За мъжете и брака

• 26 490
  • 750
  •   1
Отговори
# 240
E, то и в яслата искат Васерман на единия родител. Не знам кога ще ги махнат тези глупости. Само губене на време и пари.

# 241
Зачетох се по мненията на `кукумицинка`...  bouquet

# 242
Подписът няма как да направи едно семейство щастливо и успешно, факт. Но желанието на един мъж да се ожени е показателен, че поне за момента смята, че това е женатата за него. Не бих създала семейство с някой, който изпитва съмнения, че може някой ден да срещне нещо по-добро или да допуска, че някой ден ще се разделим. Защото на много мъже точно това им основното притеснение, нищо че от 100 кладенеца вода носят с най-различни аргументи против брака. Ясно е, че гаранция за успешно семейство със или без брак няма.

# 243
Извинете, но коя жена оставя мъжът до нея да има самостоятелни желания...
Та утре той ще реши да си има харем....
Много ясно, че жената помага на мъжа да поеме отговорност за брак с действие или бездействие.
 Wink

# 244
Много ясно, че жената помага на мъжа да поеме отговорност за брак с действие или бездействие.
 Wink

Защо смятате мъжа за кученце на каишка??? После що не искал да се жени... Ми за да си има собствени желания. Иначе каква е разликата ако се води по акъла на мама? Аааа, бил мамино синче. Ако се води акъла на жена си е путьо. Ако прави каквото си иска е курвар. И вие не знаете какво искате но го искате веднага и друг е виновен. Я си налегайте трътките и се радвайте че изобщо имате мъж до себе си, дори без брак

# 245
Не знам как се убеждава с бездействие, но ако стигнем дотам да се убеждаваме, че трябва да се женим, за мен каузата семейство с този човек ще е изгубена. А да убеждавам мъжа си, че не трябва да си има харем... Laughing

Защо трябва да се примириш ако за теб семейство върви задължително с брак? Според мен е прекалено голям компромис, защото вече написах какво бих си мислила винаги при отказ на мъж да встъпи в брак. Не бих спряла и някой, за който ще е компромис със себе си да се съгласи на сватба.

# 246
 Wink

Защо смятате мъжа за кученце на каишка??? После що не искал да се жени... Ми за да си има собствени желания. Иначе каква е разликата ако се води по акъла на мама? Аааа, бил мамино синче. Ако се води акъла на жена си е путьо. Ако прави каквото си иска е курвар. И вие не знаете какво искате но го искате веднага и друг е виновен. Я си налегайте трътките и се радвайте че изобщо имате мъж до себе си, дори без брак
Скуби Ду, един път да ми хареса какво си написал!  Heart Eyes Ако мъжът е като кученце, то тогава кой ли има нужда от мъж, по-добре да си вземете домашен любимец. А и повярвайте ми, няма по-възбуждащо нещо от опърничав мъж!!!  Blush Mr. Green Rolling Eyes

# 247
  • Бургас
Защо трябва да се примириш ако за теб семейство върви задължително с брак? Според мен е прекалено голям компромис, защото вече написах какво бих си мислила винаги при отказ на мъж да встъпи в брак. Не бих спряла и някой, за който ще е компромис със себе си да се съгласи на сватба.

Ако си имаш чудесен мъж, за какъв компромис говориш. Той ти е купил къща, направил ти е дете/деца, а защото не искал да се жени затова бил несериозен. От кога подписването на една хартия, която може да бъде анулирана за няколко месеца, е по-важна и с по-голяма тежест от това, че един мъж е заявил, че иска да бъде за цял живот с вас и е доказал това чрез общо имущество и дете.  В много странни критерии измервате сериозните отношения и чувствата на човека до вас.

А и да сте се замисляли, че мъжа ви може да има някаква емоционална причина /например е преживял лош развод, родителите му са имали ужасен брак и развод, всичките му женени приятели са се развели/ или просто не иска шумна сватба, а подозира, че приятелката му ще се ентусиазира и ще поиска голяма сватба. Защото те в началото половината искат уж малка сватба, а накрая всеки калеко, сват, чинка, шуринайка идват на сватбата, а булката се превръща в сватбено чудовище. Започват и разни дрязги и панаири в родата кой да бъде поканен, ама този и онзи щял да се обиди ако не бъде поканен и накрая "интимното събиране" се превръща във freak show.
Или просто мъжа има други приоритети в момента. Ние например в рамките на следващата една година сме планирали нови работи и за двамата, покупка на жилище, ремонти и дете. Бракуването е последното нещо, с което ми се занимава, а и като имам дете за какво ми е да се женя. А и честно казано малко ме е страх да не се урочасаме като се оженим. Говори ли сме по-нататък да се разпишем и да заминем с приятели на почивка в чужбина. Ще се венчаем като Николета и Валери на Бора-Бора  Mr. Green

