ПЪРВИ клас - 8 тема

• 46 256
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Да, arino, това имах предвид. Шегувам се. Peace

Морена, мерси за предложението за ваканционните книжки.
Ако загубя линка, ще те питам пак и моля да не се сърдиш. Трудно си събирам акъла.

Снощи малкият ми направи списък, да не забравя, какво трябва да му подредя днес за екскурзията. Laughing Направо срам, до къде го докарах.

# 226
  • Sofia
Еее, ти пък, mmm_ , как ще се сърдя...  Wink
Прятно е да съм ви полезна! Simple Smile
   Арино, аз в началото на 1ви клас взех 1, 2, 3 и 4та "Браво"  за заниманията вкъщи. И смятам и във 2ри клас да сме с "Браво". Simple Smile  
Иначе освен тази по БЕЛ и онази общата ваканционна, която ще получат за края на уч. година, не смятам да взимам друго, ама не се и заричам де, като се знам...  Crazy  А! Simple Smile И тази имаме и ще ѝ обръщаме внимание:

delana, ти искаш да упражнявате математиката за... нормалното ниво или над него?! Не разбрах.

# 227
  • София
Момичета браво на всички математици   Peace.
Морена пак с полезни книжки   bouquet. Аз също със сигурност ще взема за лятото нещо занимателно.
Макар, че юни месец съм я записала на летен лагер в школата по английски, която посещава целогодишно. Юли умувам две седмици да посещава заниманията в музеите, които организират такива. Истинската й ваканция ще почне след средата на юли  Tired. Не ми се иска цяло лято да е на село при баба й, струва ми се, че всичко ще забрави.
Вие мислите ли вече какво да ги правите през лятото децата?
Тази седмица девойката отиде в сборен клас, има си едно детенце от класа й с нея, следобед, когато е занималнята си е тяхната госпожа. Нямаше никакъв вариант да я оставя някой да я гледа, пък и тя изпусна материал когато беше болна и сега ще го вземе с този клас.

# 228
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Tired не мога да намеря класирането на великденското математическо за област Враца.
и с коледното беше някаква неуредица и сега пак.  Tired

# 229
коя е тази обща ваканционна  newsm78

# 230
  • Sofia
коя е тази обща ваканционна  newsm78
Ето ги http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=837109.msg30622987#msg30622987
Едно по едно се сещам днес...  Crazy  И за Роден край съм набелязала занимавки за лятото, но първо ще прегледам ваканционната книга, да видя колко е застъпен предметът там.

Нонич, ние още сме в кризата здраво... та почивка на "хотел" - йок. В у-щето ни има хубаво, платено лятно у-ще, та него обмисляме, но не ни много удобно времето, та ще видим.  Thinking
Но пък нали си имаме вариант с хубав курортен град с прекрасен въздух, та там сме повечето от лятото.  Simple Smile

Последна редакция: вт, 21 апр 2015, 12:16 от Morena

# 231
# 232
  • sf
Моят терминатор е канен на РД на момиченце от класа. Казах му,че не знам дали ще го водя,че не искам да срещна някой сърдит родител и той ми отговори :" Ама спокойно, тя е момиче , нея не съм я удрял"   ooooh! Rolling Eyes

# 233
  • В светлината на слънцето
Донси, hahaha Голяма скица е! Peace
Ние това лято сме с неясна програма. По принцип децата карат лятото на селската къща (най-източната част на Родопите - чудна природа, чуден въздух, липса на каквито и да е масови комуникации, огромен двор, изобщо - рай). Да, но никога не знаеш какво може да ти подготви животът като изненада. Не знам дали ви казвах, но през март, по време на една от най-големите бури - ураганният вятър в комбинация с пороя, сринаха една от стените на къщата. Става дума за огромен, сериозен и тежък ремонт. Къщата е над 150-годишна, на два етажа, с чардак и разни дърворезби, чудесии. Съборени са носещи колони, изобщо много гадна работа. Със сигурност трябва да я отремонтираме, защото иначе ще падне цялата. Да се намери строителна фирма, която прави такива ремонти обаче е ужасно трудна работа. Да не говорим колко пари ще глътне ремонта. Та сега с това се занимаваме и по това тичаме. На децата им е тъжно и казаха, че ще съберат паричките си от сурвакането по Нова година и ще ги дадат за общото благо. Милите... Sad Но ще трябва да я стегнем. Та по тази причина не знам дали ще стигнем до морето това лято. При нас под море се разбира Гърция, отдавна прекратихме взаимоотношенията с родното. Но това лято може изобщо да не стигнем до него. Та ей такива работи... Thinking Ох, пооплаках се... Tired

