Нашите мамчета чакат да изскочат великденско-АПРИЛски зайчета! - Тема 20

• 35 469
  • 766
  •   1
Отговори
# 435
Welnity, браво, справяте се повече от чудесно! Супер е, че успяхте да преодолеете всичките начални пречки. Дано от тук нататък ви върви по вода с кърменето Simple Smile

И да ви питам - дайте идея как да тегля бебка в домашни условия без да имам специална бебешка везна?
Според мен с бебешка везна е най-удобно, но изчакай да се чуеш с консултант и да ти каже, дали ще ти е нужна. Понякога везната внася повече смут, отколкото да помага.
Варианти за бебешка везна са: пусни статус във фейса, ако ползваш и питай дали някоя приятелка може да ти заеме временно, докато установите кърменето. Много майки имат купена такива, после им събира прах и с радост ще я дадат Simple Smile Ако нямаш познати майки, варианти са да наемеш от НАПК или да купиш употребявана от OLX и после да я продадеш, ще ти излезе почти без пари така...
Можеш да се чуеш още в болницата с консултант, защото в първите дни нещата най-лесно се повлияват. Това колко и дали се изцежда кърма след храненето на бебето не е признак, дали е достатъчно кърмата, още по-малко пък дали бебето успява да поеме достатъчно.

# 436
  • София
Тегленето може на нормален кантар. Първо се мериш ти, после гушнала бебето Peace

Ама аз и такъв кантар нямам, че на мен ми внася смут, като се премеря Crazy

# 437
  • София
Тегленето може на нормален кантар. Първо се мериш ти, после гушнала бебето Peace

Ама аз и такъв кантар нямам, че на мен ми внася смут, като се премеря Crazy

А и аз това щях да предложа, и аз нямам кантар заради същите причини. Чакам си прегледа във вторник да ми кажат колко е наддал. Иначе има един сайт за бебешки стоки под наем много евтино излиза можете да си наемете.

Дано днес да ви изпишат!

Да ви питам обебилите се, нормялно ли е повръщане на фонтан от време на време? За една седмица Калоян повърна 3 пъти така, малко си мисля че е моя вина (преяждане или съм го натиснала по коремчето)

# 438
Мисля, че успях да допусна това от което винаги ме е било страх - снощи след истеричния рев на нашия човек, го сложих в леглото при нас и веднага заспа. Crossing Arms После го преместих в кошарата - и пак рев, и така отново при мен 3 часа непробуден сън...  TiredНе виждам как ще я караме така, явно нещо в кошарата не му харесва, защото в момента си спи на позиционера в хола без протести... А това в нашето легло - винаги съм била против и никак не ми се иска да караме така, най-малкото е опасно за него, сред нашите завивки и възглавници...

Навсякъде съветите са памперс преди хранене да се сменя. И така преди храна проверявам, той разбира се почти винаги е чист. После по време на дъъългото хранене го цапа и ако не го сменя веднага почва едно мрънкане, заспиване, събуждане, плач и така докато не го подменя. Случва се да повърне малко по време на смяната, ама иначе пък не се успокоява. Вие чакате ли примерно да минат 40 мин от храненето?! newsm78

За тегленето - имам електронна кухненска везна, не много удобна понеже прощта за изтегляне е малка, ама слагам едно легенче и вътре малкия и криво-ляво виждам накъде сме. Проблема е, че в суматохата на кърмене и къпане, често забравям да го претегля преди баня... Crazy

# 439
  • София
Welinity недей въообще да се обвиняваш или да мислиш че си сгрешила с взимането на легло, толкова сте го чакали това съкровище и няма да си го гушкате ли? И нашия спа сутринта гушнат с баща му. Относно спането в легълцето, остави го хубаво да се успи върху теб, като одеялцето с което го завиваш да е топличко за да не му стане много студено. Когато го снимахме нашия за фотосесията фотографката го проверяваше по ръчичката дали е заспал хубаво, ако не я стяга спи дълбоко.

Относно памперсите ние винги ги сменяме преди ядене.

