Нашите мамчета чакат да изскочат великденско-АПРИЛски зайчета! - Тема 20

• 34 863
  • 766
  •   1
Отговори
# 150
Ааа никакво местене в родени Naughty. Предлагам накрая на месеца всички заедно да се преместим. Има ли значение къде точно ще пишем? Все пак сме от самото начало заедно, няма да се делим точно сега на финала Heart Eyes.

Ро3u Има още доста време до края на деня, ще стискаме палци Wink
Ada Благодаря ти, че се включи Hug. Ще се чуя с консултант задължително. Най-много ме притеснява да не се повтори историята с каката - тогава се цедях за облекчаване близо 4м след всяко хранене като към 6м спрях напълно. Няколко пъти през времето пробвах да не се цедя и веднага вдигах Т и запушвах някое каналче Tired. Не смеех да рискувам с чайове и компреси, но тогава не ми пречеше толкова, важното беше че има. Сега обаче не си представям цяло лято да се прибирам на 2ч защото не само трябва да кърмя, но и да се доя като крава ooooh!. Отделно и рефлекса на потичане като яде малката от едната...другата направо мога да сложа шишенце и да пълня.
Кажи и ти как си? Напоследък май не съм те засичала по форума.
Цвети Ще раждаш, ще раждаш, няма къде да ходиш Laughing.  За болницата не се притеснявай, за 1ч рядко се случват нещата. Със сигурност ще имате време да се оправите и да стигнете Hug
За памперсите - ние почнахме двойката. Имахме един пакет и пробвахме, видяхме че не пропускат и не смятам да купувам повече от по малкия номер. А пък се оказа, че белите памперси на Памперс хич не са за моeто бебе - мрежичката, която е отвътре залепва много сериозно за дупето ако малката е свършила голямата работа. Което си е почти всеки път Whistling
Nikol Според мен просто си търси да суче за успокоение, не от глад. Почти всички кърмени бебета заспиват сучейки и е нормално като се разбуди да търси точно това за да заспи отново.

На всички болни пожелавам скорошно оздравяване Hug. Вкъщи сме на нокти заради каката, която кашля и киха на всякъде, аз също съм настинала... как ще го опазим това бебе нямам представа Crazy

# 151
Ada, наистина, как си? Скоро не си писала.

Спомням си че преди време беше писала за диастазата. Понеже при мен явно има изразена диастаза, имаш ли някакви полезни линкове по този въпрос? Още ми е рано, но като мине месец от раждането, искам да почна с упражнения. Доколкото разбрах, най-подходящи са планк. Благодаря ти предварително!

# 152
  • София
amy - аз същото си помислих, след като го написах. Викам си - абе, много си подредена, я се кротни. Ако се преместят ще трябва две теми да следиш.
Стискам палци да ви се размине боледуването!

Маце, всички освен мен залагат на дати. То не беше 6-и, 9-и, 15-и (баш на рождения ми ден). Сега има предположение и за 18-и. Девойката сама ще си реши, знам, на мен ми се искаше днес да е големия ден, ама каквото такова Grinning

Цвети - и аз това си мислех вчера, като ме заболя. Викам си - аз има ли начин да пропусна момента, че раждам? Grinning Ама никой не е родил за час, най-малкото смятам, че вътрешната ни интуиция ще се обади в момента, в който стане напечено.

Нещо напоследък ми е напрегнато на очите обаче, особено като седя на компютъра, май ще го понамаля. Утре, ако не съм родила до тогава, ще ходя на очен да ми види налягането, макар че се съмнявам да има нещо. Последните дни толкова много спя, че се събуждам подута.

# 153
  • София
Никол,  и аз това щях да кажа, може да плачка за успокоение, да не се е оригнал хубаво. То поне Калоян като е гладен бута ръчички в устата и плаче, имат различни признаци за рев и когато са гладни. Не знам май Елица ми беше писала тук, че след ядене поне 10 минути изправен, аз го разхождам леко из стаята и после го слагам да спинка. Имай също на предвид че при мама е готино и топло, чува ни гласа, сърцето, а в легълцето е студено и е сам. Пробвай различни неща, каквото се сработи при вас това. Simple Smile

# 154
Маце, 10 минути не е ли много? Аз вдигам моята беба за не повече от минута, че тя хич не обича. Почва да цвърка, и ако се сещате, с едно характерно замятане на главата се свлича надолу към гърдите  Laughing Май ми трябва урок по уригване. Аз й разправям, давай, уригвай се сега наволя, че като пораснеш, ще се счита за невъзпитано.  Wink

# 155
  • Sofia
Ох от 2 дни почти нямам време да седна и да пиша. Успях да ви изчета едва тази сутрин. Уикенда беше много ползотворен - вече сме със сглобен скрин, преместен в спалнята и нареден. С нови пердета, изпрани и закачени и полилей в спалнята. Много съм доволна, че приключихме с тези задачи.

Честито на всички мамчета!   bouquet  Да са ви живи и здрави бебоците и да ви носят много радост и щастие! Бързо възстановяване и чакаме с нетърпение разказите ви!  Heart Eyes

Ейми, наистина човек да ти завиди. Много ми се иска и ние, които ще раждаме за първи път да имаме този късмет  Laughing

Остана ми да си приготвя багажа и да чакам  Joy

Гиада, как се смях с това евакуиране на газове не е истина. Като ви чета колко поразии правят бебетата и май ще трябва да ходя да купувам още пелени и хавлии  hahaha

# 156
  • София
Маце, 10 минути не е ли много? Аз вдигам моята беба за не повече от минута, че тя хич не обича. Почва да цвърка, и ако се сещате, с едно характерно замятане на главата се свлича надолу към гърдите  Laughing Май ми трябва урок по уригване. Аз й разправям, давай, уригвай се сега наволя, че като пораснеш, ще се счита за невъзпитано.  Wink

Давай по повече, знаеш ли колко хубаво се оригва като стар човек няколко пъти, и заспива хубаво. Аз около 5 се шетам с него и около 5 на гърди. Педито обясни че гълтат много въздух докато цокат и той се събира над млякото в коремчето и трябва да излезне, ако не се оригне ще хълца, това пак е начин да изкара въздуха, но при нас започне ли да хълца няма спане.

# 157
здравейте момичета, колко много сти изписали през уикенда, а и нови бебченца си имаме  Hug
Честито на новите ни мами nikol_1189, Шльоки_Пльоки ( жестоко име, бях си го харесала, но отпадна че мм нещо не го кефило) и добре дошла на мама jennq, estelitka виж как го стресна твоето бебенце и си излезна душицата сама, честито и на мама Мишеловска Hug baby_neutral bouquet
Ани_с, много трогателен разказ, благодаря ти
amy_lee, страхотен разказ, за малко в тоалетната да родиш бе Simple Smile добре, че са те усетили
0033, дано скоро да имате възможност да й "ступвате" памперса редовно вкъщи Simple Smile
Маце, умрях от смях с вашите сценки Simple Smile  Много са сладки тези случки, дай боже всеки му такива забавни моменти Wink

# 158
И моята госпожица не обича да се оригва, но много хълца. Не знаех, че са свързани. Да ви помоля за съвет, момичета. Малката много често се дави, някой път докато поеме въздух устата и посинява и ми изкарва акъла. С баткото не съм имала такъв проблем и се усещам, че реагирам доста неадекватно. Потупвам по гръбчето и по гърдите, ако не помогне я обръщам с лисето надолу. Ако имате опит или информация за давещи се бебета моля споделете

# 159
  • София
Честито на новите майчета! Да са живи и здрави,те и бебчетата им! А на тези като мен,на които им предстои да им е леко и забавно Simple Smile

# 160
  • София
И моята госпожица не обича да се оригва, но много хълца. Не знаех, че са свързани. Да ви помоля за съвет, момичета. Малката много често се дави, някой път докато поеме въздух устата и посинява и ми изкарва акъла. С баткото не съм имала такъв проблем и се усещам, че реагирам доста неадекватно. Потупвам по гръбчето и по гърдите, ако не помогне я обръщам с лисето надолу. Ако имате опит или информация за давещи се бебета моля споделете

Аз нямам опит,но съм чела,че толкова малко бебче трябва да се обърне върху ръката с лицето надолу(както ти правиш) като главата да е по-ниско от тялото.

# 161
  • София
Честито бебче на Мишеловска  bouquet

... като стане 17 часа и се запушва.Слагам детски капки ксилометазолин.

Моят нос е запушен от Коледа:) Това е т.нар. ринит на бременните и според моя ЛЛ няма нужда да се третира, затова и капки не слагам. Просто лигавицата е подута.

Цвети, ако ти се струва спешно, тръгвай към болницата сама и с мъжа ти направо си направете среща там Laughing Но както са казали момичетата, едва ли ще се наложи да бързаш толкова/

Чакайте да ви питам - понеже започва Страстната седмица, редно ли е според вас да се черпи/празнува за бебе, ако се роди преди Великден? Вие как бихте постъпили?
Аз си мислех, че е ОК, без може би на Разпети петък. Но питах една приятелка, мъжът й е поп, и тя ми каза, че не било много редно. Що ли ми трябваше да питам...

# 162
Swampi благодаря. Какво нещо е майчината интуиция, без да знам, какво се прави, това е единствената реакция, която ми идва в този момент на паника.

# 163
  • София
Мохита   според мен четвъртък ( чете се святото евангелие)  и петък не би било подходящо. Тежки са и двата дни. Вече събота е ок. След 00:00 е Великден

# 164
 #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire Приключих с пазара!!!!!!!!!!!
Няма да мърдам два дни от нас всичко ме боли  Laughing Laughing Laughing

РоЗи,продължавам да стискам (чак пръстетата ме болят вече)
Я ми кажете първоначално колко шишета си взехте с биби,защото на мен ми казаха,че две ще са ми малко  Shocked Колко ми трябват. Взех си едно малко и едно голямо шише.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт