ПЪРВИ клас - 8 тема

• 46 265
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
  • София-Младост
Лулумба, успех с ремонта на къщата!

Ние хубаво си мислим да не даваме нищо за втори клас през ваканцията, ама нашата госпожа на родителската среща миналия месец е казала, че е желателно през лятото децата да научат таблицата за умножение, защото в клас нямало да имат достатъчно време  Confused
Twisted Evil малко прекаляват ми се струва...тя никога не се е учила в клас. По етапно се взима умножението и децата си я учат вкъщи.

# 256
  • Sofia
тя никога не се е учила в клас. По етапно се взима умножението и децата си я учат вкъщи.
Точно. Но съм чувала/чела много пъти да се дава лятото преди 2ри клас да се учи - до учител си е.
Аз лично съм твърдо против.
Изчезвам за детето.  Simple Smile

# 257
  • В светлината на слънцето
И аз не мисля, че трябва да изискват от родителите и децата да свършат нещо във ваканцията, което по правило се преподава цял втори клас. Thinking

# 258
И аз няма да давам нищо през ваканцията.  Peace Твърдо поддържам принципа, че ваканциите са неслучайно наречени ваканции. И децата, досущ като нас копнеят да разпуснат и имат нужда да се откъснат от онова, което правят ежедневно в учебно време. Както се казва - да презаредят батериите.
С двете ръце - ЗА!  Peace
А за таблицата за умножение и аз съм чувала, че се учи през ваканцията...  Rolling Eyes

# 259
Tired не мога да намеря класирането на великденското математическо за област Враца.
и с коледното беше някаква неуредица и сега пак.  Tired

Ако още го търсиш - ВМС - Враца.

# 260
  • София
Е, това с таблицата - просто нямам думи. Ми да научат всичко вкъщи и да ходят за присъствие само. ooooh!

# 261
И моите лятото са шапка на тояга, никакво учене. Достатъчно им е учебното време през годината.
Моят син пък се разболя, гледаме се вкъщи.

# 262
  • Sofia
и да ходят за присъствие само. ooooh!
А! Само присъствие ли... ами разните дивотии и други подобни от къде иначе да ги научат.  Wink

# 263
  • София
А,да - дивотиите са задължителни. И лошото е, че ще стават повече нататъка.

# 264
Здравейте ние до сега работихме освен по състезанията и по Курс по математика за 1. клас
Боряна Милкоева, Христина Беева, Дачо Беев, много Благодаря на всички за линковете. Трудно на моята принцеса и се отдава и затова си натискам в къщи. По БЕЛ е напълно самостоятелна и с лекота и интерес, но математиката е нещо страшно. Почвам от сега и аз да съхранявам инфо за втори клас.

Отново благодаря на всички!

# 265
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Tired не мога да намеря класирането на великденското математическо за област Враца.
и с коледното беше някаква неуредица и сега пак.  Tired

Ако още го търсиш - ВМС - Враца.

Благодаря  Hug
вече видях, даже на класната се обадих да продиктувам резултатите на децата  Hug
като цяло резултатът за областта е слаб  Confused 45 е максимума, на дете от нашия клас е. моето магаре е трето.

и името му даже е грешно изписано  Crazy не знам дали е негово дело или в РИО са го объркали Laughing

# 266
  • Sofia
Вчера връзвахме козуначени бретцели с Гушкан, силно ви ги препоръчвам. За децата занимавка и много вкусни!  Grinning

Скрит текст:
за рецептата - клик

# 267
  • София на морето
Страхотни вкусотии правите, Морена! Ще трябва да пробвам нещо от блог-а ти Simple Smile

За ваканцията бих дала някоя и друга диктовка, за да не загуби тренинг с писането. И аз смятам, че задължителните списъци трябва да са препоръчителни. Моят юнак обича да чете, но не съм сигурна,  че всичко от списъка би му допаднало. Смисълът е децата да обикнат книгите и да им е приятно да четат.

В съседния клас има варицела... Все ми се иска и тази година да ни се размине боледуването...

# 268
  • Sofia
Благодаря, БигиSimple Smile
Хм, само дето е края на годината - изходни нива, таква работи... иначе не бих имала против да изкара Гушкан някоя шарка, нали нищо не е карала...  Wink
Ти разбра ли коя точно ще им е ваканционната книга на нашите?

# 269
  • София на морето
Нямам представа за книгата. Не съм виждала учителката отдавна, а майка ми и мъжът ми не успяват точно да предадат какво става в училище. 
За варицелата разбрах от малчугана - беше впечатлен, а едно от децата в класа, се оплаквало че имало пъпка на ръката, която страшно боли...Всички се струпали да я гледат... Simple Smile
Да, от една страна знам, че е по-добре да се изкара сега, от друга, ми се иска бебенцата да са здрави и да не минавам с тях през това сега... Варицела имаше и предишните две години в ПГ, на нас ни се размина.

Общи условия

Активация на акаунт