Нашите мамчета чакат да изскочат великденско-АПРИЛски зайчета! - Тема 20

• 34 948
  • 766
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Добро утро!

Явно моите нощи на спокоен сън в един момент рязко трябва да бъдат нарушени... Едвам съм спала снощи от болки в краката и схващане. Едно въртене, едно чудо... Сякаш спах на асфалта, беше ми много твърдо и неприятно. Пфу!

Zoribori - честити рожби!

Cvety- стискам палци!!! Надявам се днес да е денят!

# 526
  • Враца
Cvety успех, време му е на това бебче да излиза  baby_neutral
Забравих да ви спомена, че моето бебе 3 дни преди термин се роди като преносено - с дъълги нокти и суха набръчкана кожа на ръчичките и краченцата, много странно. Надявам се скоро да се оправят с повече мазане  Heart Eyes

# 527
честити бебоци на zoribori, да те радват много Simple Smile
Цвети, айде стискаме ти палци и на краката даже, леко и спокойно раждане Simple Smile
мен също ме сърби корема, но мажа с бадемово масло и докато разтривам с цяла длан го почесвам иначе не смея. мисля си че този сърбеж е заради изтънената кожа вече, защото отняколко дни като е хубаво временцето се препичам на терасата, че аз съм си гущер по природа Simple Smile но на шкембьо не му понася след 5 мин е червен дори през дрехите, затова сега съм сложила един слънчобран на шкебака и пак съм на тераската  Joy Така де на нас по план скица ни остават само още 2 нощи да сме 2 в 1 и срядата дай боже ще си го видя и аз вече моя мечтан юнак  Praynig Да ми стискате палци ей, то утре вечер ще е най-тегавата, предстартово в болницата Sad

Последна редакция: пн, 13 апр 2015, 10:27 от vodna_lilq

# 528
Мохита Честито! Да а ти живи и здрави бебоците и много да те слушат и радват  bouquet.
Цвети Стискам палци днес да е деня Praynig.
Жасмин Да ти кажа вечерите наистина са много трудни, особено ако ММ е на работа и съм сама с двете. Малката е най-активна ( за нея това значи, че плаче почти постоянно Crazy) вечер и нощем и всичко се прави докато я разнасям насам натам. Ако ММ си е у дома е по друго - прибираме се към 18-18:30ч от разходка примерно, ММ слага нещо да се готви (това докато каката му помага Laughing), аз храня бебето. После ММ къпе каката аз гледам да не загори нещо в кухнята... така се изреждаме всички през банята, накрая и бебето и то пак станало време за кърмене ooooh!. ММ храни каката и я слага да спи, аз е заемам с бебето.... и то е станало никое време. В повечето случаи си лягам без вечеря, просто нямам сили за нея. През нощта на едно от хилядите ставания може и да се сетя да сложа нещо в устата и така. Такива са ни вечерите Mr. Green. Няма да ти разказвам как са като съм сама - на магия успявам преди 23ч да се хоризонтирам и аз.

Като гледам хубавото време се отразило на всички и сте по разходки Heart Eyes. Мен след последните два дни чак краката ме болят и реших днес да пропуснем сутрешната разходка, да останем само със следобедна. От утре каката ще е на ясла и сигурно ще ми е чак скучно само с едно дете през деня Joy ама ще го преживея де. Може даже да се присетя какво е да спиш до 12ч Party

# 529
Нормално ли е новороденото да плаче повече през нощта, отколкото през деня и освен от глад, от какво друго може да се дере?
Мда, нормално е - заради коликите.  Peace Моето даже три седмици преди термин беше със суха кожа и дълги нокти ...  Rolling Eyes
Цвети, стискам палци и чакам с нетърпение да се похвалиш!  Peace Ама щом са болезнени и регулярни ... леко да минава!  Praynig Whistling
Жасмин, на мен са ми най-трудни сутрините и вечерите - докато ги оправя и двамата, пооправя из къщи ... Майка ми беше във ваканция и идваше сутрин да ми помага, ама сега пак сама. Вечер първо къпем бебето, после аз докато го оправя и накърмя ММ слага вечерята и храни баткото, после хапвам и аз набързо, ММ къпе баткото, аз го приготвям за сън, после той го приспива, аз пак кърмя ... Поне през нощта ставам само веднъж. Бе общо взето наистина си е лудница ...  ooooh!

Последна редакция: пн, 13 апр 2015, 11:51 от Vaseto29

# 530
  • Варна
Здравейте мами.
Имам един малко тъп въпрос. Нормално ли е новороденото да плаче повече през нощта, отколкото през деня и освен от глад, от какво друго може да се дере? Направо се видях в чудо, за три денонощия да съм спала 3-4 часа най-много. Вече заспивам в движение  #Crazy

Може да плаче освен от колики, и при скок в растежа - такъв е периода 7-10 ден, когато иска постоянно да го носиш, гушкаш и да го слагаш на гърда през 1ч, но вие станахте ли на 7 дни?  Иначе друго не се сещам. Следващите скокове в растежа са на 1 месец, на 3 месеца и на 6 месеца.

Amy_lee - а бебето дали ще те остави да спиш до 12ч?  Simple Smile

Аз съм добре.  Hug

# 531
Момичета,аз все още си чакам.Направо е отвратително.Ако знаех,че цял ден ще ми замине напразно,щях да си седя у нас.То стълбите ли не качвах,разхождах се и нищо и нищо.Дори нямам вече и регулярни контракции.За последните два часа ,само 3или 4.Идея какво да правя,че ми писна вече.

# 532
Момичета,аз все още си чакам.Направо е отвратително.Ако знаех,че цял ден ще ми замине напразно,щях да си седя у нас.То стълбите ли не качвах,разхождах се и нищо и нищо.Дори нямам вече и регулярни контракции.За последните два часа ,само 3или 4.Идея какво да правя,че ми писна вече.
А кога ти е термина, че си в болницата? Извинявай сигурно си писала, но съм пропуснала. Аз имам още два дни до термин, имам чувството, че бебка няма да излезе скоро. А в същото време ме е страх да не реши днес или утре, че док е в отпуск. Леко се психирам вече.

# 533
Amy_lee - а бебето дали ще те остави да спиш до 12ч?  Simple Smile

O да, през деня е голяма душица и събира сили да ме тормози през нощта Mr. Green. Само яде и заспива отново.

Цвети Почивай си Wink. И за двете ми раждания правих какво ли не за да почнат и нищо. В момента, в които ми писна и седнах да почивам то взе че почна Joy

# 534
  • София
Jasmin - давай друг сън;)
Бях на тонове сутринта, че се панирах - беба беше много мудна.
Тоновете са ок (макар че коренно се различават от всички досега), а аз си имам контракции на около 15мин някъде.
Само дето явноооо сега от записа разбрах, че това са контракции... Пууу значи.
Имам някакво леко разкритие, но според доктора няма да се ражда скоро...Simple Smile (което не разбрах в близките няколко часа или в близките няколко дни е)...

Мони - ще си позволя да отговоря вместо цвети, ама термина й беше 5.04 - не ми се връща на първа страница да проверявам.
Цвети, айде де, тука всички го юркаме това твоето бебе! Отстъпвам ти моя ред:)

# 535
Здравейте момичета! Тия дни ни налегна вирус, и не ми беше до писане. Каката се разсополиви, а след няколко дни и бебето. Естествено, точно в нощта срещу първия почивен ден! Но сега нещата се стабилизираха. А, Христос Воскресе от мен! Да ми е болно бебе на 3 седмици не бях преживявала...

На въпроса как се справяме с двете деча - ми единствения начин да се оправим е, като не си даваме много зор. Вчера изкъпахме каката (с косата), и бебо увисна немита. Днес ще е обратно:). Приспиването става трудно, когато голямата не може да заспи. Сменила си е режима, спи до късно, ляга в полунощ. Ревнува, раздразнителна е, държи се предизвикателно...И когато бебето се запъне да не спи цяла нощ, веселбата е пълна!

ММ много ми помага, две нощи спа с бебето, като ме будеше само за кърмене. Златен е!

А бебето расте, наддава, най-малките бодита вече теснеят. Вчера изгука за пръв път.

Аз още не мога да се възстановя, прищипват ми се нерви по таза, коремът ми не се е прибрал, а и други неща..Мерси на Ада за линковете, тепърва трябва да ги проуча, че от това безсъние и празника нямаше кога.

Поздрави за Мохита! Цвети, давай спокойно, очакваме вести hugs!

# 536
С две деца е трудна работа наистина! Как го казвам,все едно съм родила и второто,пък още не съм! Cry Аз като си знам баткото колко е своенравен,а и болнав,направо се чудя от сега кое как ще става! Яки нерви и кураж,момичета!

# 537
Мони,Рози ти е казала за термина ми,но това няма никакво значение,защото цикъла ми е по дълъг и реално от днес си се водя сама като преносваща.
Рози,благодаря за реда,взимам го,че не е много яко с болки да си седиш и да чакаш.
Ейми,реших да спра да правя каквото и да било.Отивам да си взема едно кафенце и нещо сладко,пък да става каквото ще.Може пък да тръгне рогатото само,знам ли?????

# 538
  • София
Най-добре. Отпусни се и то ще си дойде.
Аз съм се отпуснала на дивана с един сладолед:)
Да видим само за реда, да не те подмамя... Че след прегледа сутринта, ей сега съвсем май ми се откърти тапата - цветно, цветно.

# 539
  • София
Рози,ти тая тапа от кога си я задебнала Simple Smile Аз ви позволявам и на двете да сте днес Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт