ПЪРВИ клас - 8 тема

• 46 370
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
  • Sofia
Не го мислете, ето пак ваканциите и неучебните дни - https://www.mon.bg/?go=page&pageId=17&subpageId=56 ... макар да имат грешки. Wink
21.05. е края на уч. година за 1 ви клас. Тогава само ще раздадат свидетелствата (как точно ще е организирано си зависи от класната), часове няма. Поне такъв е досегашният ми опит.

# 361
Е , да ама нашето тържество и връчване на свидетелства е на 24.05. Пак казвам, че едва ли ще имат на 21.05 редовни учебни занятия. Може и въобще да не ги викат , ако не го запълнят с нещо деня. Но  е факт ,че от 20.05 започва ваканцията  Laughing.

# 362
Здравейте,
Преглеждах първи софийски математически турнир  за млади таланти за предучилищна група. Бихте ли могли да ми кажете какво се изисква в задача 5  (задачата с триъгълника) ?
Ето линк : http://www.childrens-academy-bg.com/appdata/files/turnir_PK-18.05.pdf

Предварително благодаря!

# 363
  • Sofia
Бихте ли могли да ми кажете какво се изисква в задача 5  (задачата с триъгълника) ?
Ето линк : http://www.childrens-academy-bg.com/appdata/files/turnir_PK-18.05.pdf

Май си объркала темата, но...
5 задача е - Сборът от всички страни на триъгълника да е 10.

# 364
много благодаря

# 365
Здравейте!
Днес класната е писала, че на 7 Май ще е нашата РС - тогава ще разберем кога ще е последният учебен ден, тържеството и всичко останало.  Peace
Имам въпросче към родителите, чиито деца вече са ходили на еднодневни екскурзии - по колко парички им давате? Естествено ще му наглася сандвич, плод, нещо солено, нещо сладко, вода, сок... newsm78 Благодаря предварително за отговорите.  Peace

# 366
  • София
Имам въпросче към родителите, чиито деца вече са ходили на еднодневни екскурзии - по колко парички им давате? Естествено ще му наглася сандвич, плод, нещо солено, нещо сладко, вода, сок... newsm78 Благодаря предварително за отговорите.  Peace
Дадох и 5 лева, върна ми 2 - беше си купила магнитче за хладилник и две картички от местата, на които са били.

# 367
  • София
При нас изискването е  - да не се дават повече от 10лв., освен тези, които са за вход.
За това и аз давам по 10лв. И от двете екскурзии си купи по магнит.

# 368
  • София
Дадох му 2 лв., довлече някакъв пластмасов кръст. Tired -

# 369
Здравейте, още на първата родителска среща ни казаха, че учебната година свършва на 21 май. Утре имаме РС да видим какво ще каже госпожата. Дребосъка го спрях за два дни от училище - за пръв път тази година сдаде фронта здравословно. Надявам се да овладея ситуацията и да не стигаме до лекар.
Има ужасна хрема и заради нея и главоболие. Днес видимо е по-добре, до понеделник се надявам да е здрав.

# 370
До тези, които ходите на работа: какво ще правите децата след 24 май?
Мислите ли да ги оставяте сами в къщи?

# 371
Определено не. Не оставям деца сами.
Ще ходи на лятна занималня и аз ще си я гледам.

# 372
Ще го пратя при родителите ми. След 30 юни ще го последва и брат му. Мъчно ми е, защото няма да ги виждам/ ако успея да отида 1-2 пъти ще е добре/. Чуваме се всеки ден по телефона и така. Обикновено използвам летните месеци за да работя нещо допълнително, че като дойде септември и свят ми се завива. На големия учебниците, за двамата дрехи и обувки - лятото обикновено дръпват с няколко см нагоре. Crazy
Там имат приятели, няма компютър  Whistling

# 373
  • София
Ще си го отглеждам в къщи.м Взела съм де що отпуска мога да измисля, най-вече неплатена...

# 374
Моят син е оставал сам още от миналата година след като приключи последния учебен ден в ДГ. Аз, баща му + бабата и дядото сме с плаващо работно време и има възможност да го наглеждаме, но не и да сме постоянно с него. Сега също остава сам у дома за около 1-2 часа. От около 2 седмици се прибира и сам от училище, но ние живеем на 5 минути от училище в сравнително малък град. Понякога сам се прибира и ходи на тренировки, които също са в училището, понякога се движи и със съседчето, което е 3-ти клас. Но ако бяхме в голям град нямаше да го пусна.

Общи условия

Активация на акаунт