Отговори
# 330
   axel_chiara2430, в България няма гражданска регистрация на партньори без брак. Мислеха да я въвеждат, но имаше само две разлики между нея и брака - името и прекратяването. Като се има предвид колко са евтини и бързи разводите по взаимно съгласие, никакъв смисъл няма от тази регистрация. Преди няколко години надълго и нашироко го нищихме в една тема. Според мен е измислена заради държавите, в които разводът е почти невъзможен или много бавен и труден. Така се гарантират някои права в съжителството и раздялата, съответно - създаването на семейство с нов партньор  са лесни от юридическа гледна точка.

марсо, защо пък си мислиш, че не се случва и мъж да остане без доходи, а жена му да издържа изцяло семейството месеци наред без да го изостави? Не ми отговаряй, ясно е че за теб партньорка е равно вафли в косата и щастие в мола. Няма да ме разбереш.

# 331
КатнисК от кого дойде инициативата за децата? Така като чета не е била от него, та вероятно ти си решила, че нещо ще промениш като му родиш някое дете. Ама защо 3? Как реши да подложиш децата си на това? Не разбирам такива родители.

Преди време мои познати направиха същата глупост. Имаха 1 дете, мъжа си намери любовница, жената в отчаянието си реши да забременее втори път от него. Роди и второ дете и той се върна при нея. След време той пак си намери любовница и жена му реши да опита същата стратегия. Пак забременя, но тая любовница се оказа по-корава и тя пък се тръшна, че ще си реже вените и на финала той се изнесе при любовницата. В резултат 3 деца израснаха без баща.

Аз познавам доста такива хора (доста,доста...на момента за двама се сещам,а ако помисля някоя минута и още може да се сетя) и винаги ми е за урок до ден-днешен. За това отказвам да родя още едно дете на мъжа ми,въпреки молбите и катаклизмите в брака ни, вината за които той до неотдавна хвърляше точно на факта,че неискам да раждам. Ще раждам,ама няма. Деца не се раждат по други причини,освен ако ти не ги искаш най-искрено и вътрешно и го правиш само и единствено,заради това свое желание. Пък аз като имаме катаклизми в брака ни някак желанието ми все повече се изпарява. На мен жените,които раждат, за да закрепят разклатил се брак са ми странни. Сами себе си ли лъжат,вярват ли си....? Незнам.

пу .. един твой пост успях да харесам

# 332
  , ясно е че за теб партньорка е равно вафли в косата и щастие в мола. Няма да ме разбереш.

Ааа, ако не кърми в мола, значи не е за Марсо  Laughing

# 333
  , ясно е че за теб партньорка е равно вафли в косата и щастие в мола. Няма да ме разбереш.

Ааа, ако не кърми в мола, значи не е за Марсо  Laughing

Аааа тези с "вафлите" в косите не кърмят бе! Ще си развалят гърдите...пърдон, те нямат такива,защото са ги посиликонили.

# 334
  • Ню Йорк

ЕЕее,не стига моля ти се...Как по-точно стигна до това заключение,че кръшкам!?!
За твое сведение аз го хванах преди време,не мене той и пак му простих-от глупост разбира се...
И никъде,никъде не съм писала ,че не искам да работя,а той да ме гледа.Исках да съв вечер до децата си ,а не да ме няма по 15ч.на ден при положение,че таткото със 100лв няма да обеднее. Много далеч съм от този образ,който си си създала за мен. Аз също никъде не претендирам за имотите му.Знам ,че всичко е в негова полза ,но на мен не ми пречи-важното е за децата един ден да има нещо.
Цялата тема имаше друго значение,а ти до къде стигна направо ме изуми....

Зарекох се да не пиша повече,но това твое изказване мина всякаква граница.Той ми няма доверие,защото сам на себе си не вярва...

Това изречение изяснява ситуацията. Човека си има любовница и не дава пари за теб, защото си ги пази за нея. Децата не ги е поискал, а са му натрапени от теб с единствената твоя идея, че като МУ ги родиш той ще си промени отношението. Позамислих се защо ли той не ти е набил шута до момента, но предполагам, че причината е точно малкия град и да не го разнасят хората. предполагам чака сама да се разкараш.
На сила хубост не става!

Съжалявам, че се изказвам така директно /може и грубо да прозвучи/, но по-добре е истината да се погледне директно, а не да се захаросва и ситуацията да се омаловажава.

# 335
За храна въпросният не дава, защото се храни навън, а сметките кой плаща?

Той плаща сметките. Но те със сигурност са по-малко в сравнение с разходите по двете големи деца примерно.

Не е въпросът в това, явно е, че и двамата участват финансово, но самото му отношение - даването на заем например  Crazy все едно целия доход от салона после ще иде за друг, не за тях. Това са отношения, които са всичко друго, но не и семейни.

Питах, защото ако плащаше тя сметките щях да я посъветвам да спре да плаща. Че е безумен целият финансов аспект на семейния им живот, спор няма.

Като не е работа да гледа три деца, като се постопли да хване да му ги оставя в сервиза да ги погледа малко.

КатнисК, взимай заема за салона и като си го поиска някой ден му направи една проста сметка колко пари си давала за тези години за децата и му кажи, че не само че нямаш да му връщаш, но и той ти дължи още Х лв. Налагяй си парцалите и като си стъпиш на краката се спасявай. Peace С издъжките за трите деца щом си от малък град, ще можеш спокойно да си плащаш наем.

# 336
Мисля,че съм съгласна с Галактическа принцеса.

# 337
... Децата не ги е поискал, а са му натрапени от теб с единствената твоя идея, че като МУ ги родиш той ще си промени отношението.

Ако ми обясниш как можеш да натрапиш на някой три деца? Да е едно, да го излъже, но три...

# 338
  • София
Типичния селски тарикат...Можеш ли да се изнесеш с  децата при вашите?Пак е вариант...

# 339
   axel_chiara2430, в България няма гражданска регистрация на партньори без брак. Мислеха да я въвеждат, но имаше само две разлики между нея и брака - името и прекратяването. Като се има предвид колко са евтини и бързи разводите по взаимно съгласие, никакъв смисъл няма от тази регистрация. Преди няколко години надълго и нашироко го нищихме в една тема. Според мен е измислена заради държавите, в които разводът е почти невъзможен или много бавен и труден. Така се гарантират някои права в съжителството и раздялата, съответно - създаването на семейство с нов партньор  са лесни от юридическа гледна точка.

марсо, защо пък си мислиш, че не се случва и мъж да остане без доходи, а жена му да издържа изцяло семейството месеци наред без да го изостави? Не ми отговаряй, ясно е че за теб партньорка е равно вафли в косата и щастие в мола. Няма да ме разбереш.

вярно е , че съм класик .. аз съм тъпа мутра , а жена ми е фолк певица ,
но въпреки това ще ти кажа, че вкуса ми е изискан .. проблема е, че на пазара избора е твърде ограничен и освен фафли .. друго няма .. аааааа има и бидони по 100 литра , коит са готови да дарят мъжа с цялата любов на света   tooth

на мен не ми се е случвало да чакам на друг освен себе си .. така че тия умозаключения дето ги правиш .. да си ги направиш на фунийка и в дупенцето  tooth

# 340
Мъжът и плаща ипотека (не знаем какви са вноските, а и не знаем какъв му е дохода)

Само че нямат брак, така че ипотеката е за негов собствен имот, а не общ.
Който наследяват децата Wink За това някой сети ли се? За какво й е този апартамент, да не ще го носи на оня свят? За децата ще остане - нали уж те са на топа на устата, все те са лишени?
Тази жена не знае колко пари има в къщата, освен нейното майчинство, което, ест, й е известно до стотинка. Проблемът е, че тя не би разбрала и за къде са тези пари. За нея всичко, изкарано от мъжа й, си е лично негово за харчене, тъй като тя самата е с такова мислене - моето си е мое. Затова беснее. И я е яд много на това, че не знае ТОЙ с колко разполага. А нужно ли е да брои И неговите стотинки? Ипотеката платена, сметките платени, ами извинявайте, но това са си големи разходи, които никога, ама никога не са й били на плещите и си няма представа как се плаща 300 лв ток (а аз имам и, повярвайте ми, никак не беше приятно изживяване за една безпарична студентка).
И пак не мога да се начудя -ако нямаш пари, защо не почнеш работа? Не ми го побира умът.
Относно голямото геройство, майка ми - работеща студентка, родила на 20, баща ми тогава на 25, живели са 5 години по квартири с мене, а после са строили къща. Тя пак бременна и после с пеленаче, между другото. Авторката ще каже човек, че егати геройството е извършила с това раждане и гледане. Хайде стига глупости.

# 341
[quote author=Галактическа принцеса link=topic=837040.msg30552801#msg30552801
 Децата не ги е поискал, а са му натрапени от теб с единствената твоя идея, че като МУ ги родиш той ще си промени отношението. Позамислих се защо ли той не ти е набил шута до момента, но предполагам, че причината е точно малкия град и да не го разнасят хората. предполагам чака сама да се разкараш.
На сила хубост не става!

Съжалявам, че се изказвам така директно /може и грубо да прозвучи/, но по-добре е истината да се погледне директно, а не да се захаросва и ситуацията да се омаловажава.
[/quote]

ше стоплите най накрая  newsm53

първите две едва ли , но последното .....
ако е отговорен мъж и не ги оставил до сега ..
а двете порасват и стават самостоятелни .. единствения вариант да запази статута , който има ..
е да роди пак .. и да се надява, че с малко бебе няма да я изрита .. иначе каква ще е ползата му от нея ..
демек чувствата вероятно са си заминали отдавна , но тя играе точно с тях и се надява да получи състрадание и милостиня .

# 342
на мен не ми се е случвало да чакам на друг освен себе си .. така че тия умозаключения дето ги правиш .. да си ги направиш на фунийка и в дупенцето  tooth
    Съобщавам ти реални факти. Ясно, че с тенекиени очила няма как да ги видиш, но аз работя с такива `убавци по- 3-4 пъти в месеца. И слушам мрънкането им, как не можели да дават по 100 лева на месец издръжка за дете, защото откак булката ги зарязала след 7-8 години лежане на кълка, сега мама ги издържа.
     ПП казвай на твоята половинка къде са си слага фунийките. Аз моите факти знам какво да ги правя.

# 343

За твое сведение аз го хванах преди време,не мене той

Това изречение изяснява ситуацията. Човека си има любовница и не дава пари за теб, защото си ги пази за нея. Децата не ги е поискал, а са му натрапени от теб с единствената твоя идея, че като МУ ги родиш той ще си промени отношението. Позамислих се защо ли той не ти е набил шута до момента, но предполагам, че причината е точно малкия град и да не го разнасят хората. предполагам чака сама да се разкараш.
На сила хубост не става!

Не съм съгласна. Ако този човек имаше любовница, авторката, заедно с трите деца, щеше да е натирена на майка си в... къщата, но тя обитава изплащания от него апартамент. Твърде очебъркащо противоречие. Извод - любовница няма. А аз пък си правя една догадка - че авторката излъга с цитираното изречение.

# 344
    Съобщавам ти реални факти. Ясно, че с тенекиени очила няма как да ги видиш, но аз работя с такива `убавци по- 3-4 пъти в месеца. И слушам мрънкането им, как не можели да дават по 100 лева на месец издръжка за дете, защото откак булката ги зарязала след 7-8 години лежане на кълка, сега мама ги издържа.
     ПП казвай на твоята половинка къде са си слага фунийките. Аз моите факти знам какво да ги правя.

има такива , обаче да даваш пример с тях е некоректно .. те са доказано негодни за бащи .

Общи условия

Активация на акаунт