ПЪРВИ клас - 8 тема

• 46 246
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте!
Браво на спортистите, математиците, майсторките на козунаци...   bouquet
Дано не съм пропуснала никой.  newsm78
Моят син тотално се изложи на състезанието. Напоследък въобще не е съсредоточен - не знам влюбен ли е или го е хванала пролетната умора...  Thinking Един такъв разсеян, завеян...  newsm78 Още, докато ми обяснява задачите и го хванах в две грешки (по невнимание). Например: обяснява ми, че три момичета боядисвали яйца - жълти, зелени и сини и изведнъж - Ваня боядисвала червени яйца.  ooooh! И така... Зайчетата пък ги броил заедно със стрелките, показващи началото на пътеката.  Crazy Колкото - толкова.  Peace

# 211
  • София
Морена, тази втората книга я имам от дете. Готвех по нея с голяма гордост. Всъщност и сега готвя от нея много неща Laughing Имах си и тефтер с рецепти, които записвах, докато майка ми готвеше. Незнам на колко години съм била, може би  на 9-10. Така че, браво на Гушкан. Подарявай книжката и да почва. Hug

# 212
  • В светлината на слънцето
Браво на математичетата! Страхотни резултати!  bouquet

# 213
Дъщеря ми е с 48 и съм супер браво, предвид че тази задача за 9те точки чак мен ме потресе. На курс по математика би ходила, когато са важни резуытатите, т.е. 3 клас, и ако има още интерес.

# 214
  • В офиса
Морена, супер ни се получи козунакът по твоята рецепта. Изобщо и друг път съм правила рецепти от блога ти, но чак сега направих връзката.  Като дете и аз готвех по втората книга (и по майчините тефтери, че и мой си имах, много му се стараех - с цветни рисунки и красиви букви) А голямата като беше малка съм купувала тази: , интересна като четиво, но без особена практическа полза.

Моите днес закриха ски сезона, прибраха се преди час  ooooh! Дядото пуснал младежа да кара напред и нашия объркал пистите и се пуснал по някаква червена. Бая адреналин е било, но е доволен като прасе. Аз пък като го чух и сърцето ми слезе в петите. Пак добре, че двете писти се събирали накрая. Ама много безотговорни тези дядовци. Naughty

# 215
Здравейте! Дъщеря ми ще е в първи клас  и ми се иска да погледна някъде как и какво е добре и или не толкова добре да се вземе, какви раници и т.н. Явно тук вече сте напред с материала  Laughing, ще ми даде ли някой линк към тема, която да ми е полезна в случая?

# 216
Chapla в първите теми това сме обсъждали, но не особено подробно. Имаше някаква тема за раниците ще ти е по-полезна.
Имало още сняг по пистите значи... Чудесно!

# 217
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
нашите резултати още не са готови, но чудеса не се очакват  Blush

решил е някои, някои може и да не е разбрал, защото не можа да ги обясни, а за една каза, че имало печатна грешка. госпожата така била казала  Tired

разказа за зайчета и за яйца и за някакви квадратчета, дето трбвало фигурките да са шахматно, но не спомена нищо за равен брой. може да не е разбрал  Hug

и смяташе някакви нарциси и лалета...  Crazy докато обикаляше из градинката.

# 218
Дъщеря ми е с 48 и съм супер браво, предвид че тази задача за 9те точки чак мен ме потресе.

Браво!

Иначе, има и по-потресаващи задачи, тези за Московската олимпиада например. По-трудни не са се падали на друго състезание за 1 клас.

Или ето от този сорт:
https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/r90/1114 … 1&oe=55DEBFC3
която синът ми след половин час минимум триене и ядосване реши така:
https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/10421180 … a&oe=559ACF77
Тя е от тази книга:
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/ … 55c716a4e38d587f1

За съжаление, на ВМС е трябвало за много малко време да реши всичко, също така са писали с химикал (не може да се трие), а тази рамка от зад.14 е много трудна за пречертаване от малко дете на черновата, та каквото нарисуват, това си остава на беловата.

