ПЪРВИ клас - 8 тема

• 46 322
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
  • София
И аз не предвиждам специален подарък.
Но ние на 23 заминаваме на екскурзия, която си е един вид подарък за първата ваканция. А освен това е планирано и пазаруване. Така, че подаръци ще има и за предстоящите 1 юни и рожден ден.
Книжка, която да дам в началото на ваканцията съм взела, но тя не е подарък. Тя е да се чете докато пътуваме по самолети, влакове, висим по чакални и т.н. по време на екскурзията.

На нашите тази седмица са им изходящите нива. Но ученикът не знае, кой ден какво. Може би така е по- добре.

За сега аз се разболявам, което е притеснително, да не се тръшнем точно в началото на отпуската.

# 496
В събота бяха на еднодневна екскурзия до Габрово и Етъра. Върна се с много впечатления, изхарчил всички пари, които му дадохме. Беше много доволен!
Това му е първата екскурзия самостоятелно.

# 497
  • В светлината на слънцето
Подаръци за края на учебната година - не. Но за 24 май задължително от бебета получават книжки, още преди да се научат да четат. Всъщност те книжки получават пак от бебета и на всеки друг празник: Коледа, рожден ден... За 1 юни може да получат някаква дрънкалка или каквото там пожелаят. Но за финала на уч.година не виждам смисъла да им се подарява нещо. Виж, след 7 клас, ако някой бъде приет там, където желае - така да.  Peace

# 498
  • Sofia
Мдаа... както и съм споделяла вече... книги получава за подарък по най-малкия повод (сами си създаваме такива), та какво остава за празници, като и не лични такива (а националните например  Wink) дори получава.  Grinning 
И на празника на детската книга получи, и на световния ден на книгата също, та какво остава за 24.05. (както и 1.11.).  Simple Smile
Гушкан обича книги да ѝ се подаряват.

# 499
  • В светлината на слънцето
Морена, аз започнах лееко да ограничавам подаряването на книги в последната година, защото няма място у дома - натрупани са вече по земята на купчини, които гледам са преполовили стената на височина. Crazy Иначе преди на всяко излизане купувахме книга - каката е сериозният читател. И аз де - но при мен е различно - това ми е работата, а и получавам всяко ново заглавие. Та налагам вече цензура на броя книги у дома и постоянно подарявам, но пак са много. Thinking

# 500
  • sf
Времето днес е отвтрат, а го пратих с къси панталони, пак ще ме гледат като изкопаемо  hahaha
В петък имат екскурзия до Копривщица, дано им е слънчево.
Нямам търпение за ваканцията.

# 501
  • София-Младост
Времето днес е отвтрат, а го пратих с къси панталони, пак ще ме гледат като изкопаемо  hahaha
В петък имат екскурзия до Копривщица, дано им е слънчево.
Нямам търпение за ваканцията.
Трябва да са ти свикнали вече  Mr. Green
Още от утре ще е слънчево, а в събота даже до 30 градуса го предвиждат Simple Smile

# 502
  • Sofia
Лулу, аз също вече силно съм ограничила купуването и без това имаме много ('щото аз купувам като отвързана...) .  Но съм накупила и обичайно винаги имам за подаряване.  Grinning

Донси
, ама то си е студ, нищо че е май месец... к'во да го правиш, хладна и късна пролет имаме и това си е. ТиЯ моментни изблици на 30 градуса са също толкова нередовни както и днешният студен вятър.

Изходното по МАТ е в историята вече. В четвъртък може до го видим. Справило се е детето, ама и то едни задачи...
Така ме яд, че не учат сега (в 1 клас де) числата до 100, ами ще го дъвчат после (абсолютно безмислено) цял първи срок във втори клас, а таблицата пък ще е само втори срок, вместо повече време да ѝ отделят на нея.  

Последна редакция: пн, 11 май 2015, 15:37 от Morena

# 503
  • Перник
Донси, Калоян е с тънко шушляково яке и дънки. Добре, че пуловерче му облякох поне, че какъвто е зиморничав милия ще замръзне. И аз не вярвах, че ще е толкова студено днес, ама на. Че и вали през повечето време  Sad

# 504
  • София
Врячо изобщо не е и чувал за никакви контролни, от какъвто и да било характер. Де да знам. Възможно ли е само те да нямат такива екстри?

# 505
  • Sofia
Кати, може и да не е разбрал Врячо, но да имат/да са минали. Би трябвало от класната да разберете.  Иначе би трябвало да е за всички, но пък като знам в къде сме... всичко е възможно...  Wink

# 506
  • Бургас
Децата вече са големи и явно сами решават кое им е важно да споделят и кое не  Simple Smile
При нас добре е имаше РС че да разбера кога са тези изходящи нива. Класната им била казала и всяка вечер да правят по една диктовка или препис. Прибирам се аз и питам - защо не си ми казал !?
Отговор - ами аз си правех преписи всяка вечер  ooooh!
Лоша майка  Close
Добре че детето се справя добре  Simple Smile

# 507
При нас изходните нива са утре и другиден, но им казват самостоятелни работи. По роден край може и да е пропуснала покрай варицелатал защото днес не са имали тест или подобно, а нямат друг учебен ден с този предмет. От днес е на училище и ни тръгна по вода - дъжд.
Няма да взимам подарък за завършването, на всички на тържеството, което май този път ще е с родители, ще има книжка и лакомства, закупени общо.

# 508
Оказа се, че и при нас ще има изходни тази седмица. Преди няколко седмици бяха директорските контролни и мислех, че това са изходните нива, защото бяха по едно на седмица и ги стягаха доста.
Сега от две седмици моята не носи домашни по БЕЛ и мат и вече реших, че го дават по-лежерно.

Подаръци не мисля да купувам. Книжките не ги смята за такива. Може почерпка някъде.

# 509
  • Sofia
Преди няколко седмици бяха директорските контролни и мислех, че това са изходните нива, защото бяха по едно на седмица и ги стягаха доста.
За такива пък не бях чувала.  Thinking

Иначе и щерката ми говори за "контролно", не за "изходно ниво", та и "самостоятелна работа" може да се чуе. Това са като "класните работи" по наше време, та и на големите ми деца.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт