ПЪРВИ клас - 8 тема

• 46 369
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
Моренка, благодаря ти за рецептата. Ще се направи със сигурност.  bouquet

# 346
  • София
Морена, много благодаря Simple Smile А как се пълнят тия "бухтички"?

# 347
  • Sofia
О, пак заповядайте, момичета, радвам се да съм ви полезна!  Hug
Симантро, технологично "как" питаш предполагам...
Скрит текст:
С подръчни инструменти или материали. Simple Smile
При мен така - шприц с ей този накрайник , но дори и с пош стакъв, такива накрайници може, a най-достъпно и елементарно - така - плънката в найлонов плик, отрязваш подходящ рамер дъпка в единя ъгъл и шрицоваш. Simple Smile

На сладките плънки с извара забравих да кажа...  канела или индийско орехче много им отиват.
Изобщо и с плънките, и с подправките експериментирайте. Simple Smile  

На Гушкан ѝ е харесало в занималнята.
Отишли да обядват, после до 14ч. играли и навън, и в стаята, след това писали домашното и две диктовки имали. И от 16ч. пак навън, от където я и взех.
Аз си имам забележки.
Пишели домашните самостоятелно, като има неясна задача, отиват при господина (възпитателя) и той им я написва вместо да обясни.  Close
И кога е яла моята... нямам никаква представа, не можа да си намери снощи часовника... На обяд яла, останало ѝ малко (бях сложила доста), после яла следобедната закуска много близо до обяда според мен.  Thinking Взех я в 17ч. без малко и в автобуса, докато се настаним и се озърна (една купчина дрехи - от сутринта да наместя), извадила кутията с останалите картофи и яде... като се прибрахме и киселото мляко с ягоди от сутрешната закуска си дояде (и то беше повечко). Та сиреч - от обяд насам тя все яде...  ooooh!

Последна редакция: пн, 27 апр 2015, 18:25 от Morena

# 348
  • Бургас
Морена, и аз благодаря за идейната рецепта.
Утре за закуска и следобеда в училище Wink.
Как й се отрази на дъщеря ти занималнята?
Ала-Бала, късмет за сина ти, че годината почти свърши

# 349
  • Sofia
Калка, момичета, благодаря и аз, за вниманието ви!  Simple Smile
Редактирах предния си пост, че забравих да пиша за занималнята...  Crazy

Последна редакция: пн, 27 апр 2015, 18:39 от Morena

# 350
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Цифри и числа учат още в предучилищна, но разпознаването на термините става с времето. Естествени числа не са учили. В 1-2 клас се затрудняват и на термини като "сума", "стойност на числов израз" и др.

термините ги имаше в състезанието и се зачудих дали грешката е в моя телевизор   Blush

Hug  благодаря

# 351
Morena, и аз ще ги направя - да видим дали ще се харесат в къщи...  Rolling Eyes
Браво на детето - явно добре се е чувствало и доста енергия е изразходвало, щом така много си хапва...  Rolling Eyes
Уф, сега видях, че госпожата е писала - за утре по ДБТ - картонена чиния, две салфетки, бисквити и сладко или течен шоколад. Последните три ще ги уредя, но къде по това време да търся картонена чиния...  newsm78

# 352
  • Перник
Морена, и аз благодаря за рецептата - записах я и смятам тези дни да я пробвам. И Калоян вчера следобед добре си хапна - аз се прибрах по-рано от работа и тръгнах да си правя нещо за хапване. Питам го дали е гладен - да. Какво иска? Яйца на очи, ама ако може 3.  Laughing Направих му и не вярвах, че ще ги изяде, но за мое учудване яйцата изчезнаха за отрицателно време, че и хляб си хапна  Shocked

# 353
  • София
Мина ни родителската среща. Освен, че са взели и общо взето усвоили материала, нищо не ни казаха. Все се надявах да има някакво лично отношение, но явно бъркам с очакванията си.

Иначе през май ще учат съвсем малко. Патронен празник на 13 май, плюс неработните и матурите. Тържеството им ще бъде на 21 май, а може би на 19 май.
Моичкият е влязъл в отбора по баскет бол и ще има състезания. Кога и къде - още не знаят. Wink
Та пълна дезинформация.

Иначе и ние ще купуваме Голямата ваканция, като лятно помагало. И списъкът ще им го дадат, заедно със свидетелствата. И естествено може да четат всичко, което искат допълнително. Laughing
Все едно повечето ще могат да прочетат повече от една, две книги.

А и занималнята ще бъде сборна за двата класа. Мен не ме касае пряко, но принципно е тъпо.

# 354
Моят първокласник в четвъртък на 30 април няма да е на училище. Вие така ли сте? Може би това е неучебен  ден за първокласниците.

# 355
  • Sofia
Моят първокласник в четвъртък на 30 април няма да е на училище. Вие така ли сте? Може би това е неучебен  ден за първокласниците.
Това най-вероятно е за вашето у-ще. 

Деси, Светле, радвам се, да ви е вкусно!  Simple Smile

# 356
  • София-Младост
При нас си учат, даже ще имат някакъв празник на домашните любимци.

# 357
Жасмин, 2/4 го броят сигурно, ужасна задача, двете, които не са ок, е броят общ 16 и че е равен брой.
Ще ги видя и аз тези попоувърси Simple Smile
Чудя се кога е последният учебен ден newsm78 иначе и ние сме на екскурзия с официално връчване и ме кефи Simple Smile цифра е (27), ама...

# 358
  • sf
Мисля,че 21ви е последния учебен ден. В четвъртък ще купя купоните за храна и ще разбера със сигурност  Mr. Green
В класа има варицела, моят е карал, надявам се да няма проблеми.

# 359
Официално 21 май е последния учебен ден за 1 клас, но 20 май е ДЗИ по БЕЛ, така че като гледам сериозните занимания ще са до 19 май. Едва ли на 21 май ще има часове и занималня. Вероятно ще спретнат спортен празник или някое посещение.  Помня , че на първата РС госпожата като диктуваше ваканциите ни обяви от 20.05.2015 да осигурим гледане на децата. И аз така съм се планирала в графика за 2015 г.

Общи условия

Активация на акаунт