Момичета (тези с момчета най-вече), не си губете времето с новите "Отмъстители". Филмът е два часа и половина - бой и ламарини за скрап като цялото ромско народ. Липсват забавните моменти от предните, не че няма - но са малко. Заложили са основно на битките и ефектите. И е малко шумно-натоварващ. Добре, че днес не водих с мен първокласника. За по-големи - става, но малките - тц. Thinking

# 234
lulumba, много неприятно, стискам палци да се оправите с ремонта бързо и безпроблемно!

# 235
lulumba, много тъжно... Rolling Eyes
Дано се намерят свестни и съвестни строители.  Peace
donsitaJoy Тъкмо си мислех, че скоро не се е изказвал твоя син...  Peace

# 236
  • София
Моят терминатор е канен на РД на момиченце от класа. Казах му,че не знам дали ще го водя,че не искам да срещна някой сърдит родител и той ми отговори :" Ама спокойно, тя е момиче , нея не съм я удрял"   ooooh! Rolling Eyes

Хахахаха, правилно - момиченцата не се удрят, те ... служат за други... работи...  Joy hahaha

# 237
  • В светлината на слънцето
Жаси, Деси, намерихме подходящи строители, но още не сме си стиснали окончателно ръцете, та затова ми е и доста притеснено. Другата ни къща - по линия на свекър ми, е в Копривщица, точно до синята църква. На тя е много по-лесна за поддържане, защото е по-малка - само на един етаж, и в града си имат строителна фирма, специално за този тип къщи - нали е със специален статут и там една керемида не може да подмениш, ако не ти дадат разрешение и не отговаря на съответните изисквания. А в Родопите, където ни е тази къща, няма кой една керемида да подмени.  ooooh! Но се надявам да се справим, че е прекрасно място за почивка лятно време. Peace

# 238
Аз съм купила тази книжка и вече си работим по нея : http://www.book.store.bg/p98692/goliamata-vakancia-s-umnite-dreb … a-toromanova.html

Задачи решаваме всякакви от различни математически състезания и турнири.
Тези дни разглеждах помагала за 2 клас. Харесах си тази книжка по математика http://www.book.store.bg/p62262/kurs-po-matematika-za-2-klas-bor … a-dacho-beev.html , има конкурсни задачи от всякакви състезания плюс обяснения към тях, но още е рано за нея. Имам и 2 помагала по БЕЛ за диктовки и преразкази, трябва да ги изровя къде са, доколкото си спомням след всеки текст имаше различни задачки и упражнения.

# 239
  • В офиса
Филмът е два часа и половина - бой и ламарини за скрап като цялото ромско народ.

Joy

Жалко. Ама как се обяснява това на един върл фен.

Ужасно неприятно с къщата. Но като си представя природата там и атмосферата. А и как тоя описваш тази къща, направо райско кътче. На нашето село баща ми гледа една камара животни и децата хич недолюбват да стоят там, че само ги юрка да му помогнат това-онова.
Мъжът ми мин. година се зае да стяга една много стара къща в една махаличка в Балкана, но колко пари гълта това нещо, не е истина. Отделно, както казваш, не можеш да намериш кьорав майстор, да ти смени плочите на покрива, да кажем. Така че прекрасно те разбирам.

Донси, уникален е синът ти, както винаги.

Общи условия

Активация на акаунт