За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 47

• 44 343
  • 753
  •   1
Отговори
# 735
  • София
По-точно е фисура или фистула... - то е разкъсване на лигавицата, не хемороидите.
Заведи я на специалист. Може би е трябвало да действате известно време с вазелинени свещички... Позата също е много важна. Но общо взето щом има вече фисури... не знам има ли много шанс не оперативно да минат нещата - ще трябва да я види някой специалист и да каже според състоянието.

# 736
Водих я.Тя не саде кой знае колко да я прегледат.Казаха,че най-вероятно е фисура и да я мажа с дефламол след всяко изхождане.Обясниха ми,че трябва поне 1месец да се изхожда нормално,за да заздравее лигавицата.

# 737
  • София
Да по принцип трябва да е редовно изхождането, трябва и да е още при първия позив да не се стиска изобщо, а вероятно ако очаква болка тя и стиска  колкото може...Освен подходяща диета трябва и достатъчно количество... Р-вото може да е също толкова  "пагубно" всъщност.
Аз лично наистина бих слагала няколко дни свещички, за да  види, че може и лесно, без болки да стават нещата... и наистина позата също е много важна - тя в каква  върши работата...най-добре е поза като на клекало.

# 738
Ами докато ходи върши работата.Прикляка леко и така.Никъде другаде не иска.Но я е страх и по цял ден пъшка и се стиска.Така акото се втърдява и се въртим в омагьосан кръг.Иначе яде много продове,овесени ядки,кисело мляко,супи.Солети и хляб не и давам,или ако и дам са пълнозърнести.

# 739
Значи нашата лекарка каза за ентерола ден два преди морето да давам по прахче на ден и на морето по 1 прахче всеки ден. Явно превантивно против растройство. Някой давал ли го е така? Аз имам колебания, че все пак е лекарство, но пък май е по-добре отколкото да я хване там. И друго питане. Имам пюрета,в които има сухо мляко. Предполагам не се води адаптирано и такива пюрета се дават когато се въведе прясното мляко след годинка?

# 740
Здравейте мами,
От две седмици малкият е със сополки. В началото беше зачервено гърлото,без Т. Гърлото се оправи,гърдичките са чисти,но сополите стават по-зле. Вече са гъсти като лепило и жълти,излизат само с помпичката,след промивка с физ. разтвор.Нослето му хърка ужасно. Да ви питам,да пусна ли секрет за изследване или направо да го водя при УНГ?Педито ми е съмнителна нещо,бърза да му бие ваксината и ме нерви. За изследването на носен секрет направление ли се взима? Абе тъмна Индия ми е,за пръв път сме болни,от както се е родил. На 1.2г. сме,благодаря предварително.  Simple Smile

# 741
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Педито ми е съмнителна нещо,бърза да му бие ваксината и ме нерви.

Как ще слага ваксина на болно бебе?
Бих потърсила втори педиатър за преглед, не съм сигурна за носен секрет дали има нужда от направление, по скоро  УНГ-то ще каже има ли нужда да се прави.

# 742
Здравейте мами,
От две седмици малкият е със сополки. В началото беше зачервено гърлото,без Т. Гърлото се оправи,гърдичките са чисти,но сополите стават по-зле. Вече са гъсти като лепило и жълти,излизат само с помпичката,след промивка с физ. разтвор.Нослето му хърка ужасно. Да ви питам,да пусна ли секрет за изследване или направо да го водя при УНГ?Педито ми е съмнителна нещо,бърза да му бие ваксината и ме нерви. За изследването на носен секрет направление ли се взима? Абе тъмна Индия ми е,за пръв път сме болни,от както се е родил. На 1.2г. сме,благодаря предварително.  Simple Smile
На твое място взимам направление и пускам носен секрет. С резултата отивам при УНГ и нека назначи адекватно лечение спрямо състоянието на детето. Ваксина категорично - НЕ. Успех и бързо оздравяване Simple Smile

# 743
Благодаря ви мами за отговорите! Ходихме при УНГ,утре ще пуснем секрет. "Педиатърката" каза,че гърлото му не било червено и вече е здрав! ДА,ама НЕ,УНГ каза,че гърлото му е супер червено,ушите се възпаляват и секрета се стича надолу към дробовете. За пореден път се убеждавам,че много рядко човек попада на добри лекари в Бг!  #Cussing out

# 744
Тази е за разстрел. И ваксина иска да ви слага, лелеее. Да си къса дипломата....

# 745
zdraveite  imam dushterq na  10 meseca  ii nemoga da q prespa v kosharata i neshte da spi tam prespivam q purvo  na nasheto leglo posle q mestq v kosharata  no kato spi pri nas stava kusno 7 8 9 sutrinta  a kato q premestq v kosharata stava 5 6 sutrinta kakvo da napraq che da si spi kakto trqbva v kosharata bez da q prespivam purvo na nasheto leglo i sled chas kato e zaspala dulboko da q mestq na kosharata  che i togas nqkoi put nemoga da q premestq dai te mi molqva suvet ili neznam kak da q naucha

Последна редакция: чт, 25 юни 2015, 02:20 от AnMary

# 746
  • София
zdraveite  imam dushterq na  10 meseca  ii nemoga da q prespa v kosharata i neshte da spi tam prespivam q purvo  na nasheto leglo posle q mestq v kosharata  no kato spi pri nas stava kusno 7 8 9 sutrinta  a kato q premestq v kosharata stava 5 6 sutrinta kakvo da napraq che da si spi kakto trqbva v kosharata bez da q prespivam purvo na nasheto leglo i sled chas kato e zaspala dulboko da q mestq na kosharata  che i togas nqkoi put nemoga da q premestq dai te mi molqva suvet ili neznam kak da q naucha

Прочетох само първото изречение, никой не е длъжен да се кьорави с латиница,но схванах проблема. Моят съвет е да престанеш да тормозиш детето. Нека спи при теб - и детето ще е спокойно, и ти ще се наспиваш, вместо да подскачате цяла нощ. Като му дойде времето, детето само ще си покаже, че е готово да спи самостоятелно Simple Smile

# 747

Както е казала -=Деси=-, ако имате място, нека бебето спи при вас.
И ние понякога виждаме трудности в вечерното приспиване, понякога заспива само в неговото креватче, понякога плаче, разнясяме го на ръце и така го приспиваме, понякога лягам с него ,то се сгушва в мен и заспива, и после го слагаме в неговото легълце. (Нашето легло е малко за трима, не е голяма  спалня).
Ще си "spi kakto trqbva v kosharata" когато то си прецени.

# 748
И ние сме така. По-добре спи в нашето легло, а в нейното се изправя няколко пъти на нощ. До скоро спеше при нас, но започнах да я слагам в нейното легло, нищо че ме буди по-често, за да не свикне да спи при нас и после да не иска да си спи в кревата. Имам вече няколко познати със сравнително големи деца на по 3-4 години,които още спят между мама и тати и не искам моята принцеса да се учи така.  Така че спането при вас си е нож с две остриета. По-добре няколко месеца да се будим нощем, вместо години да не мога да я "изгоня" от леглото ни. А и ако дойде второ бебе леглото ще е тясно за 4 човека Simple Smile

# 749
Малко off topic, ако едно детенце спи с мама и тати, щъркела няма да му донесе братче или сестриче  babyuu
Шегувам се  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт