Нашите мамчета чакат да изскочат великденско-АПРИЛски зайчета! - Тема 20

• 35 478
  • 766
  •   1
Отговори
# 330
Честити бебчета на Mama-Sita и  berolino! Да са им живи и здрави бебоците, а на мамчетата бързо възстановяване!

Аз днес съм на ЖК да видим какво става с бебка, а вие гледайте да сте по-активни , че с това целодневно чакане там трябва да се занимавам с нещо  Grinning Grinning

# 331
Ааааа  Laughing Laughing Laughing Laughing значи мога и да не ставам посред нощята  Laughing Laughing
То,ако стана мъжът ми съвсем ще си помисли,че съм се смахнала. Ееее екстра.
  animal085

Аз колко готино клипче видях,как да се " боядисат" яйца. Докато се варят се овиват в копринен плат и като се извадят са целите в шарките от коприната. Проблемът, е че нямам нищо копринено,което искам да унищожа

Да, и аз! Даже го пуснах в една от страниците си! Майка ми е намерила в един магазин за дрехи 2-ра ръка и в събота ще пробваме! Освен това тази година ще боядисвам и с естествени багрила яйцата, че ми омръзна от тия химии.  Heart Eyes

# 332
  • София
Здравейте,момичета! Имам въпрос към ada, а и към другите майчета,които имат опит с кърменето- как стои въпросът с яденето на ягоди?Информацията,която намирам е изключително противоречива,а на вилата ни има много ягоди.

# 333
Здравейте,момичета! Имам въпрос към ada, а и към другите майчета,които имат опит с кърменето- как стои въпросът с яденето на ягоди?Информацията,която намирам е изключително противоречива,а на вилата ни има много ягоди.

До колкото помня ягодите се водят алерген. А по време на кърменето май е добре да се избягват да се ядат алергени... Да кажат и другите мамчета. Може пък да може...  Thinking

# 334
Намерх наглед много лесна рецепта за козунак. Пише, че е "омесен" само с миксера и й се е получило на жената.

Имам чудесно брашно от лимец. Щеше ми се да го направя без мая, а с квас, ама май няма да ми се получи. Ще сложа кафява захар и вероятно само зехтин вместо олио, или ще ги смеся.

Най-много да направя питка вместо козунак, ама да видим Simple Smile) хихихи

Ето я рецептата: http://pamscookingworld.blogspot.com/2014/04/blog-post_14.html?m=1

# 335
Консултантката по кърмене към Селена каза на лекцията, че забранени храни по време на кърмене няма.
Ето тук е обяснено много добре точно същото, да не се преповтарям със статията https://xedra.wordpress.com/2012/11/26/momdiet/

# 336
mama-sita честита дъщеричка Simple Smile да ви е жива и здрава, много радост да ви носи!

Monicaaa и твоята рецепта много изкушаваща изглежда Simple Smile Днес определено отивам да се запася с продукти и да видим след боядисването на яйцата дали ще ми остане време и за това Simple Smile

Иначе ние снощи установихме, че на фона на цялата фамилия, която почти не слуша латино..нашият бебок точно на това се разтанцува и то доста ритмично  Laughing а до сега каква ли не музика му пусках и той нищо

# 337
  • София
Добър ден!

Ние изкарахме първата кошмарна нощ.

Първо започна с кървави нишки в акото. Засега еднократно. Ака след това три пъти и нямаше нищо. Съмнявам се дали не е нещо което съм яла, та днес кърма няма да му давам, вчера 2.5 литра сок от портокал изпих. Има ли някой  сходен опит, след малко ще звъня на педито.

Едното му оче му сълзи постоянно, почиствам го с физиологичен разтвор.

Имаше зверски колики снощи, едвам го успокоихме, накрая го завихме в swaddle me одеялцето и в шезлонга на вибрации е заспа едвам едвам... Плаче ми се по него.

# 338
Ако правилно разбирам, детето пие 30-40мл вода + 30-40мл глюкоза дневно? Дано да съм разбрала грешно, защото това е ужасно много течност различна от кърма/АМ за тази възраст.  Освен че ви забавя възстановяването от жълтеницата, крие и сериозни рискове от недостатъчен прием на храна (стомахчето на бебето е много малко все още и това количество заема голяма част от ежедневния му капацитет). Много е вероятно, ако се продължи по същия начин скоро да се установи, че детето не наддава добре.

Правилно си разбрала. Препоръката от лекарите е за 100 мл глюкоза и по-малко вода... аз никога не съм имала намерение и желание да стигна до тези количества защото осъзнавам реалността на това което казваш. Но когато постоянно ти го набиват, че така трябва, а и след проблемите с ходенето по голяма нужда и обяснението, че глюкозата ще помогне в това, просто накрая се предадох. Това което успях да постигна на ръба на силите си беше кърменето. Сега първо се кърмим по 10-15 мин от всяка гърда и едва след това, ако в рамките на 2та часа до следващото хранене промрънка му давам мъничко глюкоза или вода... Тук консултанти няма, спасяваме се поединично.

Маце
на мене за гурелясали очички ми изписаха капки, защото било конюктивит, че и аз май си го лепнах. Сега направих отвара от лайка и мисля с нея да му промивам очичките, че и моите. Само някой ако знае всеки ден нова ли трябва да вари или тази в хладилник примерно мога 48 часа да ползвам?! Що се отнася до сока - в болницата всеки ми носеше сок 100% портокал, и всеки лекар който влезе в стаята ми казваше - това няма да го пиеш. Цитрусите предизвиквали алегрии и болки в стомахчето. Аз си позволявам сутрин 200 мл един портокалов сок на Кауфланд, в който едва ли има портокали ,ама мнг си го харесвам.

# 339
  • София
Маце,доколкото знам,често такива кървави нижки са признак на алергична реакция.Може да е от портокала,а и коликите може да са от там.  Hug

welinity,лайка всеки ден трябва да вариш,особено щом и за очи ще я ползваш.Даже по 2 пъти,ако толкова пъти почистваш.

# 340
Maце Не бих спряла кърменето точно в този момент, сигурно това е от малкото неща които действат успокоително в тези моменти. А и според мен няма как да е от кърмата Peace. Ние от както сме се прибрали от болницата съм спала само една нощ, при това ако не броим трите ставания за кърмене Crazy. Всички останали вечери са кошмарни - много рев и много колики. За сега нищо не помага. Най-добре наблюдавайте памперсите и ако се повтори направо при педи. Дано да е било нещо инцидентно Praynig. На мен ми звучи като раздразнена лигавица на стомахчето. Ако кърмата те притеснява  можеш да ограничиш силно алергените храни (макар че не е доказана връзката). Давате ли нещо друго освен кърма и АМ?

Към родилите нормално - паднаха ли ви шевовете и как се чувствате като цяло? Мен почна да ме наболява д-то даже повече и се вкарвам в някакви филми. А и не помня предния път как беше Thinking.

# 341
Васето преди изгрей слънце се боядисват яйца не на залез newsm78, тъкмо казвах на мама как ще я събуда.
Ааааа, грешката е моя - в четвъртък преди изгрев, пък в събота преди залез ...  Peace
Жасмин, и Тони в кюпа - вчера сигурно 5 часа почти нон-стоп ми вися на гърдите /включително и заради коликите/, та резултатът беше, че се събудих през нощта с една напращяла и болезнена гърда. Изцедих се само докато се облекчи - 110 мл.  Shocked
Честито на Мама-Сита и Беролино! Много здраве и щастие за принцесите и бързо възстановяване!   bouquet

# 342
Честити бебета!  Живи и здрави да са и те и майките им. 
Значи аз днес няма да боядисвам яйца Хаха.  Събота ис дъ дей.
А днес правят ли се козунаците?  Или мога да се отдам на Релакс.

# 343
МАЦЕ, никакво спиране на кърмата. Четох, че кървавите нишки може да са от АБКМ - алергия към белтъка на кравето мляко, което значи НИКАКВО АМ!

Консулитрай се с педиатъра ви

Очите промивай със СРБЪРНА ВОДА, като използваш различни тампони и за двете. Обикновено стават гурелчета, когато има някаква бактерйка или друго. Ще мине с това.

Всичко ще бъде наред!  Hug Hug Hug

# 344
  • София
Чудесна аз няма никаква кърма , едвам за две ядения на ден, той не суче а аз му изцеждам. Засега не се е повторило  ще се чуя с педито и ще видим какво ще стане. То знам че има и АМ без краве мляко. Аз също помислих за сребърната вода имам вкъщи но на него не искам нищо да прилагам без лекар да е казал.

Общи условия

Активация на акаунт