ПЪРВИ клас - 8 тема

• 46 203
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, кога са на училище децата? На 14-ти ли?

Браво на малките помощници! Ние ще боядисваме яйцата в събота.

# 106
  • Sofia
Да, на 14ти.

# 107
  • В светлината на слънцето
Ние съботата я оставихме за разходки сред природата - нали обещават хубаво време. А и те нямаха търпение за яйцата, та затова в другия "боядисващ" ден според традициите - четвъртък, се вихрира. Grinning А козунаци - утре, понеже според старите традиции те се месят на Разпети петък.  Peace За тях нямам притеснения - и двамата от години ми помагат, месят, бъркат, дори готвят сами някои неща - например яйца на очи (и двамата). Боядисването ми бе тревожно, защото като рисуват едновременно неизменно стигат до пререкания. Crazy

# 108
  • София
Врячо днес е боядисвал с баба си. Какво или колко са направили - понятие си нямам...Аз не съм християнка, а татито е тотално нерелигиозен. Днес е купил козунаци - много вкусни, впрочем - понеже още вчера в кафето им казали, че ще поръчват - и, естествено, веднага поръчахме, всички си падаме по сладкото... та донесе той козунаците и пита "има ли правило, според което да не можем да ги ядем сега, можем ли да почваме"? - аз му казах "ами защо мен питаш, ти трябва да решиш", а той - " е що пък аз?" Ясно, веднага ги нападнахме...  Blush

# 109
  • Sofia
В наше "село", във фурната правят страхотен козунак и още от днес се гарби...  Simple Smile

# 110
  • София-Младост
От сряда съм заправила козунаци и вече два ометохме...така, че ако има традиция аз не я спазвам... така ухае в хола на козунак и захар, че не се трае. Дори от цялото месене не ми оставаше време да приготвя нещо за обяд, при което каката беше предоволна, че може да обядва козунак Simple Smile
Весел Великден на малки и големи!   bouquet
И слънцето днес най-после се показва...очертават се топли празнични дни.

# 111
  • Sofia
Aз целогодишно правя козунак, вярно не много често, че си е тесто. Напоследък зачестих де, зададе ли се Великден... и последно имахме преди десеттина дни. Сега, в неделя пак ще хапваме.  Simple Smile По повода съм с италианското брашно, ще го видя сега.  Thinking

Ех... на свършване е ваканцийката, ама поне слънце като е светнало е друго усещането...
Любимо време ми това... пием си кафенце с ММ, децата спят... тишина, птички цвърчат...  Sunglasses

# 112
Аз пък не правя козунаци, не ми се занимава. Работата ми е свързана с готвене и като почивам не ми се захваща нищо. Днес купих много вкусни козунаци от една фурна, не си представям да си причиня това месене, втасване, печене....Децата  боядисаха яйцата още в четвъртък сутринта, голяма радост беше. А днес - същинска пролет, игри и бягане до морето. За утре плана е същия...обичаме ваканцията Heart Eyes
Светли празници на всички!

# 113
  • Варна
Здравейте, бяхме 1 седмица на път и не мога да ви насмогна с четенето Simple Smile Пожелавам ви весели празници, слънчево време и хубаво настроение!

# 114
  • София
Аз пък трябва да извадя пролетните дрехи и обувки... Sad
Ама май няма да е днес, просто не ми се занимава в момента, ам... и утре е ден...  Blush

# 115
Христос воскресе! Бъдете много здрави и благословени!

Страхотно време е, само за разходки. Вчера Стефинка помага за яйцата. Аз спретнах за първи път козунаци, станаха страхотни.
Ваканцията за Стефи се удължава, защото е с варицела. Кара я леко.

# 116
Здравейте!
Честит празник!
Времето е невероятно - почти по цял ден сме на вън.  Peace
Утре пак започва училището...  Rolling Eyes
Нашата класна ни предлага екскурзия “Опознай родината...” Русе, Габрово, Етъра, Русе - 28,10 лв. с входните такси - на 10 Май. Мисля да пусна детето.  Party

# 117
  • София
Светли празници! Много здраве, шарено настроение и усмивки! easter

# 118
  • София
Христос Воскресе.

Здраве на всички ученици, пък и на всички около тях. Heart Eyes

# 119
  • гр. Пловдив
Да ви попитам тези, които получиха Великденската книжка за домашно за през ваканцията.На седма страница какво трябва да се запише в квадратчето пред всяко изречение? Звукови модели къде и на кои думи трябва да се определят?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт