ПЪРВИ клас - 8 тема

• 45 660
  • 738
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Честит рожден ден на Донси!
и
Честит имен ден, на цвететата в темата.

По отношение на четенето, ученикът много надобря. Но да чете систематично книги не му е идва от вътре. Все пак чете почти всеки ден по нещо от списания, комикси и т.н. И аз не давам зор. Лично аз почнах да чета по- много на по- късен етап. И от тогава съм имала периоди на усилено четене и такива, почти без книги. Разбира се говоря за художествени.

Грамоти никакви не са раздавани и не очаквам някой да се сети.

# 46
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
честита цветница и честито Възкресение Христово на тези, за които Спасителят е възкръснал вчера  Hug

... синът ми, но той не смята за редно такива неща да споделя  Crazy
....

съдейки по моя змей, не е заради нежелание, заради редно-нередно, а просто забравя.  Hug
не го отчита като важно.
тази сутрин нашия се заигра с един маркер и като отникъде се сети, че госпожата от занималнята имала точен мерник. след няколко въпроса се разбра, че тя хвърляла с маркер по детето, което говори, не работи или "блее" през прозореца и винаги улучвала точно  Confused
не знам дали има смисъл да говоря с нея за това колко точно стреля и какви са рисковете от хвърляне на маркер по дете.  Tired

и да не е толкова непразнично - вчера се изумих от бързината с която чете малчо. успяваше да прочете табелите на селищата, през които минавахме. после мина на указателните табели, с оставащи километри до София, а на тунелите подскачаше от желание да прочете името и колко е дълъг  Laughing затрудни се доста, наложи се да помагам. не е лесно да се прочете "Ечемишка" 820 или "Топли дол" 880. за компенсация сметна с колко единия тунел е по-дълъг от другия  Crazy

# 47
Добри, имаше навремето учители, които замерваха децата с тебешири. Още тогава не съм смятала, че това е нормален начин за общуване. От как човек е овладял членоразделната реч и се е отделил от животинските видове, са се утвърдили други модели за комуникация между хората. И е нормално на децата да се повтаря стократно докато те разберат. Не само че бих говорила с учителката а и бих сезирала директора. И това при условие че съм доста либерална по отношение на мерките на учителите за овладяване на шума в класната стая.

# 48
  • София-Младост
Няма да коментирам, ако уцели детето в окото с този маркер какво би се случило... Twisted Evil
Нашата г-жа ползва свирка, когато не може да ги надвика  Mr. Green Но това с дисциплината е повсеместен порблем предполагам. Забележките към моят син са, че не изчаква другите деца да отговорят и изстрелва отговорът понякога без вдигната ръка и без да е посочен да отговори. Наскоро ми каза, че не искал да бъде толкова умен, защото изобщо не го изпитват и не го карат да чете, защото чете най-добре от целият клас.  Heart Eyes Скромност не му липсва;)
st. Dobri
Може би си права, просто забравят...но когато получи грамота за най-добре четящ за м.02 беше много горд и веднага се похвали Simple Smile

# 49
аз не съм сигурна дали искам да говоря с нея, защото няма да ме разбере, а после ще си го изкарва на детето  Confused това вече се е случвало.

с директора говорих, когато за кой ли път го заварих сам в стаята, а тя, защото "има и други задължения" беше отишла нанякъде. те са без охрана след обяда, стаята им е точно до входа, който не се заключва и на практика всеки може да влезе.

опитах първо на нея да обясня, че това е неприемливо.
при следващия случай направо при директора и май са взели мерки, защото след това доста дълго имаше забележки в бележника, всеки ден се оплакваше от него и явно не е било само оплакване пред мен, защото детето плачеше и казваше че е болно за да не ходи на училище.  Tired

# 50
  • София
честита цветница и честито Възкресение Христово на тези, за които Спасителят е възкръснал вчера  Hug

... синът ми, но той не смята за редно такива неща да споделя  Crazy
....

съдейки по моя змей, не е заради нежелание, заради редно-нередно, а просто забравя.  Hug
не го отчита като важно.
тази сутрин нашия се заигра с един маркер и като отникъде се сети, че госпожата от занималнята имала точен мерник. след няколко въпроса се разбра, че тя хвърляла с маркер по детето, което говори, не работи или "блее" през прозореца и винаги улучвала точно  Confused
не знам дали има смисъл да говоря с нея за това колко точно стреля и какви са рисковете от хвърляне на маркер по дете.  Tired

и да не е толкова непразнично - вчера се изумих от бързината с която чете малчо. успяваше да прочете табелите на селищата, през които минавахме. после мина на указателните табели, с оставащи километри до София, а на тунелите подскачаше от желание да прочете името и колко е дълъг  Laughing затрудни се доста, наложи се да помагам. не е лесно да се прочете "Ечемишка" 820 или "Топли дол" 880. за компенсация сметна с колко единия тунел е по-дълъг от другия  Crazy

Н-да, помня, във времето на дълбокия социализъм имахме учител, който ни замерваше с хартийки. Доста безопасно е - а ефектът е същия...