# 440
Като цяло сме добре, бебка я дохранвам, защото често кърмата не й стига. Не мога да се изцедя с първобитните помпи, които взех за тук. Хубавата ми си е у дома, тук нямам условия за нея. На ръка изцеждам само капки след кърмене и това ме навежда на мисълта, че не остава кърма в гърдите. А моите са големи и меки - цял живот съм с цици и накрая да не ги ползвам по предназначение - грехота. Твърдо съм решила да се свържа с консултант само да се добера до вкъщи!
И да ви питам - дайте идея как да тегля бебка в домашни условия без да имам специална бебешка везна?
Ето я нашата консултантка, Кротка! Може и у вас да я извикаш като се приберете. Едва ли не остава кърма в гърдите, най-вероятно още имаш коластра и кърмата не е слязла. Все пак се опитай да стимулираш с помпата ако не можеш да я кърмиш често. А Димана плаче ли след хранене?! Аз Антон го тегля на домашния ни кантар - тегля се сама и после с него ...  hahaha Поне се ориентирам долу-горе дали качва. Иначе сме на консултация на 21.
Маце, и моето доста повръща, дори понякога по няколко пъти след хранене, ама ака доста и качва, та затова не се тревожа. Повръщането на фонтан не е много добре, но следи за тези неща ако не можеш да се консултираш с педито.  Peace
За излизането с бебе и батко - дори не смея без придружител. Добре, че майка ми е свободна следобед. Shocked Иначе е много внимателен с бебето - първото нещо като стане сутрин е да отиде при него и да го пита какво прави  Rolling Eyes, милва го, целува, го, помага ми да ми носи разни неща ... Днес пък си донесе водата да пиело бебето, защото му била бяла устата ...  Joy

Последна редакция: сб, 11 апр 2015, 12:23 от Vaseto29

# 441
  • София
Привет момичета! Ние от вчера сме си вкъщи. Малко се позабавихме, но при раждането водите ми бяха зелени, бебка беше с гранични стойности на ПКК и я бяха включили на АБ, но на четвъртия ден и пуснаха контрола, всичко беше наред и ни изписаха. Чувствам се прекрасно, каката е супер въодушевена, тати се радва на трите си принцеси и няма по-щастливи от нас на света!  Раждането мина бързо и перфектно, някъде час и малко след като ме приеха родих Simple Smile ще разкажа подробно тези дни.
Честито на новите мамчета! Да са им живи и здрави бебенцата и много много да ги радват!

# 442
  • София
Мили ми родили момичета, дайте малко акъл, моля:)
От вчера имам едно течение, ама доста по-различно от стандартното... Микробиологията ми е ок.
Малко описателно ще е, простете, но прилича на слузест сопол:) Бяло е, по към прозрачно. Възможно ли е това да са части от просволутата тапа?

# 443
  • Варна
Когато го снимахме нашия за фотосесията фотографката го проверяваше по ръчичката дали е заспал хубаво, ако не я стяга спи дълбоко.

Относно памперсите ние винги ги сменяме преди ядене.

Какво искаш да кажеш - като пъхнеш пръстче, и той не реагира да го хване или?
За папмперсите - голяма илюзия е това, защото от цялото четене преди 6 год, и аз ги сменях преди хранене, но сина ми се изакваше винаги в чистия памперс по време на кърмене или непосредствено след, което ме водеше до ....затова спрях с таз глупост и го сменях след това, много внимателно, за да не повърне. След като се е оригнал. Ако заспи на гърдата на 45 мин от кърменето, както често се случваше, се изакваше докато спи, и за да не го будя, го оставях 30-40 мин докато спи, и като се събуди, му го сменях. НООО - винаги с намазано със судокрем дупе.

Велинити - с предното ми дете се подчинявах на всичките книги, и работи които пише и сега се чудя и се мая защо???? Една нормална нощ не съм имала, докато детето ми навърши 3 години - за да плащам данък на това кой какво е написал в книгите - и си мислех, че правя правилното!!!
Първо до 6 мес, детето беше в отделно кошче, при което постоянно се събуждаше 30 мин след като е накърмен - грешката която отчитам днес е- няма да го оставям в кошчето да спи сам, ако плаче за мен, а ще си го гушна на леглото и ще си спя с него. Втора глупост - при всяко проплакване, подсмърчане, шаване, скрибуцане или какъвто и да е звук - ставам от спалнята и надничам в кошчето да видя добре ли е, диша ли и т.н. - по 30 пъти на нощ !!!! повярвай, незнаех къде съм, заради тъпия синдром на внезапната детска смърт за който бях чела. Сега - бебето ще спи при мен, до мен, кошчето ще му е непосредствено до спалнята, на нивото на моите очи и само ще си го придърпвам (бебето) за кърмене.
Сина ми не искаше биба И ТЪЙ КАТО БЯХ ЧЕЛА 1000 ПРОСТОТИи КОЛКО Е ВРЕДНА не спяхме по цели нощи, защото не бях малко по-настоятелна да му я тикам и си мислех, че ако се научи на нея- тя ще ми прецака кърменето. Резултат - освен че не спяхме - на година и половина в яслата видя че децата смучат нещо и се научи там , т.к. учителките ми казаха да му донеса биба за да спял. Аз гледах изумено- защото не разбирах, как детето ми просмука биберон на 1,5 год. - и така до 3 год.
ПОсле педиатъра на 6 мес каза: Бебето на 6 мес се извежда от стаята на родителите, защото тр да е самостоятелно!!!! - Груба грешка! Не ви съветвам да го правите, защото тъй като още кърмех, се налагаше да ходя по 2 пъти нощем до другата стая за да кърмя на един стол - и отделно да ставам по 10 пъти на нощ, за да проверя дали диша. Резултат - изнервена майка, изнервено бебе.
Затова -не бъдете кон с капаци -  не правете еднозначно и само това, което ви казва някой си, лекаря, педиатъра, майка ви, свекърва ви, мъжа ви - а правете това, което чувствате за правилно, защото майчинското чувство е най-силно. Не се мъчете да спазвате някакви правила, важното е вие и бебето да се чувствате добре. И спокойни. Всчико друго ще се нареди. И ако в някой момент имате проблем, и имате нужда от съвет - винаги можете да се допитате до книга, интернет или педиатър. Разбира се това е моето лично мнение и не искам на никой да го налагам, само споделям.
Това са само няколко неща от всичко, което си давам сметка, че съм сгрешила предния път, при отглеждането, има още много. Няма да ви занимавам. Все пак само изказвам моето мнение, нооо съм сигурна, че всяко бебе е различно и изисква индивидуални решения.

Извинете ме за дългата пледоария.

# 444
Здравейте момичета,
Искам да ви се похваля, че на 09.04 В 11:00 часа на бял свят се появи 4 килограмовия Пламен след едно нормално раждане. Пожелавам на всички мамчета, които още не са родили да имат бързи и безпроблемни раждания!

# 445
 PaKris,и аз споделям това,което си написала. Винаги съм казвала,че човек трябва да се води от детето. Това,което при едни дава резултат ,при други не дава. Лошото е,че понякога слушаме повече съвети отколкото трябва!
Аз да ви се оплача с тези болки в червата ще откача,пия обезболяващи от вчера насам. Ходих да ме прегледа моята док да не би да правя и разкритие,но не. Чак ми стана неудобно,че я безпокоя у тях,но....  Чувствам се като премазана отвътре и като се мърда дребното все едно ме натиска по синини и натъртвания! Някой от вас бил ли е така?
О,аз докато пиша на този неудобен таблет,то сме имали новина за ново бебе. Да ти е жив и здрав големия малък мъж,Didito_ Grinning

# 446
Диди ,честито ти бебче!Да е здравичък и щастлив,много да ви радва.
Рози,не знам какво е,но дали не може да са води,нали тапата уж е с някакъв цвят или???

# 447
  • Под кленовите дървета
Пакрис...ужас някакъв е било това Sad
Дайте съвети за увеличаване на кърмата..чайове няма тук, овесени ядки ям като кон, малката е на гърда през два часа, но вчера се изцедих пробно без тя да суче и докарах 70 мл. От двете Sad

# 448
Didito_ да ти е живо и здраво момченцето💐
Pakris- напълно подкрепям написаното от теб!

# 449
... но вчера се изцедих пробно без тя да суче и докарах 70 мл. От двете Sad
Това нищо не значи ... тя вероятно изсуква двойно повече. Ако не подава сигнали за глад след кърмене не виждам проблем! Peace
Дидито, честит голям юнак! Много здрав и щастлив да е!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт