За мъжете и брака

• 26 238
  • 750
  •   1
Отговори
# 75
Хората сключват брак по най-различни причини  Peace

За себе си не го приемам и не ме вълнува. Но пък аз и не вярвам, че хората задължително трябва да живеят 100 години заедно - не виждам нищо странно в разделите

# 76
Хора всякакви с всякакви виждания. Не съм съгласна от статията,че брака се е появил едва ли не преди 100години, това го е имало още много отдавна. Как едно време царете са се женили, като са сключвали брак - това е било договор както е и сега. А сега някои мъже като толкова ги е страх от брака заради имущество... е има предбрачни договори, проблем няма. Но има доста случаи в които мъжете не си поемат ангажимента към децата си и се изпаряват като дим. То май всичко опира до възпитанието. На скоро моя съпруг каза,че бил щастлив,че е женен, което ми направи впечатление!Ние с него живяхме няколко години на семейни начала и след като се оженихме усетихме разлика и двамата и определено в брак се чувстваме и двамата щастливи. Като си живеехме ей така доста се карахме, сега сме супер. Но при всеки усещането е различно и не знам какво толкова се дискутира. Но факт е че в България не женените с деца са повече от женените за разлика от други държави, в които е обратното. Но както има една поговорка "Страх лозе пази"! Според мен най-важното е да си гледат децата а не да сеят на различни места без да помагат, защото и такива ги има.

# 77
Той може  да си живее  съвсем  чудесно  на  семейни  начала, да се грижи  за  жено-приятелката  си и  общите  им деца  и  принципно, след  сключване  на  брака, следва  това  да  продължи  да е  така.
Но  за  масовия мъж  това  договорно  обвързване  е   психологическа   граница, която  той  преминава.Той  започва  да  се  чувства длъжен, вързан, изигран  и  рано или късно, това  дава  отражение  в брачните отношения.

Едно нещо не разбирам, един мъж, като прави дете на една жена, той не е ли длъжен да се грижи за него ?

Разбира се че е длъжен. Но това произтича от морала му а не от брака

# 78
  • София
Б............................ Но пък липсата на брачен документ не му позволява да се отпуска спрямо партньорката си защото е по-лесно тя да си събере багажа и да го напусне.

Че кое му е трудното да се събере багажа, да не би сключването на брак да забавя рефлексите  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Единствената разлика е едни 1000 лева за съда и адвоката по развода  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

# 79
  • в дяволитите очички на моето тормозче

Ти сякаш казваш, че мъжа иска вратичка за да може да се измъкне когато си поиска. Нищо чудно, че има хора, които смятат, че хората без брак се отнасят несериозно и връзката им не е толкова сигурна.

Едно нещо не разбирам, един мъж, като прави дете на една жена, той не е ли длъжен да се грижи за него ?

Изобщо  не  казвам нищо подобно. Казвам само, че бракът  не  е нещо, за което  някой трябва  да  бъде принуждаван, след като  няма вътрешната  потребност да го сключи. Както  знаем всички, на  всяко  действие  има равно  по сила противодействие.  И ако един  мъж бъде насилен  да  сключи брак, това  води  до вътрешно недоволство, което  не  се знае накъде  ще избие. Бракът  не е   гаранция за нищо, освен  за  наследствените права  на съпрузите по отношение  един  на  друг, както и  при подялба  на  имуществото  в случай на  развод. Тоест, той урежда материални, а  не  емоционални  взаимоотношения.

# 80
  • София
Защо забравяте предбрачните договори  Thinking Thinking Thinking

# 81

Искам да присъствам, когато мъжът казва на бъдещата си съпруга, че иска да имат предбрачен договор  Mr. Green Силен момент hahaha

# 82
  • в дяволитите очички на моето тормозче

В масовия  случай предбрачни договори  няма. Като законова  опция  съществуват, но на пръсти  се броят онези, които  ги  сключват.  Peace

# 83
Разбира се, че бракът е пълна отживелица. Измислен е за скрепяване на междуфамилни сделки. В днешно време пак горе-долу за това служи.

# 84
  • София

Искам да присъствам, когато мъжът казва на бъдещата си съпруга, че иска да имат предбрачен договор  Mr. Green Силен момент hahaha

Ако са достатъчно разумни и двамата - няма да има проблем  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 85

Бъдещата ,,съпруга,, много бързо ще забрави че иска брак като разбере че нищо няма да намаже.
Вижте, ние знаем че не ни обичате, то кво и да ни обичате... Затова и ние гледаме да гепим секс на обещания... докато може...Simple Smile

# 86
Аз и съпругът ми ,например,имаме предбрачен договор,по моя инициатива.Моето си остава мое,неговото-негово,при евентуална раздяла .Всички са доволни,няма обидени.

# 87
Аз и съпругът ми ,например,имаме предбрачен договор,по моя инициатива.Моето си остава мое,неговото-негово,при евентуална раздяла .Всички са доволни,няма обидени.

Защото встъпвате в брака равни.
А ордите хубавелки търсещи заможен мъж?

# 88
Изобщо  не  казвам нищо подобно.

Тогава защо е това паниране при думата брак ? Хората говорят за брака сякаш е някаква прокоба.

Бъдещата ,,съпруга,, много бързо ще забрави че иска брак като разбере че нищо няма да намаже.

Бракът не съм го сключила за да намажа. И предбрачен договор имаме, даже аз го предложих Twisted Evil !

# 89

Защото встъпвате в брака равни.
А ордите хубавелки търсещи заможен мъж?

Те са друга тема.

Общи условия

Активация на акаунт