# 51
то и аз съм чувала и за бой с линията и бодене с пергела, ония дървените от соца, но смятам, че и тогава и сега такива мерки прилагат само некадърните учители.
свестните успяват да спечелят класа и да се справят с проблемните деца и без бой и физически наказания.

може да е крайно, но това е мнението ми.  

# 52
Здравейте, момичета!
Какъв е този сняг навън, яйца ли ще боядисваме, или ще украсяваме елхите.  Crazy

При нас ваканцията преминава в огромно мързелуване и търкаляне. Моят син си подобрява рекордите на таблета, ще видим кога ще си пише домашните!
Вчера много се смяхме с него, първо прави някакви скечове и ги снима на телефона ми, после сме седнали да гледаме някакво предаване и пускат реклама за някакъв сериал:
"Новите съседи.... Идват точно когато най-малко очакваш"
и малкият добавя: "Като баба и дядо!"
 Crazy
Вечерта си мият зъбите със сестра си, на мен ми е попаднало някакво записване за състезание по математика за 7 клас и гледам какви силни деца са се записали; и отивам да плаша каката, за да се стяга: "Знаеш ли кой се е записал на това състезание!?"
а малкият: "Идеал Петров?"
кака му щеше да си глътне четката от смях, а на мен ми се провали целият замисъл за дисциплина.  hahaha

# 53
 Joy  hahaha  Joy Joy Joy - Жасмин - стана ли ти ясно  Joy Joy Joy

И на мен много често ми се случва - докато и се карам на нея , той ми отговори по подобен начин и...... напълно те разбирам.

# 54
  • София
то и аз съм чувала и за бой с линията и бодене с пергела, ония дървените от соца, но смятам, че и тогава и сега такива мерки прилагат само некадърните учители.
свестните успяват да спечелят класа и да се справят с проблемните деца и без бой и физически наказания.

може да е крайно, но това е мнението ми.  

А, не, в описания от мен случай става дума за друго - но сутринта не си бях превързала пръста и не описах историята (болеше ме докато пиша). Бяхме 5-ти клас - не 1-ви - и като всички нормални 5 класници от, ами, алтернативно-образователно училище за деца от, хм, преобладаващо малцинствен произход - в час се замеряхме с бележки. Е, този учител по история "прихващаше" бележките и после ги смачкваше обратно и замеряше адресанта с тях...  JoyЧестно, доста скоро всичките му класове се отучиха от този номер - поне в неговите часове.

# 55
Ей тук вече не издържах.  Joy Joy Joy
Мда, и на мен ми се е случвало да отида при него с цел да му "вкарам малко акъл", а след няколко реплики - излизам от стаята му залитаща от смях.  Rolling Eyes
st. Dobri, и аз в никакъв случай не одобрявам подобни методи.  Peace

# 56
  • В светлината на слънцето
Ох, Жас,  hahaha Ама ми е толкова познато.... Crazy Точно снощи опитвах да му правя някаква забележка, когато пак ме контрира. И винаги с едни такива честни, широко отворени очи с пърхащи невинно мигли. Mr. Green
Добри, много е неприятно това с учителката. Thinking Аз имала такава - по география, в прогимназията. Замеряше ни с триъгълник и се бяхме научили здраво да залягаме, за да не ни уцели. ooooh! После се оказа, че жената има сериозен проблем и я бяха вкарали за лечение в психодиспансера. Thinking

# 57
Dobri, а мислите ли в насока смяна на училището? Аз поне така бих постъпила...това е безумно отношение към децата.
Днес не ми е смешно с децата - първокласника прави грешка след грешка на тестовете, които съм му изтеглила да решава. Много се ядосах, защото всичките му грешки са от разсеяност и от бързо писане, че бързо да свърши. Малкият пък постоянно прави някоя простотия...нямам търпение да стане време за лягане.

# 58
  • София
Здравейте Hug имам една молба,ако имате такъв Буквар и сте склонни да се разделите с него да драснете едно ЛС  bouquet

# 59
  • София
Аз го нямам, но можеш да си го изтеглиш оттук.

Общи условия

Активация на акаунт