някакви- независимо християни или други.

# 213
  • София
Абе не е само проформа, може и да не се водят религиозни, но младите копират привичките, в които са отраснали  ooooh! ooooh! ooooh!

# 214
Аз не я съветвам да се развежда, а да постави сериозно въпроса за отговорностите на този човек като баща и съпруг. Защото те със сигурност не се изчерпват с това, което прави и самостоятелния живот, който явно иска да води. А ако той не желае да бъде съпруг и баща, тогава вече не знам. Вие какво предлагате? След съвсем малко време тя ще тръгне на работа, вероятно пак на 2, не на една. Ще си гледа след работа децата и къщата, а мъжът й, напълно разполагащ с времето си, защото има кой да го замества във всичките му други роли спокойно ще си бачка в сервиза и ще си трупа активите на свое име. А нейните пари ще изтичат за текущите нужди по децата и т.н., без да може да задели нищичко.

На мен ми се струва, че той няма желание, дори на вечеря да се съберат и да види семейството си. Харесва му да си е сам, каквото изкара да си го обръща в коли и мотори и да си седне с колегите да хапне. Как можеш да накараш един човек, който не иска семейството си да го поиска?

пропускаш нещо много важно !
ако беше изгледала чужди 3 деца .. щеше да има пари ,
но нямаше да има 3 деца !!!
децата не са само на мъжа й , а и нейни ..

Така е, да. Аз смятам, че децата не са грешка. Казвам само, че трудът й спокойно може да бъде сравнен с неговия за този период. Че не е седяла през тези години със скръстени ръце, а е бачкала здраво.
Това, че той не го признава е отделен въпрос.
Иначе, тези деца не са само на единия, но в техния случай той категорично показва, че са само нейни. А, да, за едно подхвърля малко пари.

П.П. Още малко ще изкараме кражба и ако бръкне в хладилника вкъщи, за да сготви на децата. В семейството всичко е общо. Който не ще да дели да си живее сам. Тогава може да има претенции за собственост.

# 215
Че няма да е кражба, няма, ама нали като вземе днес 200 лв., утре 200 лв., следващия път той вече няма да държи пари там. Ако той не бъде убеден да дава доброволно пари за децата, не виждам вариант.

За храна въпросният не дава, защото се храни навън, а сметките кой плаща?

# 216
Аз не я съветвам да се развежда, а да постави сериозно въпроса за отговорностите на този човек като баща и съпруг. Защото те със сигурност не се изчерпват с това, което прави и самостоятелния живот, който явно иска да води. А ако той не желае да бъде съпруг и баща, тогава вече не знам. Вие какво предлагате? След съвсем малко време тя ще тръгне на работа, вероятно пак на 2, не на една. Ще си гледа след работа децата и къщата, а мъжът й, напълно разполагащ с времето си, защото има кой да го замества във всичките му други роли спокойно ще си бачка в сервиза и ще си трупа активите на свое име. А нейните пари ще изтичат за текущите нужди по децата и т.н., без да може да задели нищичко.

На мен ми се струва, че той няма желание, дори на вечеря да се съберат и да види семейството си. Харесва му да си е сам, каквото изкара да си го обръща в коли и мотори и да си седне с колегите да хапне. Как можеш да накараш един човек, който не иска семейството си да го поиска?

пропускаш нещо много важно !
ако беше изгледала чужди 3 деца .. щеше да има пари ,
но нямаше да има 3 деца !!!
децата не са само на мъжа й , а и нейни ..

Така е, да. Аз смятам, че децата не са грешка. Казвам само, че трудът й спокойно може да бъде сравнен с неговия за този период. Че не е седяла през тези години със скръстени ръце, а е бачкала здраво.
Това, че той не го признава е отделен въпрос.
Иначе, тези деца не са само на единия, но в техния случай той категорично показва, че са само нейни. А, да, за едно подхвърля малко пари.

П.П. Още малко ще изкараме кражба и ако бръкне в хладилника вкъщи, за да сготви на децата. В семейството всичко е общо. Който не ще да дели да си живее сам. Тогава може да има претенции за собственост.

много "бого"угодно така ..
един път децата са само нейни ..
друг път гледа неговите деца .

не бива да взима съвети от жени , които мислят като теб ..
ще съсипе и малкото което е останало от семейството

# 217
Християни сме, нищо не е на религиозна основа. Стари разбирания от страна на баща ми и може би нежелание да си промени живота, защото ако се изнеса при тях всичко в неговата къща се променя...

А относно брака-в началото на връзката се говореше по въпроса,но след това той реши ,че брак семейство не правел, защото много около нас се разведоха и така.Аз исках,но не защото всичко ще е общо,просто ми беше мечта,може би като на всяка жена,но с времето вече ми е все тая...

# 218

Децата са на двамата. И са отговорност И на двамата. Не само нейна, както той смята.

Тя семейство няма, така че няма какво да съсипва.

# 219
  • София
Той едва ли ще се почувства по-ангажиран с едни брак.
Та, разговаряли ли сте за различно разпределение на финансите и отговорностите?

# 220
За храна въпросният не дава, защото се храни навън, а сметките кой плаща?

Той плаща сметките. Но те със сигурност са по-малко в сравнение с разходите по двете големи деца примерно.

Не е въпросът в това, явно е, че и двамата участват финансово, но самото му отношение - даването на заем например  Crazy все едно целия доход от салона после ще иде за друг, не за тях. Това са отношения, които са всичко друго, но не и семейни.

Скрит текст:
Аз например пазарувам основно храната у нас, защото имам повече време за обикаляне по магазини, но ако му звънна, че няма да излизам днес или че искам нещо от еди къде си да мине с колата след работа, няма да ми иска после сумата  Crazy дори да е нещо лично за мен. Ами нали утре тия пари пак ще идат за нас, няма да ги дам на комшиите, има ли значение дали точно тези 10 лв. са дадени или други 10 от неговия джоб?

# 221
КатнисК попитаха те. Излизате ли някъде? Ходите ли на море или планина? Водил ли ви е за толкова години на почивка? И ако да, колко често? Също този човек ако излиза сутрин рано, а се връща вечер късно, вижда ли си децата? От колко години, този човек не вечеря, не закусва с вас? Парите ще си скрие съвсем, незнам дали си даваш сметка.

# 222
Семейството се създава, за да си помагат партньорите и да могат да успеят заедно, защото в днвшно време е доста трудно да оцелее и прогресира сам човек.
Нямам идея как наистина стоят нещата, защото мога да прочета само версията на авторката. От прочетенето ми се струва, че те не комуникират достатъчно. Може и да няма всъщност достатъчно пари, но това ние няма как да го знаем.
Разводът с три деца никак не е лесен и спрете с тези съвети. Преди да се стигне до подобно решение трябва да се говори и то много. Дано те да могат да преодолеят каквото има за преодоляване.
Тояа е горе долу анонимен форум и ние всички се изкушаваме да се оплачем и винаги е от нашата позиция и в повечето случаи звучи по-трагично отколкото е.
Мъжът и плаща ипотека (не знаем какви са вноските, а и не знаем какъв му е дохода), покрива сметките и памперсите и другите разходи на бебето (моят син като беше бебе заплатата на мъжът ми стигаше само за това, без ипотеката). Аз, с майчинството и стипендията покривах храната и останалите ни разходи. Не виждам чак огромна драма, освен ако той наистина не е супер богат, ама май не е такъв случая.
Да си поговорят и да се разберат как ще я карат от тук нататък.

# 223

Децата са на двамата. И са отговорност И на двамата. Не само нейна, както той смята.

Тя семейство няма, така че няма какво да съсипва.

аз като гледам той не е казал йок .. няма да ти дам пари ..
по скоро тя не иска да му иска ..
така че той не е отказал да поеме отговорност за децата й за нея ..
още повече че се е нагърбил и жилище да изплаща ..
нормално е парите да не стигат !!!
а още по нормално е тя да го осъзнава и разбира това .

# 224
Аз виждам следното. Парите не стигат. Те не говорят по между си. Тя вижда само той как си броял паричките (отново изкючително грозно ми се стори от нейна страна, така да иззлобее)(тя самата говори за неговите си парички, пък после иска той да ги приема за общи) и си мисли, че той има, пък не иска да и даде. Обясних и че е много вероятно оборота, дори да не  стига за нищо. И в този случай тя се е оплакала на всичко живо, че видиш ли той си прибира парите, които тя взима, но пък не и давал, нищо че дори не му е искала. Дори децата и носят парите си, защото знаят че алчният егоист си къта пък бедната майка няма. По грозна картинка от това не съм виждала.  ooooh!. Незнам каква скрънза е мъжа на авторката, но и тя доста е допринесла, щом всичко живо и носи и принася, за да може да не се чувства че няма. А абдикирането на родителите и ми говори, че те също добре познават щерка си. Едно е да ти кажат такъв си си го избрала. Но съвсем друго е да я подкрепят. Те знаят, че тя ще легне на техните плещи и пак ще реве за пари.

Общи условия

Активация на акаунт