За мъжете и брака

• 26 552
  • 750
  •   1
Отговори
# 345
Закона е ясен и преясен, декларирам само това, което ме питат , това че не изписвам цялата си семейна история, не означава че декларирам грешни данни, при все че не се изисква да го правя newsm78

Изобщо не си права. Действително не мога да разбера как в някои постове си броиш стотинките, правиш цигании за 35 лева детски, а в други плащаш 3 пъти повече данъци от мен, като в същото време даже имаш право на детски според личните ти доходи. Плащат се големи данъци при голям доход. А при такъв доход право на детски нямаш.

# 346
Аз изначално нямам право на детски и други подобни, заради това, че съм избрала на дъщеря ми да не поставя всички ваксини, това не означава че съм кон с капаци и не мисля и нямам идея кое как става и защо.   Аз на туй му викам да съм социално ангажирана и заинтересована, не да гледам само от моята камбанария.

За ваксините също имах избор/предложиха ми да ги впиша срещу сума, за да може дъщеря ми да ходи на градина/  отказах с подпис, официално, защото така се прави, когато не си съгласен с нещо, не само да се мрънка, но това е друга тема....

# 347
Аз изначално нямам право на детски и други подобни, заради това, че съм избрала на дъщеря ми да не поставя всички ваксини, това не означава че съм кон с капаци и не мисля и нямам идея кое как става и защо.

Ами ок, щом си наясно. Законът (поне този за доходите на физическите лица) третира подаването на неверни или непълни данни (укриване на някакви доходи) еднакво - все с глоба. Не съм била контингент на социалното подпомагане, но вероятно и там е така.

# 348
  • София
Цитат
Публикувано от: Звезден^Прах в чт, 09 апр 2015, 17:04
Защото парите не са да се чудим какво да ги правим или за тапети вкъщи да ги лепим и се вадят с работа и труд, съответно се мислят за какво се харчат .......и всеки лев дори и спестен или останал се държи за детето или за общото бъдеще и удоволствия не за аху иху и да покажа на хората, че се обичам с мъжът ми?!За това казвам, че едно време можеше и да се оженя,  обаче с напредване на живота приоритетите се менят.....и сега погледнато ако не ги дам за детето или не ги спестя за детето ми за сватба за хвърлени за глупости пари.

Сигурно плащам данъци тройно колкото теб.  Whistling Whistling..........

Значи приоритетите отпадат. При тези доходи трябва да има и за детето, и за иху-аху, и за сватба и за всичко.  Wink

# 349
Когато не си в брак те броят само и единствено теб за домакинство, просто и ясно, няма никакво укриване. Закона е ясен и тъп.....мега тъп, както се вижда и недомислен. Трябва да се брои и партньора и трябва всяко едно семейство да се ползва със социални облаги, както и всяко едно дете.....ама нали сме все наопаки, та за това е така....тъпо и несправедливо, най вече са ощетени децата, на нормалните родители, дори едно малко дете е успяло да го умозре.

# 350
Цитат
Публикувано от: Звезден^Прах в чт, 09 апр 2015, 17:04
Защото парите не са да се чудим какво да ги правим или за тапети вкъщи да ги лепим и се вадят с работа и труд, съответно се мислят за какво се харчат .......и всеки лев дори и спестен или останал се държи за детето или за общото бъдеще и удоволствия не за аху иху и да покажа на хората, че се обичам с мъжът ми?!За това казвам, че едно време можеше и да се оженя,  обаче с напредване на живота приоритетите се менят.....и сега погледнато ако не ги дам за детето или не ги спестя за детето ми за сватба за хвърлени за глупости пари.

Сигурно плащам данъци тройно колкото теб.  Whistling Whistling..........

Значи приоритетите отпадат. При тези доходи трябва да има и за детето, и за иху-аху, и за сватба и за всичко.  Wink

Е  чак пък принцесата на Персия не съм.......просто плащам за всеки един договор отделно, дори е възможно чисто да вземам по-малко, а да плащам повече  Wink

# 351
  • София

Публикувано от: Звезден^Прах в нд, 05 апр 2015, 21:20
Цитат
Мъжът ми/а и аз съм съгласна/ не иска да сключим брак на тоя етап, защото нямаме спестявания за голяма и хубава сватба/издумкахме ги по репродуктивни клиники  Tired/ , а само за единият подпис, съгласна съм че няма смисъл. Смятам , че мъжете в днешно време, тези , които се дърпат е или защото не мислят, че са намерили половинката или ако са я намерили гледат чисто практично на нещата, че само да се жениш и да издумкаш едно 10 хилядарки нагоре за да черпиш тоя и оня е малко куку руку идея...........тея дето имат толкоз и още в излишък за аху иху се женят по няколко пъти за показност и от нямане за какво да ги похарчат Съгласна съм с това мнение, вече и на тоя етап с дете......съвсем практично гледам на нещата. Всяко левче влагам в нея или в неща и преживявания за семейството, не за чужди удоволствия и показност . Бяхме се засили да се женим, ама живота ни научи, че има и по-смислени неща за които да си дадеш парите и дори да си мислиш, че са ти излишни, не се знае кога и за какво ще потрябват  Tired

Това вече го приемам за основателна причина. Тогава наистина е по-добре да се дадат за целта в скобите.

# 352
Напротив, за детските се взимат само моите доходи и се делят на две, аз и детето се водим едно отделно домакинство от мъжът ми, колкото и странно да е .........

Браво! Браво! Браво! Rage Rage Rage

От началото те чета какви простотии пишеш, но това вече ме вбеси!  ignore2

# 353
И аз си имах разни фантазии в началото , ама малко по малко се научих да съм предпазлива , това е. На никой не го пожелавам, ама живота не е само син или само розов, та за това най важна е любовта и разбирателството, другото са абсолютни формалности и като си попреживял повечко, дори може да се досадни формалности . Ако сега се върна назад и се замисля какво щеше да стане ако ги нямахме тея спестявания, ама си бяхме изпълнили мечтата за хубава сватба, обаче детето го нямаше.........не ми се мисли за такъв вариант  ooooh! не се събират така лесно толкова пари, а уверявам ви , надвишават многократно една сватба  ooooh! абе не ми се говори, фантазиите ми бяха заменени с други проблеми, та  за това така чисто практично гледам аз, нямам против ама го изравнявам на пари, защото именно тези за сватбата отидоха за детето, но не съжалявам, защото без брак се живее, не се усеща, ама всеки ден без нея беше ад

Дева, не съм го измислила аз това и също толкова тъпо го намирам, колкото и ти......

# 354
Какво дава брака на едно дете и какво му отнема...

# 355
Герда разказах за не малко примери и ситуации, за които едно дете в брак може да му бъдат отнети социални придобивки, от които да се нуждае. Какво му дава, почти същото, ако бъде припознато от бащата, може би малко повече главоболия на мъжът, ако реши да го ощетява.  Не случайно е направено така и е абсолютно недомислено, това че се гневите на мен , нямам идея защо е , като е факт, който е законово подкопан, а аз законодателство не правя, само ви разказвам действителността и практиката каква е?

# 356
Как няма да се гневим на такива като теб? Shocked
Имаш си мъж, но лъжеш, че нямаш, за да печелиш облаги!
Аз наистина нямам и детето ми никога не е получавало детски, защото ме осигуряват на реален доход.

Е, ти си ли сам родител или аз?

# 357
  • София - Варна
Как няма да се гневим на такива като теб? Shocked
Имаш си мъж, но лъжеш, че нямаш, за да печелиш облаги!
Аз наистина нямам и детето ми никога не е получавало детски, защото ме осигуряват на реален доход.

Е, ти си ли сам родител или аз?

То пък едни облаги... ум да ти зайде...

# 358
Една история от близкото минало. Идват преди някоя и друга година да ни броят/май бая отдавна беше/ и ние прясно заживели с мъжът ми, сгодени, та идват да ни броят и да попълваме едни въпросници, питат ни колко семейства  и човека живеем в апартамента- ние 1 семейство, прясно сгодили се и се кефим  Laughing. Те ни питат брак имате ли, ние не, ама сме сгодени  Mr. Green, и ни се отговори- аааа не, 2 домакинства сте  newsm78 ама ние пак настояваме, че сме заедно и сме едно домакинство, тогава млади и зелени, в пълно недоумение.............вписаха ни като две домакинства, ходи се разправяй......та така ни пребориха, аз какво право имам да кажа ? Crazy Ходи обяснявай , че нямаш сестра  Joy hahaha Закона си е закон, това какво някой казал или мислил, нищо не означава

Не съм лъгала и не сме крили доходи, мразя подобни неща, закона сме го спазили до последната буква и наистина съжалявам, защото той наистина ощетява децата на нормалните семейства  Tired Това, че на мен са дали или не, няма нищо общо с това, че на теб не се дължи. Но ако ще е по леко аз да съм виновната- нека, защото разбирам напълно какво ти е и защо си гневна Дева

# 359
Опитвам се да позная с какво й е по-изгодно на жена, издържана от партньора си, брояща си стотинките и невзимаща детски (останалите "врътки" не можах да ги разбера кои са), да е неомъжена, но не мога.

С нищо, на жена, издържана от партньора си и е по-изгодно да е омъжена, естествено.

Общи условия

Активация на акаунт