За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 47

• 45 082
  • 753
  •   1
Отговори
# 45
Моя рядко боледува.Има висока чувствителност към миризми.Получава позиви за повръщане.Но също не може горчиви лекарства да приема или със силен вкус.Усеща ги навсякъде и повръща.Докторката се съобразява с това.Обясни и.Няма ефект така лекарството,като го повръща.

# 46
Имам един въпрос относно пъпчето на бебето-на 12 дена е,още не е паднало,вързано е с щипка и конец,не е зачервено,но в основата на пъпчето под щипката има нещо беличко,не е секрет,а от кожата.Звънях на педиатъра да дойде,но каза,че нямало нужда,било от лигавицата на пъпа,но на мен не ми дава мира този пъп.Не знам как трябва да изглежда.Наистина ли преди да падне в основата на пъпчето има такъв цвят?И то не цялата основа,а точно там,където е вързана щипката?

# 47
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Втори ден след ваксините, днес пък коремчето му се разстрои, направо водичка изтече Tired
Да полудее човек!
Засега няма висока Т, но късно снощи ми писна, чух се с моя гинеколог, дадохме му Бруфен при 37,4 ,и както беше ревлив и неспокоен, се укроти и заспа!
Дано да няма повече проблеми, че идват празници и не ми се мисли...
п.п - А и ми се стори, че киха и се прокашля повече от обикновенно...

# 48
Може ли да ми кажете ?БЕбка е на два месеца и половина и от два дена не спи през деня нее ли още малка да стои толкова часове будна?

# 49
Дали се е случвало вашите бебета да пищят? От няколко дни насам беба  пищи. Углошително. Първо мислих, че го прави като е гладна, обаче и като се е наяла пищи. Почти на 7 месеца е, правим масажи на очето и се сърди, май ще пробие горно зъбче. Първите два зъба като пробиваха не беше така. Според мъжа ми се превъзбужда, защото тя много гледа телевизия, докато си играе. Кажете при вас случвало ли се е, че тия крясъци ще реши някой, че я колим...

# 50
Дали се е случвало вашите бебета да пищят? От няколко дни насам беба  пищи. Углошително. Първо мислих, че го прави като е гладна, обаче и като се е наяла пищи. Почти на 7 месеца е, правим масажи на очето и се сърди, май ще пробие горно зъбче. Първите два зъба като пробиваха не беше така. Според мъжа ми се превъзбужда, защото тя много гледа телевизия, докато си играе. Кажете при вас случвало ли се е, че тия крясъци ще реши някой, че я колим...
hahaha hahaha Според мен е умение, което усъвършенстват. В нас също пищи като ненормален и се хили. Харесва му! Пища днес и в супермаркета. Поне хората видяха, че не го коля!  hahaha

# 51
На каква възраст децата  ви преминаха от паста за зъби без флуор, на паста за зъби с флуор?

# 52
  • Шумен
На около 4г. бяхме, и то по погрешка. Аз не прочетох етикета на Бочко, трябваше да купувам а нямах и идея че има и нови с флуор, до тогава бяха само без флуор. Видях го вкъщи на първото измиване. Ние вече си плакнехме устата без проблем и не гълтахме затова и не взех нова и така преминахме на паста с флуор  Simple Smile

# 53
Вчера в детския магазин, от които предимно пазарувам, ме затрупаха с пасти и повечето от 2+ години бяха с флуор. Продавачката всячески се опитваше да ме убеди че на дете 1.10год. е много да по-добре да му мия зъбите с паста с флуор, за да го предпазя от кариеси за в бъдеще newsm78
Реших да се допитам до вас....

# 54
  • Шумен
Аз мисля че флуора е излишен в картинката докато детето не започне да плакне добре устата. След всичко което съм чела за флуора специално съм на мнение, че си е отрова отвсякъде която е излишно малките да гълтат допълнително. Вече как предпазва не съм зъболекар и не мога да кажа какви са му ползите (предполагам има и такива щом го има във формулата на пастата за зъби) за мен не е вариант изобщо поглъщането му. Мисля че ви е малко рано за флуор, споделям лично мнение ти си решаваш  Peace

# 55
Здравейте мами,искам да питам на някой знае ли дали може да се получи алергия към морков.От 5 дена давам на моята бебка и почна да покашля и има леко марсолки,както и ситни малки пъпчици по бузките,даже на моменти се зачервяват доста.Възможно ли е да е от моркова.

# 56
Вчера в детския магазин, от които предимно пазарувам, ме затрупаха с пасти и повечето от 2+ години бяха с флуор. Продавачката всячески се опитваше да ме убеди че на дете 1.10год. е много да по-добре да му мия зъбите с паста с флуор, за да го предпазя от кариеси за в бъдеще newsm78
Реших да се допитам до вас....

Флуора не вреди стига да не надхвърля определената доза.Първата профилактика се прави преди никнене на зъбите.А втората след.Понеже флуора го има във водата,минерална или изворна,в храната,някои от пестицидите за ръсене го имат и др. трудно се определя дозата.А може да бъде предозиран.По предписание на стоматолог може да се дава флуор и на малки деца.Въпроса е ,че и след приема на флуор кариеси пак има.

# 57
  • София
tanitkata86, може и алергия към морков да е. Но все пак сте го давали дълго време.
Не мисля, че кашлицата и секретите от носа са типична реакция. Ако се притеснявате - консултирайте се с педиатъра и спрете захранването с морков.
След отшумяване на кашлица, секрети и обрив можете да пробвате отново. Но трябва да минат няколко дена (седмица).

# 58
Може ли да ми кажете ?БЕбка е на два месеца и половина и от два дена не спи през деня нее ли още малка да стои толкова часове будна?
Малка е според мен за будуване през целия ден. Не ми се е случвало досега. Сигурно е нещо временно. А какво прави като е будна, спокойна ли е или реве?

# 59
Моя от раждането бодуваше почити през целия ден.Най-дългия сън беше 30—40 мин.През ноща имаше около 2 часа сън между буденията.До 5 мес. ревеше ,ако не е в мен.

Общи условия

Активация на акаунт