За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 47

• 45 083
  • 753
  •   1
Отговори
# 705
  • София
17 см, са около 27 номер... бая големи са.

ambro13
 - За корем  - смекта, ентерол, хидратин новя аз. Може и някой пробиотик, но не всеки може да си го разнасяте току-така без хладилник.
За носа бих взела и едни капки за вс случай - виброцил.
Евентуално нещо за гърло.
Отипакса - колкото е срока  на годност на опаковката.
Бих взела и дезинфектанти, както и нещо от типа на фенистил гел ако нещо гризне детето. Ест вече и слънцезащитно.

# 706
Да да, слънцезащитно, против комари,че и за след ухапване имам. И ентрол прахче имам. Мерси, дано не потрябват

# 707
Ние също ще бъдем морски  Heart Eyes Та това против комари, което споменавате, за колко месечно бебе? Моето ще бъде на осем и половина тогава. Преди време питах педи и каза, че е малък за каквото и да било, а и съм чела на етикета на един от тези препарати, че бил за след година  newsm78

# 708
На Бочко за деца под годинка. Пише 0+ и се води защитен лосион.

# 709
моля за съвет, от снощи аз и моя ММ сме с разтройство и обилно повръщане особенно аз Tired,сутринта малката стана и тя повърна , но акото не и беше , като разтройство.  TiredЯвно сме лепнали  вирус. Какво се дава при повръщане на дете на 1 година

# 710
  • София
Давай да пие хидратин алфа (може до литър на ден) и се обади на  педиатър за по-нататъчно. Има свещички, но ако има р-во не са подходящи много.

# 711
все още няма разтройство, искам да го предотвратя. Доки ми каза свещички Вомакур 2 по 1 или Вомитосхил били хомеопатични след всяко повръщане се дават и натриев цитрат по 4 млг. Според вас кои свещички са по -добре

Последна редакция: пн, 22 юни 2015, 10:53 от duda212121

# 712
  • София
Не ми се е налагало да слагам свещички, нямам наблюдение, а като цяло от хомеопатия не съм очарована.
Натриев цитрат е решение... Но за мен по-добре хидратин (той има и натриев цитрат в него), защото освен, че успокоява позивите и предпазва от обезводняване, нещо, което се постига доста бързо при малките деца. Освен това бих давала и проиотик.

# 713
давам водичка, но е повръща, сложих Вокамур и сега чакам цитрата

# 714
  • София
Именно - за това не водичка, а хидратин алфа - на често по малки глъдки. Това ми го беше казал  Мангъров (тогава(сега не знам) завеждащ на детското в инфекциозна,  моят син на около година лежа там обезводнен от не много тежка диария и  2 пъти повръщане). От тогава и аз и дечко го пием при проблеми и действа много добре.
Друг вариант е да даваш глюкоза (в хидратин и глюкоза има), но нея също може и да я повръща чиста.

# 715
а може ли да ми кажеш как се дава?

# 716
  • София
Ами те са сашета http://apteka.framar.bg/30000998/%D1%85%D0%B8%D0%B4%D1%80%D0%B0% … %B5%D1%82%D0%B0-8  1 се разтваря в 200 мл вода и си го пие... аз обикновенно  му давам по глъдка-две на 5-10 мин, ако иска повече и повече, но не и ако е повърнал скоро, тогава по мъничко, по принцип след повръщане гледам 30-тина мин поне нищо да не му давам, да се успокои малко организма. За  малките може до литър на ден да изпият (т.е. 5 сашета). Като разтворено трае до 24 часа. Соленичко е обаче, което може и да не се хареса.
Ако искаш глюкоза - просто взимаш една банка и от нея даваш - тя пък си е сладичка.

# 717
Ами те са сашета http://apteka.framar.bg/30000998/%D1%85%D0%B8%D0%B4%D1%80%D0%B0% … %B5%D1%82%D0%B0-8  1 се разтваря в 200 мл вода и си го пие... аз обикновенно  му давам по глъдка-две на 5-10 мин, ако иска повече и повече, но не и ако е повърнал скоро, тогава по мъничко, по принцип след повръщане гледам 30-тина мин поне нищо да не му давам, да се успокои малко организма. За  малките може до литър на ден да изпият (т.е. 5 сашета). Като разтворено трае до 24 часа. Соленичко е обаче, което може и да не се хареса.
Ако искаш глюкоза - просто взимаш една банка и от нея даваш - тя пък си е сладичка.
в аптеката са дали цитрат сироп, доки ми каза по 4мл обаче не разбрах колко пъти

# 718
  • София
Ами обади се и питай. Или прочети какво пише на листовката.Сироп само съм носила  по морета колкото да имам нещо, така и не съм ползвала. Давала съм от ампели, но нямам спомени сега реално по колко на ден.

# 719
  • София
в аптеката са дали цитрат сироп, доки ми каза по 4мл обаче не разбрах колко пъти
Цитат
НАТРИЕВ ЦИТРАТ АЛФА сироп 100 мл.

За деца:
6 мес. - 1 год.  - 2 ml 3-4 пъти дневно
1 год. - 6 год. - 3 ml 3-4 пъти дневно
Питайте педиатърката или фармацевта.
При доза 4 ml би трябвало да го давате 1-2 пъти дневно.

Скоро бях купувала на моя син, но той е по-голям.

Общи условия

Активация на акаунт