За мъжете и брака

• 26 264
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
Всичко Ок,обаче,при възможно "падане",по-добре да имам "възглавничка",отколкото да си разбия главата на пода.Аз така ги разбирам нещата.Различни хора,различни разбирания.

Когато нещата, които придобивате заедно са на името на двамата падането е меко и за двамата.

...В една друга тема се развива теорията, че гледайки детето/цата в къщи жената си е направо на работа, но не получава пари...

Ами както и да го погледнем детегледачките взимат доста нормални заплати. Точно защото да бършеш ако и повърнато не е съвсем приятно, както и да опазиш един живот, зависещ изцяло от теб е голяма отговорност.
И да зарежеш работа и всичко, за да се потопиш в това не е леко решение. Съвсем не казвам, че е лошо, напротив, приятно и хубаво е, но има доста професии, при които е много по-леко  Laughing
И ако за някой е клатене на крака, вземете си детегледачка и й кажете, че няма да й плащате, защото не работи  Mr. Green

# 121
  • София
Ами точно затова, че не е леко и е доста отговорно. Защо тогава да не бъде оценено подобаващо и при развод мъжът да даде нещо от "себе си"  Thinking Thinking Thinking

# 122
Ами тук опираме до това колко е човек един човек.
Ако не е, дори да имаш законово право ще направи далаверки, ще покрие я доход, я ще пише на друг имотите си и пак ще дава колкото се може по-малко за детето си.
Ако е - една от най-добрите ми приятелки се разведе и мъжът прехвръли единия от двата си имота (негови наследствени) на нейно име и тя остана там с детето. По празници се събират (той има нова жена) и т.н.

Това не е нещо, което да се постигне насила, по задължение. Или го има, или не.

# 123
И без брак съм убедена, че първо мъжът ми няма да ме остави/защото вече имахме възможност да тестваме връзката си/ и второ дори и да се стигне до фактическа раздяла никога няма да ме остави без нищо- напротив. Не ми трябва брак да ги знам и да съм спокойна за тези неща. И без брак мойто си мое и ще си остане  newsm78  Сега не работя и не изкарвам кой знае какви пари, ама и от това не мога да се оплача, даже сякаш повече ме глези и обгрижва, щото е достатъчно интелигентен и умен, да знае за какво и най вече за кого го правя. /пък и то не се иска много акъл за тая работа, ако си идиот по принцип, докато жената е в майчинство и разчита на теб си лъсва много съм забелязала по мои близки за това и най много разводите са тогава
А аз не я виждам в това да събера 100 човека да се веселим на тоя етап нищо романтично.....бих предпочела да идем някъде или да направим нещо наистина за връзката си. А в едно семейство ако не си и практичен и не мислиш за финансите , далеч няма да стигне, особено щом има и дете.....След като то се появи и заради него винаги мислим първо с ума си именно защото безумно много се обичаме и искаме да сме щастливи и да му дадем най доброто на него . Може би щяхме да се оженим наистина още в началото на връзката, когато живота не ни беше понаучил и поочукал, ама сега се научих винаги да имам приоритети и да ги подреждам, един подпис и да събера приятелите да ги черпя е много надолу в списъка, далеч след това да взема нещо на детето, да направим някоя почивка заедно.

# 124
  • София
"Тестването" на една връзка е процес с натрупване . може по всяко време един човек да реши, че повече не може да се бори и да устоява на ударите и да си тръгне, независимо, че го е правел преди  Naughty Naughty Naughty

# 125
То човека си личи дали е готов да се бори или не......Лъсва си когато има доста сериозни премеждия и проблеми във връзката. Признавам си аз бях готова да се откажа, та аз съм по-проблемната в нашата връзка. Но за това пък единият трябва да е по напористият и в такива моменти да пробива път и за двамата, че да не се стигне до раздяла  Wink

# 126
Звезден^Прах, така е, не е нужен брак, за да са нормални нещата. Имам клиенти, които  нямат брак, но вече втори апартамент купуват като с пише 50:50. При една раздяла просто ще са съсобственици, продават и всеки получава половината. Даже няма да чакат съд, за да им каже.
Но съм виждала и други случаи, в които един от двамата крие пари и купува имоти на името на родители. Грозна работа.
Случаи всякакви. Бракът не е фактор.

# 127
  • София
Не мога да изчета всичко, та направо на въпроса: появи ли се Краси, за да обясни на всички неомъжени дами, че нямат мъже, а съквартиранти?  Grinning

Аз живях 13 години без брак. Миналото лято се оженихме. Ей така, за разнообразие. Нямам никаква файда от цялата тая работа, държа да отбележа. Тоест да не си помислите, че съм сключила брак заради някакви евентуални облаги. Дори забравям, че съм омъжена. Нито се представям с фамилията на мъжа ми, нито нищо. Разлика преди-сега няма.

# 128
Аз също знам случай: мъжът купува апартамент, жената иска брак, но не я огрява, а имат и дете. Мъжът ми го познава добре и ми каза, че е за да не и даде част и на нея. Друг случай, майка и баща купуват на щерка си апартамент, тя няма брак с мъжът, нищо че имат дете и той е зет на къща... Tired

# 129
...Друг случай, майка и баща купуват на щерка си апартамент, тя няма брак с мъжът, нищо че имат дете и той е зет на къща... Tired

Това не го разбрах.
Бабата и дядото, ако дават парите, зетът не може да има никакви претенции, независимо дали са в брак или не.

# 130
  • София
Бабата и дядото, ако дават парите, зетът не може да има никакви претенции, независимо дали са в брак или не.
Ако един ден решат да продадат апартамента и да купят друг, нещата отиват на съвсем друг полюс. Та файдата от моя брак е, че при нас ще се получи същото. Продаваме моето жилище, купуваме по-голямо, с пари от майка ми, а мъжът ми, ако му хрумне да се разведе с мен, ще получи наготово половината. Заявила съм му, че ще е мъртъв, ако ми извърти подобен номер.  Mr. Green
Разбира се, ще се консултирам с адвокат все пак.

# 131
При покупката се оформя документално откъде са дошли парите и това се взема предвид при делото.
Т.е. ако от майка ти е дошла сумата и по друг начин ще се дели, като се вземе предвид тази подробност.

# 132
Принципен е въпросът, защото те си имаха и тогава дете, но мъжът го няма по документите. Отделно, като се замисля, като родител, сигурно и аз така бих постъпила! Rolling Eyes

# 133
  • София
Т.е. ако от майка ти е дошла сумата и по друг начин ще се дели, като се вземе предвид тази подробност.
Каква делба, Човече. Мъжът ми няма участие в недвижимото ни имущество.
Родителите му искаха да му подарят един апартамент, но подозирам, че след като се оженихме, това няма да се случи.  Grinning Здраве да е, важното е, че си имам покрив над главата. Мисълта ми беше, че бракът е едно досадно усложнение, когато са намесени имоти. Защото колкото и да имаш доверие в човека до теб, никога не можеш да си сигурен какво ще ти дойде до главата. А аз мисля за детето си предимно. То трябва да е единствен наследник и няма начин да допусна да е другояче.

# 134
Принципен е въпросът, защото те си имаха и тогава дете, но мъжът го няма по документите. Отделно, като се замисля, като родител, сигурно и аз така бих постъпила! Rolling Eyes

Ако е купен с пари от бабата и дядото няма как да има претенции да го има. Без значение дали е с брак или не. Ако е купен с пари, изкарани лично от някой от тях или двамата заедно, тогава да. Но при суми, дошли от роднини на единия или другия или от продадени наследствени имоти няма как да искаме името му да го има.

Тонкa*, при развод имам предвид.

Общи условия

Активация на акаунт