ПЪРВИ клас - 8 тема

• 46 268
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
В петък синът ми е поканен на нещо като изпращане на едно момиченце от съседен клас...баща му е дипломат и заминават в Германия и детето иска за последен път да се повесели с децата. Мисля да взема дребно подаръче, но освен книга какво друго би могло да бъде...идеи?

някоя настолна игра за България  Thinking

още

# 661
  • София-Младост
st. Dobri
По-скоро си мисля за нещо дребно, за да може да си го вземе за там евентуално.   bouquet
На това попаднах, макар че и то голямо...но пък го дават 200 гр
http://www.toy.store.bg/p131862/ramka-za-snimka-rozovi-peperudi- … taen-dnevnik.html

# 662
  • В офиса
Ала-бала, а ръчно правен аксесоар за коса, да кажем? Малко е, българско е, и се харесва. Иначе точно в този случай сякаш книжката е най-хубав подарък.

Направо не усетих кога мина тази уч. година. И някак все още ми е нереално, че свършва. Моят младеж много порасна - на ръст, на акъл, на самостоятелност. Въпреки че и инатът му стана по-голям, като цяло съм много доволна от него. Сякаш винаги съм го подценявала досега (че е разсеян, палав, хаотичен), но той ми показа и че има и друго аз - амбициозно, мотивирано, мислещо. Все така да ме изненадва.

# 663
  • София
Определено, щом ще пътуват е добре да е дребно.

Аз по- скоро си мислех, за весели курабийки.
Или кламери за книги. Нещо наистина дребно и леко.

Миналата седмица им бяха изходните нива.
Но не знаеше, как се е справил. Явно няма и да разберем.

Вчера ни донесе поканата (добре изрязана) за тържеството. Grinning
Донесе си всички моливи, пастели, пластелини и каквото там сме носили през годината. Laughing
Направо си завършват.

# 664
  • Варна
Ала-Бала, аз лично винаги подарявам на приятелите си, които заминават трайно за чужбина (за съжаление вече станаха доста) по един компас. Придружен от послание да намират верния път, да знаят как да стигнат обратно при приятелите си и при родния дом. Нещо в този дух. За девойка бих потърсила някое бижу (колие) с компасче като талисман. Но много зависи колко са ви близки хората и какъв е бюджета.

Иначе при нас е минало вчера изходното по РК. Предали са си учебниците на библиотеката и ми носи само подвързиите с идеята "да ги ползваме пак, само на етикета да добавим по една чертичка и са готови за догодина!" На кой се е метнала такава спестовна Thinking

# 665
  • София-Младост
Супер идеини предложения, благодаря ви...близко не ми е детето, синът ми е "гадже" с нея  Crazy  Майка и пък беше възпитател в занималнята на нашият клас, бях споменала че децата страшно се привързаха към нея и особено Наско страдаше доста от този факт.

# 666
Жалко е, когато българи напускат България...
Иначе, моя син днес беше много щастлив от организацията на госпожата за последния учебен ден - първо им е решила няколко задачи, после им е прочела две приказки и накрая ги пуснала да тичат на воля на двора. Били заслужили да ги поглези, след като цяла година те и решавали задачи и и чели от Буквара и Читанката. Simple Smile

# 667
  • София
desy_yakova, пишеше, че момичето е щерка на дипломат. Така, че те не напускат, а отиват да поработят за няколко години. А дипломати се местят на няколко години в различни държави, което местене в повечето случаи тежи на децата. За това и разбирам родителите за прощалното парти. И наистина е хубаво да има нещо дребно и шарено за спомен, което да може да си занесе детето.

# 668
  • В светлината на слънцето
Между другото забравих да спомена, че и аз забелязавам в последно време голяма промяна във вече бившия първокласник. Вчера например, водихме разговор, иницииран от него на тема къде иска да учи след 4 клас. Темата е актуална покрай кака му, която май ще се мести в друго училище, защото 99% е сигурно, че остава единствено момиче в класа и съответно няма да се чувства комфортно, та се налага местене. Та той вчера започна да си разсъждава сам какво обича най-много да прави, стигна до извода, че му е най-интересно да си измисля задачи и да ги решава, попита кое е най-доброто училище за задачи, отговорих СМГ и заяви, че от следващата година започва да се готви за там. Crazy И понеже всичко прави последователно и целенасочено (за разлика от артистичната и хаотична кака), нищо чудно и да успее.  Peace
Наистина децата растат - не само на ръст, но и на ум. Peace Да са ни живи и здрави, и да сбъднат мечтите си. Peace

# 669
  • София
В петък синът ми е поканен на нещо като изпращане на едно момиченце от съседен клас...баща му е дипломат и заминават в Германия и детето иска за последен път да се повесели с децата. Мисля да взема дребно подаръче, но освен книга какво друго би могло да бъде...идеи?

Няма много време, но иначе - може би албумче с колажи от снимки през годината...

# 670
  • София-Младост
Много ми е странно днес, като не съм станала рано да направя сандвич, да го заведа на училище... Simple Smile
Вчера ми дадоха да разпиша характеристиката...друго очаквах като формат...да работи над дисциплината му е написала класната. Иначе отлично в училище, класни, извънкласни и прочие дейност...има артистични наклонности  Crazy
На есен пак Simple Smile
Много ми се иска да взема божури утре за учителките, това цвете винаги го свързвам с венците за 24-ти май.

katiABV  те не са в един клас, но благодаря за идеята.
 mmm_  точно си го написала отиват за 4години и след това обикновено ги връщат в България...не им е за първи път, даже в провинцията където са училището още не е свършило и детето в понеделник продължава занимания още месец-два там.

# 671
  • Варна
А нашето тържество ще е чак на 29 май... ще има викторина и ще рецитират нещо. Вчера се върна с изходящото ниво по ЗИП математика - без грешка, за разлика от обикновената математика, където е писал глупости. По български вероятно утре ще имаме резултат. Засичали са им четенето - 66 думи, което си е много добре според мен, след като не съм го натискала да чете преди 1 клас както някои деца (те на засичането имат над 80 думи). Правили са и картичка за 24 май, нарисувал е Кирил и Методий, дано се сетя да я снимам да ви я покажа. Не че е моето гардже, но е много сполучлива  Heart Eyes . Класната му била изумена, не знаеше досега, че е рисувал, а и в училище не забелязах да наблягат много на това.

Вашите деца ще ходят ли на шествията за 24 май? В нашето училище не било предвидено да ходят първокласници, но аз все пак смятам да го заведа. Водех го и предни години, а сега като ученик според мен е срам да пропусне.

# 672
  • В светлината на слънцето
Моите всяка година поднасят цветя на паметника на Кирил и Методий пред Народната библиотека. Peace Но това е по тяхно желание, от училището не съм чула да организират нещо. newsm78

# 673
  • Перник
svetli, браво на твоето момче за четенето! При нас рекордът е 53 думи. Калоян е прочел 30  Embarassed Госпожата казала, че който е прочел над 30 думи ще има "отлично". Дала възможност за втори опит, ама той не искал  Confused Твърде лесно се отказва и мисля, че ще трябва да поработим в тази насока. То, не знам пък  дали и другата крайност е добре - да е инат като майка си и да гони максимума до последно  Thinking

# 674
desy_yakova, пишеше, че момичето е щерка на дипломат. Така, че те не напускат, а отиват да поработят за няколко години.
Това съм го пропуснала - благодаря.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт