ПЪРВИ клас - 8 тема

• 46 249
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
  • В светлината на слънцето
Тинкърбел, наистина е тежко поддържането на такава къща, но пък си заслужава. Лошото е, че в нашия случай никой не живее там, ползваме я само като лятна къща/вила. И е много далече, от такова разстояние поддържането е още по-трудно. Но досега се справяхме, надявам се и сега да успеем, макар този път нещата да са сложни.
А за филма - написах го, защото диването снощи един час ме убеждава да го взема с мен на днешната прожекция. Той е лют фен на всички ламарини от този вид: на трансформърсите знае сигурно всеки кадър и може спокойно да подава репликите, на отмъстителите е една идея по-кротък фен, но пак заклет. Та ми отне доста време да го убедя, че после ще го гледа с баща си на кино. Но след като видях за какво иде реч, мисля да му го спестя.  Simple Smile Много натоварващо е - откъм битки, силен шум. А е и 3D, което в комбинация с продължителността, доста натоварва очите.

# 241
  • Sofia
Тези дни разглеждах помагала за 2 клас. Харесах си тази книжка по математика http://www.book.store.bg/p62262/kurs-po-matematika-za-2-klas-bor … a-dacho-beev.html ...
И аз съм набелязала помагала за 2 клас. Simple Smile 
По математика посочената също, както и на Вячеслав Величков и други...

# 242
  • София
Чакайте де..., рано е за помагала за 2 клас.  Laughing Морена, ще загубим линковете, моля дай ги  по- натам. Simple Smile
И аз се замислих какво ще правим лятото - малко  на море, малко  на планина, малко при бабите на гости, но  ми се иска  като сме в София някакво разнообразие да има. Че аз с двете деца вкъщи ще се побъркам. newsm78

# 243
  • Sofia
Home raider, аз не съм давала линкове за помагала за 2ри  клас. Simple Smile  Но и да бях, после пак ще дам, няма проблем.  А Що не си ги прибирате от сега в букмаксите/фаворити, аз съм точно така - в папка " Помагала за 2 клас", по-късно ще я разделя на подпапки - МАТ, БЕЛ и РК.  Grinning
Ама иначе на мен не ми е рано, нали превалихме 1 ви... и нали намислих ваканционните, следва 2ри клас, пък и само ги набелязвам за сега, ориентирам се.  Виж, за 3ти клас ми е рано.  Laughing

Последна редакция: вт, 21 апр 2015, 20:05 от Morena

# 244
  • София
Морена,
Скрит текст:
при мен проблема е, че чета от няколко места.
И особено на работа компютъра ми е последна грижа.
Не става синхронизация на отметки и други съвременни средства.
Обикновенно имам аналогични папки на работа, на преносим диск, в къщи на няколко места.
И никога не знам кое къде е. Това за един принципно подреден човек, какъвто съм, е голям проблем. Но наистина не си намирам файлове, отметки и прочие.

Днес добре е минала екскурзията. Не е валяло дъжд. Но милинкият са го излъгали на сувенирите. Купил си магнит за 3 лв., а му върнали 6лв. от 10лв. Той не посмял да си поиска левчето. На всичкото отгоре се оказа, че са му пробутали счупен. Sad Направо не ми се мисли, колко да си изпаднал да лъжеш първолаци.

Лулумба, мерси за отзивите за филма. Бяхме планували да отидем на кино, ще го убедя да го гледаме в къщи по натам.

Аз днес взех Патиланци с илюстриции на Лазаркевич за подарък за края на учебната година. Не можах да го намеря в интернет изданието, но много ми допадна. Пък и го нямам в къщи. Надявам се и на първолакът да му допадне.

# 245
Аз дадох линка за помагалото. Просто споделих мнение , имах възможност да си повися в книжарницата и разглеждах какви ли не помагала, това определено ми допадна, защото не е типичния сборник, а се цели подготовка именно за мат. състезания. Пък обичам да съм подготвена, купувам всичко, което ми хареса, не чакам да ми го препоръчат в училище  Wink
Да казвам ли, че разгледах и списъка със задължителната литература за 2 клас, като знам какви неща съм запланувала за лятото, няма да остане много време за четене май   Whistling

# 246
  • Sofia
mmm_ , само подсетих, ако някой не се е сетил... Иначе всеки си знае ресурсите. Simple Smile
Аз както казах, стига да мога, ще се радвам да съм полезна. Simple Smile

Оо, Тони, мен ако питаш и за списъка с книги си е почти време.  Grinning  Иначе се е случвало да става дума за него в темата преди време.
Надявам се класната да го кръсти "Препоръчителен", понеже аз така ще го смятам така или иначе.
Задължителна литература особенно в тази възраст е много противопоказана за интереса за четене.
И аз днес обмислях да повисим в книжарница, докато чакаме автобуса на прибиране от от у-ще, но пък не ставаше, че искам книгите да са изненада за Гушкан.

# 247
lulumba, дано бързо и безпрепятствено мине ремонта на къщата. Природата е уникална там. Доходи ми се. Laughing
Май само аз няма да давам нищо през ваканцията. Rolling Eyes

Децата са записани на детски лагери. +1-2 общи почивки.

# 248
  • Sofia
Май само аз няма да давам нищо през ваканцията. Rolling Eyes
Аз за нас това, за почти 4 месеца не си го представям. Simple Smile

# 249
  • В светлината на слънцето
И аз няма да давам нищо през ваканцията.  Peace Твърдо поддържам принципа, че ваканциите са неслучайно наречени ваканции. И децата, досущ като нас копнеят да разпуснат и имат нужда да се откъснат от онова, което правят ежедневно в учебно време. Както се казва - да презаредят батериите. А неща за 2 клас пък смятам, че изобщо не трябва да се дават, защото ще отнемат от интереса, когато им дойде ред да бъдат изучени.  Peace Книгите за прочитане от летния списък, евентуалните домашни за ваканцията не влизат в това число - това е задължение на детето, дадено от класната и следва да бъде изпълнено. Към това бих добавила само диктовко и задачки - да речем 1-2 пъти в месеца, и то кратки, колкото да не загуби форма, и малко по-интензивно десетина дни преди училище за преговор и опресняване. Но повече от това не мисля да тормозя. Peace Срам, не съм амбициозна майка. Mr. Green

# 250
Е ,Lulumba все едно аз съм писала моите планове за лятото на първокласника. Аз също смятам да правя точно това ,което ти си писала и точно така разпределени във времето. Макар че според близките ми минавам за  амбициозна майка, леко по-спокойна сега ,защото все пак това ми е второто дете. Моля се майка ми да е жива и здрава , за да го гледа през повечето време. Въпреки че аз и ММ сме с големи отпуски 4 месеца е доста голям период.

# 251
  • Sofia
И аз от неамбициозните. Simple Smile
Не смятам да се занимаваме толкова и така, че да си приличат у-ще и ваканция.
Помагалата за 2ри клас, аз лично ги гледам за тогава, не предварително... абсурд.  Wink
Така у нас, пък всеки си действа, както намери за добре. Simple Smile
   Вчера гледах снимка на племенницата във Франкфурт - по блузка с къс ръкав и къси панталонки на у-ще.  Rolling Eyes  Пък ние тук още с почти зимни дрехи ходим, бррр...  Wink
  Хайде, остана един месец, а и празници предстоят...  Grinning

# 252
  • Варна
Вече на втори клас минахте Simple Smile Ние сме на вълна самостоятелни работи. По математика се е справил без грешка, по БЕЛ днес трябва да има резултат.
За ваканцията още не съм мислила. Книжките на Браво са много добри, ние ги ползваме и сега. Имаме подарък от едното състезание - някакъв сборник по математика, и още куп накупени удома, така че няма да скучае. Книги ще чете и така, другото - навън на игрите  Laughing

# 253
и аз като лулумба  Grinning
ще давам по малко математика (щото състезанията си почват почти веднага) и по малко диктовки (не съм мислила как, май един път седмично е много, може би на две седмици, да  newsm78) + четене по принцип. и това е. затова не съм и сугнра дали ще и взимам помагала, може би само ако класната каже.
и това не значи неамбициозност, според мен, де.

# 254
  • Перник
Лулумба, успех с ремонта на къщата!

Ние хубаво си мислим да не даваме нищо за втори клас през ваканцията, ама нашата госпожа на родителската среща миналия месец е казала, че е желателно през лятото децата да научат таблицата за умножение, защото в клас нямало да имат достатъчно време  Confused

Общи условия

Активация на акаунт