За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 47

• 44 331
  • 753
  •   1
Отговори
# 720
след свещичката Вомакур се изкака , но не разтройство. Дадох цитрат 4 мл и след определено време пак повърна, защото и дадох вода. Чудя се дали да не и взема глюкоза банка . Вече няма какво да повръща и само се напъва. Дадох и сухар повърна го . Сега спи . АпТекарката е дала на мъжа ми и витамин Ц. Тоя хидратин може ли да се дава щом давам цитрат?

# 721
  • София
Спри цитатрата и го давай. Витамин Ц не бих давала изобщо - дразни доста стомаха, дори да е здрав. Вземи и една лечебна хумана, от нея евентуално да пие и хапва. Можеш да изпечеш и ябълка, но най-добре 1-2 дни да изкара на хумана само.
След като се е изакала след свещичката, най-вероятно просто я е изхвърлила и надали можеш да очакваш каквото и да било действие от нея.

# 722
Имам малко глупав проблем. Бебчо си бърка в устата с ръка, до тук нищо особено всички бебета го правят. Само че той си бърка супер навътре в устата, очите му се насълзяват, дави се и повръща. Случва му се по 2 3 пъти на ден, опитвам се да го спра и му вадя ръката веднага щом го видя, но се случва да не успея.. Не знам как да го отуча и въобще защо го прави. .. В чудо се видях тия дни откакто взе да го прави това, цапа супер много и само се пере, а да не говорим, че не мисля , че е много полезно....Почти на 10 месеца е, нямаме още зъбки, на някой друг случвало ли му се е?

# 723
Спри цитатрата и го давай. Витамин Ц не бих давала изобщо - дразни доста стомаха, дори да е здрав. Вземи и една лечебна хумана, от нея евентуално да пие и хапва. Можеш да изпечеш и ябълка, но най-добре 1-2 дни да изкара на хумана само.
След като се е изакала след свещичката, най-вероятно просто я е изхвърлила и надали можеш да очакваш каквото и да било действие от нея.
ние сме на Фризопеп по принцип.

# 724
  • София
Имам малко глупав проблем. Бебчо си бърка в устата с ръка, до тук нищо особено всички бебета го правят. Само че той си бърка супер навътре в устата, очите му се насълзяват, дави се и повръща.
Да не би да го дразни нещо? Защо не направите консултация с ЛЛ?

# 725
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Даа, iskambebche, моето бебе е на пет месеца, смуче си палците, тръгнаха да растат зъби, тика си цялата ръка в устата, бърника с пръсти, понякога има позиви за повръщане, но засега не е успял да повърне. Не мисля, че може да бъде "отучен" , когато го видя, му вадя ръката, забърсвам слюнки, преобличам, ако е много олигавен.

# 726
  • София
ние сме на Фризопеп по принцип.
Ясно, тогава не знам... бих питала лекарката... най-вече ако почне и диария.

# 727
мамчета ние сме по-добре, малката спа и стана беше жадна и искаше да яде,сега играе и не е повръщала  Partyсега не знам довечера дали да си дам мляко

# 728
Мами, започнах захранване на 6 месеца, след 4 дни малкия ще навърши 8 месеца. От 10 дни захранвам с месо. До сега съм дала пуйка и заек. С какво да продължа, има ли строга последователност? Купила съм пюре на Хип със сьомга, рано ли е за него? Благодаря

# 729
След пуйка и заек дадох пиле през 8ми месец. Веднъж и агнешко, но не се хареса. Такава последователност ми е казала нашата лекарка. След 9 месеца май беше казала за рибата, май ви е рано.

# 730
Ние сме на 8 месеца,ЛЛ каза да почна с пиле и аз и го давам вече 5 дена,а за рибата ми каза по късно.Към края на 9-ти месец.

# 731
  • София
Аз първо дадох пиле, после пуйка, заек, телешко, после някакво пюре със шунка, преди да навърши година и  свинско. Агнешко от детската кухня, риба отказваше да близне... не помня вече, няколко години, а после доста придирчиво се отнасяше/я към нея.

# 732
Благодаря за отговорите  Hug Много ме подвеждат етикетите на Хип с обозначенията на месеците. На рибата пишеше след 4 месец и аз реших да взема на малчо да опита. Но след това се сетих, че педиатърката още нищо не ми е казала за риба и затова питам.

# 733
  • София
Благодаря за отговорите  Hug Много ме подвеждат етикетите на Хип с обозначенията на месеците. На рибата пишеше след 4 месец и аз реших да взема на малчо да опита. Но след това се сетих, че педиатърката още нищо не ми е казала за риба и затова питам.

Изобщо не обръщай внимание на етикетите, подлъгват страшно. Някъде бях чела, че това е минималната, а не препоръчителната възраст. Но ти си давай както ти казва педиатърката, поне дотук виждам, че мисли правилно. А и винаги ще получиш съвети и от нас Simple Smile

# 734
Здравейте!Имам нужда от съвет.Дъщеря ми на 1г и 2м е със запек вече месец.Не се повлиява от диета,от микроклизмите докато ако повръща,а от разхлабващите сиропи се скъсва от болки в корема.Ака всеки ден,но със страх и я боли.Направо е кошмар.Бяха и се появили фисури чак.От вчера обаче и се появи една дълга цепчица на ануса.Прилича на одраскано.Леко зачервено и леко надуто.Оприличавам го на реко одраскване.Възможно ли е да има вече и хемороиди?Намам представа как изглеждат.

Общи условия

Активация на акаунт