Нашите мамчета чакат да изскочат великденско-АПРИЛски зайчета! - Тема 20

• 34 877
  • 766
  •   1
Отговори
# 645
РоЗи,честит рожден ден! Много щастие,здраве и малко здраво бебче ти желая от сърце!!! Стискам палци !   bouquet

Стискам  палци ,всичко да мине леко и безпроблемно за всички чакащи големия ден в който ще гушнат малкото си човече! Heart Eyes

Tifany - Честита принцеса ! Жива и здрава да е!   bouquet  Всичко ще е наред и бързо възстановяване!

# 646
Честито бебоче на Tifany! Да са живи и здрави и двете , на мама бързо възстановяване!   bouquet Heart Eyes

Аз сега отивам на ЖК да видим дали ще се раждаме скорооо  Simple Smile

# 647
Да докладвам и аз, днес бях на жк. Тонове супер, контракции йок, а така се надявах Simple Smile Имам 1 см разкритие и ми пада тапата, но на порции. Док каза, че до 2-3 дни ще се случат нещата. И на мен болничният ми беше до 13 вкл. и сега ще чакаме раждането, за да ми допълнят останалите дни. Tifany , честита рожба ! Много здраве за бебка!т

# 648
Аз съм готова!!! Само  да усетя по-сериозни болки и политам към болницата.
Tifany Честита принцеска!! Жива и здрава.

# 649
  • Враца
Гърдите ги цедя докрай и нямаше никаква промяна вчера цял ден, едвам съм си легнала от болка, не мога да се завъртя. Днес са по-добре нещата, не са толкова изразени буците, тежестта е по-малка, болката също. Когато е будна я слагам на всеки час на гърда, защотонтя постоянно иска, когато спи не я будя, изкарвала е 4 часа без да суче. Днес обаче веднаха след махане от гърда започва да плаче, да хапе ръцете и изобщо да показва, че все още е гладна. Аз имам останало мляко, защото доизцеждам по 10-15 мл. Не знам не и стига ли, тя почти заспива на гърдата и не мога да разбера до колко поглъща изобщо. Каква е тактиката в такъв момент, да дохранвам с изцеденото, да давам АМ или нещо съвсем друго? Забравих да кажа, че само един път пиина около 10мл вода, иначе не я иска, чайове не давам, АМ също не давам от 2 дни.

# 650
Мами, да питам някоя по-запозната, че ми е любопитно - на листчето от записа на тоновете кое показва дали има контракции?
Доколкото се ориентирах горната графика показва честотата на пулса на бебето, стрелкичките под нея - регистрираните от нас движения (точно при отчетени движения забелязвам и повишен пулс на бебо). Но кое показва контракциите (каквито аз май нямам още)? Графиката ниско долу ли и как?

# 651
Мисля,че долната графика показва контракции. Поне при мен докторката посочи за контракции две резки "'височинки"' в графиката най - долу.

# 652
Мисля,че долната графика показва контракции. Поне при мен докторката посочи за контракции две резки "'височинки"' в графиката най - долу.

И аз за тази графика си мислех, че ще ги показва, то друго не остана. Simple Smile Отивам да разшифровам сега. Grinning
Благодаря!

# 653
Честити бебчета на родилите мами.Да са ви здравички и щастливи.
Рози стискам палци да родиш лесно.Честит Рожден Ден,мила.Бъди много здрава и нека желанията и мечтите,които имаш да ти се осъществят.
Днес в 12.25 проплака и Ивайла,3.500,50 см,нормално раждане,но доста тежко.Не ми се иска да разказвам,че да не ви плаша,а не знам как се крие текст.
Чувствам се добре и Бебка е добре.
Контракции гледат на долната графика,но линията трябва да е висока и широка,а не остра.Няма как да се сгрешат,повярвайте.

# 654
Гърдите ги цедя докрай и нямаше никаква промяна вчера цял ден, едвам съм си легнала от болка, не мога да се завъртя. Днес са по-добре нещата, не са толкова изразени буците, тежестта е по-малка, болката също. Когато е будна я слагам на всеки час на гърда, защото тя постоянно иска, когато спи не я будя, изкарвала е 4 часа без да суче. Днес обаче веднага след махане от гърда започва да плаче, да хапе ръцете и изобщо да показва, че все още е гладна. Аз имам останало мляко, защото доизцеждам по 10-15 мл. Не знам не и стига ли, тя почти заспива на гърдата и не мога да разбера до колко поглъща изобщо. Каква е тактиката в такъв момент, да дохранвам с изцеденото, да давам АМ или нещо съвсем друго? Забравих да кажа, че само един път пийна около 10 мл вода, иначе не я иска, чайове не давам, АМ също не давам от 2 дни.
Ако се изцеждаш след всяко кърмене има опасност да стигнеш до хиперлактация и най-вероятно тази тежест и болки в гърдите е точно заради това. По колко време суче и от едната или предлагаш и двете гърди? Суче ли активно /трябва да виждаш как мърда ченето до ушите ѝ и да чуваш като преглъща/ или през повечето време си дремва? Ако ти се струва, че спи повечко, можеш да я разбуждаш леко или да сменяш гърдите. Така или иначе гърдите не можеш да ги изцедиш докрай, винаги остава малко количество. Ако след кърмене гърдите са все още напрегнати и болезнени, можеш да изцедиш малко на ръка и да направиш масаж, който е показан на втората страница. Пиши пак как се развиват нещата. Peace
Цвети, честита да ви е Ивайла! Много здрава и щастлива да е и от тук насетне само най-прекрасните мигове да изживявате с нея! Бързо възстановяване, но ще видиш, че още утре ще си забравила мъките!   bouquet

# 655
cvety83 - Най - важното е ,че сега сте  добре !!! Бързо възстановяване и всичко да е наред ви пожелавам!
Maya*the*Bee- на мен цяла седмица ми бяха така, сега вече се нормализираха и са ми меки и не ме болят толкова... явно докато се нормализират нещата- трябва малко време.

# 656
  • Под кленовите дървета
Цвети, честита да ви е Ивайла! Ти бързо да се възстановиш Simple Smile
Тифани, честита ви Ема и да се гушкате скоро Simple Smile

Аз имах болки в гърдата, но отдолу и към мишницата, без да е твърдо обаче и без Т. оказа се задържано мляко и със смяна на позата и масаж докато кърмя се оправи историята Simple Smile така ме посъветваха тук де, тамън двама консултанти. и се оказа, че прекалявам със сутиена, добре било да се сваля, не като мен 24 часа Embarassed

Катерина е вече 3100 г и качва по 30 грама на ден Simple Smile

# 657
  • София
Цвети, страхотни новини!!!! Много се радвам за теб, доста дълго чакано бебе!

# 658
Честито на всички обебили се мами.Да сте здравички да си се гледкате и радвате едни на други.  Hug

# 659
  • София
Цвети браво! Честита да ти е Ивайла! За раждането, минало и заминало, ще разказваме надълго и широко години наред! Нали знаеш всяка жена си има история. Wink

Тифани честита ти Ема!

Ро3и как върви? Там ли ще изкараш РД?

Жасмин браво на Мерлин Катрин!

Swampi как е? На нисък старт ли си?

Общи условия

Активация на акаунт