Вкъщи работим с тези карти, препоръчвам ги:
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-9/ … 2a7840d92125af779
ето пример за задачите вътре:
https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/r270/104 … 6&oe=55AA467E
(тези двете моят ги реши за по 5 секунди, аз втората я обърках - казах Б, той позна вярното - В)

Последна редакция: пн, 20 апр 2015, 09:12 от Анонимен

# 219
  • Sofia
Здравейте! Дъщеря ми ще е в първи клас  и ми се иска да погледна някъде как и какво е добре и или не толкова добре да се вземе, какви раници и т.н. Явно тук вече сте напред с материала  Laughing, ще ми даде ли някой линк към тема, която да ми е полезна в случая?
Чапла, както Скай ти е писала - за раниците има конкретна тема, за всичко останало чети темите ни - последните от Предучилищната (някъде от това време и лятото) и началото на 1ви клас.

# 220
а, мерси, жасмин Simple Smile
оле мале хахахаха тези карти са лудница  Crazy и аз казах Б, а на първата ми се зави свят  Joy
мисля да й ги взема, яки се и не толкова наистина най-влудяващи като московската, помня я, за малко да се явим, аз даже я считам за не толкова математическо, колкото за логическо състезание и не мисля, че ще се явяваме там, пестя и време на дъщеря ми определено, гледам да съм средно положение, хем да се занимава, хем не твърде много.
като говорехме за лесни, абе тази математика без граници май си е със сложността на аз и числата, нали не бъркам? особено на фона на ВМС и КМС и ЕК и СМТ. аз затова й не я пратих на това състезание... макар че съм много благодарна за инициативата при малките деца на детската академия, защото златният медал в предучилищна група изиграва голяма роля наистина! а и в предучилищна няма други състезания, та и това е трудно, 1. май наистина не беше лесно и 2. предвид че просто други няма и нямаш хич поглед и опит, тогава ние решавахме тези за 1 клас... то и сега след пролетта ще се решават за 2ри, де...
между другото за оценяването на онази побъркваща 9точкова задача има подробно описание как ги дават групите точки в рамките на 9те... не знам дали си видяла

# 221
  • София
Хихи, то това обяснение е по- сложно от самата задача.

Днес вече състезанието по математика не е интересно. Днес е супер щастлив от това, че се справя без грешка на упражненията по български език. И са го похвалили.

Както е супер доволен, че утре е на екскурзия.

# 222
  • Sofia
Аз пък от днешното домашно по БЕЛ я хванх Гушкан как, въпреки че си рецитира правилата, приложението им на практика куца... Та ѝ дадох диктовка и здачки към нея и ще караме така до желания ефект.  Пък с думи като плаЖ/Ш и ястреБ/П... сложна работа... не знае къде има уловка, та да прави проверка...  Crazy

Иначе се сетих, че за ваканцията имаме и тази книжка по БЕЛ:

клик за инфо

А ще взема и тази:

клик

# 223
Здравейте, досега не съм писала, но по повод математическото състезание в събота имам един въпрос. Предполагам,че е коментиран в темите, постарах се да прегледам и библиотеката, но не се ориентирам. Може ли да препоръчате сборник по математика за първи клас? За съжаление на моята дъщеря не и е стихията, и въпреки,че решихме всички теми от 2009 - 2014, е изкарала 30т. Иска ми се лятото да наблегнем на математиката, защото тя много равнодушно си казва "ми не ми се отдава". Благодаря предварително и успех на всички

# 224
Хихи, то това обяснение е по- сложно от самата задача.
Кое обяснение? На тази задача с квадратчетата ли?

Морена, тези книжки не съм ги и чувала, ще ги видя Simple Smile все още се чудя дали какво и кога да занимавам детето през лятото...

Общи условия

Активация на акаунт