# 248
Не съм се замисляла много аз над емоционалните причини на мъжете, само над собствените си.

И в момента съм омъжена, без да съм си мислила или планирала да бъде така. Просто мъжът ми ми предложи, а не е възможно според мен искрено да обичаш някого, а да му откажеш да се ожените, това е безумие. Ако го е било страх от това каква сватба ще искам или какви роднини ще му натреса, какъв мъж изобщо може да бъде това. ooooh!

# 249
miss july, по същата логика и покупката на къщата може да бъде анулирана, т.е. да си я вземе. Произход на парите лесно се доказва. А с дете/деца на ръце и без мъж още по-лесно се остава. Не казвам, че всички мъже, които отказват брак са такива. Не казвам и че наличието на брак гарантира вечно щастие. Ако бракът беше само подписана хартийка, нямаше да се вихрят такива спорове, нито някой щеше да си докарва главоболия, че не иска да се жени. Wink Като цяло не говоря за случаи, когато бракът по една или друга причина се отлага, не се припознавай. Говоря за тези, който твърдо отказват, защото...оправдания от различно естество. Аз с такъв не бих създала семейство. Да се събира с жени на неговото мнение.

# 250
  • Beyond the stars

Просто мъжът ми ми предложи, а не е възможно според мен искрено да обичаш някого, а да му откажеш да се ожените, това е безумие.

За мен е безумие някой, който ме обича да ми предложи нещо, което знае ,че не желая  Peace

# 251
Е, аз не бях мислила за брак, така че не съм тръбяла искам ли, не искам ли  Crazy

Ако обаче жената държи да е омъжена, а мъжът на инат отказва, каквито и "дълбоки" причини да изтъква, по-добре е да бъде сменен Peace Иначе жената има вечно да е чуди какво е щяло да бъде, ако е оженят и други такива истории. Говоря за жените, които предпочитат да са омъжени, не за тези, които за нищо на света не го искат.

# 252
  • Бургас
Ако го е било страх от това каква сватба ще искам или какви роднини ще му натреса, какъв мъж изобщо може да бъде това. ooooh!

Не става въпрос да го е страх, а да му е неприятно. То по тази логика и вашите мъже може да кажат "Тя не харесва и уважава родителите ми. Каква жена може да ми е тя". Да, има хора, които не обичат тълпите и шумотевицата. Аз лично се изприщвам от разни суетни и глъчки около мен.
Имуществени главоболия може да имаш и с подписан брак. Важното е човек да знае как да си "опече" нещата. Аз без брак ще получа половин апартамент за разлика от много бракувани, които при евентуален развод ще си отидат с празни ръце.
Всеки си има глава на раменете, за да прецени дали човека до тях не желае нищо сериозно или просто не му харесва идеята за сватби, защото много мъже смятат брака=сватба.

# 253
  • София
Скрит текст:
Моето против е , че не ми се занимава за единият подпис да ходя и да се занимавам, че и пари да дам за няма нищо. 2 лева да имам няма да ги дам за изследвания/ при все че явно вече връзката е консумирана  Laughing hahaha/ и договор -брак.
Детето ми - баща му държеше да го припознае, мен ми беше все тая честно да си призная, дали ще го гледа или не пак твърдя, че не зависи от едно признание или лист хартия  Tired доста кофти случаи познавам и на бащи и родители в брак и припознали децата си, които пет пари не дават за тях, това ме е убедило, че единият подпис- пет пари не струва, няма ли желание и не идва ли от сърцето, винаги има вратички, не можеш да разчиташ, на това, че си вързал някой с подпис

На теб може да ти е било все тая, но едва ли на детето след времето ще му е все тая, дали баща му го е припознал и гледал. Това, което единият родител дава на детето, не може да замени другия. Да, има разведени родители, да понякога е по-добре, но при нормални обстоятелства детето има нужда от двамата родители.
За съпругът ми напр. би било обидно да тича да припознава собственото си дете. При все, че сме се оженили доста преди да забременея.

Разни хора, разни идеали. Просто сме различни.  Peace

# 254
Все си мисля, че човек се жени, когато още е доста влюбен и сватбата и роднините са някакви бегли подробности от пейзажа  Heart Eyes Тоест толкова си хепи, че никакви роднини не те трогват... все още  Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт