ПЪРВИ клас - 8 тема

• 46 211
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Деси, и ние имаме планирана екскурзия май месец до Свещари. Чудесен избор на дестинация според мен.

# 121
Дневната екскурзия ще е супер преживяване за първолаците. Ние все още нямаме такава организация, но очакваме, защото го говорихме на РС.
Първият ден след ваканцията беше труден за всички с това ставане в 6:30 Simple Smile
Хубав ден и седмица на всички!

# 122
  • Перник
Здравейте, не съм ви чела, защото вие не сте били ваканция явно и сте изписали света  Wink

Може би да дам кратък отчет за нашата ваканция  Simple Smile до четвъртък почти не сме излизали навън заради гадното време. От петък насам пък почти не сме влизали вътре  Mr. Green Калоян най-после хареса четенето - с "Тримата братя и златната ябълка", качи се и на ски, за което съм особено щастлива. Месихме козунаци, боядисвахме яйца, ходихме на гости, на разходки... беше хубаво, но свърши. Снощи той беше щастлив, че ще ходи на училище, приготви си биячите, а след това и учебниците  Simple Smile

Успешна седмица на всички!

# 123
  • В светлината на слънцето
Христос Воскресе! Бъдете здрави, щастливи, обичани и благословени! Hug
Първокласникът днес стана с голяма мъка за училище, но пък после се освести и тръгна с настроение и желание. Grinning Тия дни използвахме хубавото време пълноценно и се скъсахме от разходки, а те от игра. От вчера даже си имат и лек тен. Точно мислех да извадя слънцезащитните кремове и... времето пак се развали. Каква изненада. Crazy
И нашите имат еднодневна екскурзия. Каката ще ходи, но той категорично отказа. Дестинацията е Белоградчик - скалите и пещерата Магурата. Не е лоша, но дано оправят пътя до месец май, че там май имаше някакви проблеми. newsm78

# 124
  • Sofia
Христос Воскресе!

Снощи ММ пита Гушкан мъчно ли ѝ е вече за у-ще, а тя рече: "Мъчно ми е за ваканцията".  Mr. Green
Само брои дните до края на годината и няма търпение да се изнасяме в Сандански.  Подозирам, че ще ѝ е доста скучно до края.  Wink

# 125
Здравейте!
Великденската книжка за домашно за през ваканцията
Каква е тази Великденска книжка, че ми стана интересно?  newsm78
Отчет след първия учебен ден (след ваканцията) - детето се е справило добре с краснописа, няма грешки, смятането също е без проблеми.  Rolling Eyes Малко се бях попритеснила (защото от игри на вън не остана време за упражнения), но всичко е ОК.  ooooh!
Снощи едва го навих да си вземе едно яйце (сложих му две), а днес ми се сърди, че не съм му сложила още - не можал да се чукне с всички деца (само 2-3 деца не са си носили яйца).  Crazy

# 126
  • В светлината на слънцето
Моят пък отказа да носи яйце - нямало да успее да го обели добре, та затова. ooooh! Но пък се върна доволен от училище - има отлично на диктовката и преговора. За домашно имат да учат куплет от стихотворение (наред с другите неща) и той така се е ентусиазирал, че реши самоинициативно да научи цялото стихотворение. Grinning

# 127
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
моите не са докладвали за диктовки и преговори  Hug ще попитам изрично, че може да са пропуснали да ми кажат  Laughing
сами са двамата мъже, та все забравят нещо. сутринта купони забравил да купи бащата, та го връщах по никое време, че иначе ще седи гладно детето Laughing

събирали са пари за някакво състезание. някой знае ли какво?  Blush

# 128
  • Бургас
st. Dobri, на 18.04 е Великденското математическо състезание. Най-вероятно е за него Wink

# 129
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Hug благодаря, Калка  Hug

# 130
  • Перник
desi_yakova, аз мислех, че само на нас не ни остана време за писане и математика. Виж, с четенето го тормозехме всеки ден  Twisted Evil Калоян пък има 6 на "Аз съм българче" - задачката за ваканцията им беше да научат стихотворението и вчера госпожата изпитвала.

# 131
Ние "Аз съм българче", "Родна стряха" и още едно (нещо за Великден беше) ги учихме наизуст още преди ваканцията.  Rolling Eyes
Вчера класната им раздала новите думички - за тържеството за края на годината.  Peace Направо и се възхищавам на тази жена как успява да организира всичко - екскурзия, тържество, изложба (нещата, които са правили по програма "Успех").   bouquet
При нас не е имало преговори и диктовки - продължили са от там, където бяха стигнали.  Peace Вече се учат да разказват - разказчето "Дядо Пейо" - днес госпожата ще изпитва.  Rolling Eyes

# 132
  • Бургас
Съвсем ви изтървах Sad
Снощи Момчил ми каза че има да учи нещо наизуст и го изчакахме за да вечеряме. По едно време идва и иска да го изпитаме. Аз мислех че е стихче, а се оказа че са правилата за единствено и множествено число за "Й". Имаше 4 точки и детето много се объркваше с това наизустяване. Като му дадем пример го прави правилно, но по начина, представян от учителката много се объркваше.
Много се ядосах - защо ги карат да зубрят!?  #2gunfire

# 133
Ми има си и теория граматиката ни, не може само с примери - абсурд е да научиш всички  Sunglasses
Учиш правила, и изключения. Учат се и определения по-нататък.
Дано намалеят грешките с "Й"-то Simple Smile

# 134
  • В офиса
И аз ви изтървах. Цяла нова тема и чак на 9-та страница.

Моят пък имал за ваканцията да прави проект за Гергьовден, а той естествено забравил. Та снощи до 11 часа чете, писа и бриса, пък и аз помагах. В крайна сметка хич не му стана лош, де, ама може ли да забравя такива неща.

През ваканцията никакво писане, четене и учене, пълен мързел. Дядо му идваше да го взема да карат ски. Бил много задобрял, каза, и иска от догодина да кара сноуборд. Аз не съм скиор и идея си нямам за + и - на двете, както и дали има мин. възраст за сноуборда. Сега ще се образовам по темата.

Днес мъжът ми го записа за ПМС във 2-ро. Били му казали всички малки в стая 206. Е абсурд е да са в една стая/зала, колкото и да е голяма. Някой, който е записвал там да знае как ще изнасят разпределението по стаи? За състезанието няма да решава нищо, а веднага след него заминават да закриват ски сезона.

Общи условия

Активация на акаунт