Нашите мамчета чакат да изскочат великденско-АПРИЛски зайчета! - Тема 20

• 34 892
  • 766
  •   1
Отговори
# 165

Чакайте да ви питам - понеже започва Страстната седмица, редно ли е според вас да се черпи/празнува за бебе, ако се роди преди Великден? Вие как бихте постъпили?
Аз си мислех, че е ОК, без може би на Разпети петък. Но питах една приятелка, мъжът й е поп, и тя ми каза, че не било много редно. Що ли ми трябваше да питам...

Интересен въпрос... Имам спомен, че ми бяха казвали, че раждане/погребение си се прави независимо кога се пада, все пак няма как да не се раждат бебенца през Страстната седмица. Виж, за помени, сватби и т.н е др, те могат да варират няколко дни.
Въпреки, че съм вярваща, за мен тези неща са повече до лично усещане кое кога. Бих те посъветвала ако имаш някакви притеснения да отбележете събитието само в тесен кръг, ако не - действай както си си решила. Simple Smile

# 166
  • София
Аз имам хубаво усещане за Рози за днес, стискам и аз палци,пък да видим Simple Smile

# 167
И аз не бях чувала , че не трябва да се черпи за бебе преди Великден.
То май е повече въпрос на лична преценка, но пък някой като ти каже, че не трябва, а ти не го изпълниш после ти е кофти.

Днес след дълго чакане видях, че 45-дневния болничен , вече ми е представен в НОИ и се радвам много, сигурно след празниците ще го обработят.

Аз днес ходих на тонове, а в четвъртък съм на преглед. Да видим бебка кога ще се ориентира към излизане Heart Eyes

# 168
За черпенето в страстната седмица - за пръв път чувам. Обаче всичко е въпорс на лично усещане. Все пак има разлика в това дали си религиозен и вярващ. Поне за мен. Аз съм вярваща много, но не съм силно религиозна. И позайте дали, ако се обебя довечера някой или нещо ще спре мъжо от това да почерпи подобаващо!  Mr. Green Черпнята е за здраве. Ако поставиш правилните мисли и енергия в цялото действие за бебето всичко ще е наред. Все пак от небето ангелско създание е дошло в дома ни, какво по-хубаво от това?

Пак за кърменето да се включа и аз - сега се консултирах и ми казаха следното: в първите 4 дни стомахчето на бебето е колкото граово зърно и колкото и малко да е коластрата от гърдите (една лъжица) на бебето му е достатъчно. Особено тази златна начална коластра. Посъветваха ме да се сложи по възможност веднага след раждането на гърда и да се въртят гръдите. Да се дава да суче постоянно. Да се избягват каквито и да било дохранки с АМ, защото има в него бавноразгрдими захари, които правят бебето по-поспаливо, а и могат да предизвикат преждевременни колики и газове. Затова цокане и това е!

За оригването - да знаете, че бебето се оригва САМО, ако е глътнало въздух. Така че недейте да се притеснявате, ако не се оригва. Постепенно начинаещите мами ще могат да усетят кога слиза кърмата (като едни тръпчици пирятни вътре в гърдата), кога бебето преглъща, колко и дали гълта въздух.

# 169
Маце, ак опропускат може наистина да са ви малки... вземи пробно по-олям размер една-две бройки и виж какво ще се случи. Бебето може да е в допустимите за размера килограмни, но да е по-едро или с по-голямо дупе...  Peace

А през крачолите ли пропускат - около крачетата? Другото, което си спомних е, че ми казваха пишото на баткото да му го слагаме надолу, че като пишка да не излиза отгоре...  Crazy

# 170
Благодаря за съветите.
Рози,според мен не се надуваш от спане,а от самата бременност.Аз съм надута и в лицето и ръцете ,а краката да не говорим.Все едно съм слон.
Между другото имам болки ниско долу,едни режещи,но само толкова.Днес чистих и ме заболя и кръста,но мина,а болките в корема не.От няколко часа е така.Дано да родя до утре,че вече изперквам.Стискайте палци.

# 171
Благодаря за съветите.
Рози,според мен не се надуваш от спане,а от самата бременност.Аз съм надута и в лицето и ръцете ,а краката да не говорим.Все едно съм слон.
Между другото имам болки ниско долу,едни режещи,но само толкова.Днес чистих и ме заболя и кръста,но мина,а болките в корема не.От няколко часа е така.Дано да родя до утре,че вече изперквам.Стискайте палци.

Възможно е да си "тръгнала" Simple Smile Стискаме палци!  Heart Eyes Ти свали ли си на телефона програмка за записване на контракциите?

Един съвет от мен - разхождай се колкото можеш, когто всичко започне и ДИШАЙ дълбоко.  ooooh!

# 172
Момичета, имам спешен въпрос.
Днес си изкарах ПИК код в Нои, но цял ден се опитвам да си проверя нещата в сайта и цял ден дава,че няма съответствие между егн-то ми и кода.
Скъсах си нервите  #Cussing out
Имате ли идея какъв е проблема?

# 173
Активен ще е утре

# 174
Я ми кажете първоначално колко шишета си взехте с биби,защото на мен ми казаха,че две ще са ми малко  Shocked Колко ми трябват. Взех си едно малко и едно голямо шише.  newsm78
Зависи от нагласата ти. Аз нямам нито едно като изключим това на помпата, която не ползвам ...  Rolling Eyes Whistling

# 175
Sun. много ти благодаря   bouquet

# 176
Я ми кажете първоначално колко шишета си взехте с биби,защото на мен ми казаха,че две ще са ми малко  Shocked Колко ми трябват. Взех си едно малко и едно голямо шише.  newsm78
Зависи от нагласата ти. Аз нямам нито едно като изключим това на помпата, която не ползвам ...  Rolling Eyes Whistling
Ммм значи две са добре,като едното е за водичка. Аз силно се надявам да си кърмя ,тъй че .. предполагам така е добре Simple Smile

# 177
Чудесна не съм си свалила приложение,защото нямам контракции,а и я кажете какво да сваля?

# 178
  • София
Цвети, айде, стискам ти палци!

Аз свалих някакво случайно, харесах си го от app store-а.

# 179
Да се похваля и тук - днес в 9.45 се появи Димана 3100 гр. 50 см.
Раждането беше непланирано секцио с пълна упойка, което аз никак не исках, ама минало свършено. Подозирам, че се е наложило заради нещо, което док ми е спестила за да не се притеснявам. Чувствам се добре, наболява ме само матката, надявам се бързо да мине, за да мога да се отдам на малката маймунка, която чак утре ще бъде при мен. Днес я гушнах само за малко 😭
За приложенията и аз си изтеглих, но така и не ги използвах,защото нямах контракции.

Общи условия

Активация на акаунт