За мъжете и брака

• 26 508
  • 750
  •   1
Отговори
# 270
  • Бургас
Цитат
А и да сте се замисляли, че мъжа ви може да има някаква емоционална причина /например е преживял лош развод, родителите му са имали ужасен брак и развод, всичките му женени приятели са се развели...

Прехвърлянето на чужди грешки на моя гръб не е нещо, с което бих направила компромис. Да си намерих жена, която също вижда в него баща си, бившия си и да си се гледат подозрително.

Съгласна съм. Аз просто дадох пример за това, че нежеланието за брак може да е поради гореописаните причини, а не защото мъжа не обича достатъчно или не е сигурен в половинката си.

# 271
Ако човекът, за когото желая да се омъжа, започне да ми излиза с подобни "емоционални аргументи", че понеже Пешо, Тошо и Мишо се оженили, пък се били развели, следователно и ние, ако се оженим, ще се разделим, вероятно ще загубя желание да си свързвам живота с толкова прост човек.

Това не са никакви аргументи, а логически заблуди от типа "следствието потвърждава предпоставката" и Post hoc, ergo propter hoc (случило се е след дадено събитие, следователно е било причинено от него). Доста хора и без брак се разделят. Също не е аргумент против липсата на брак. И не мога да повярвам, че някой поне средноинтелигентен ще използва подобни абсурди за доказване на някаква теза. Все едно адвокатът в съда, чийто клиент е обвинен в пребиване на тъща си, да излезе с основна линия в защитата си с нещо от сорта "Ама господин съдия, аз познавам двама, които са пребили тъщите си, и двамата са с кафяви очи, а пък клиентът ми е със сини. Следователно не е пребил тъща си и е невинен!".

Че жената искала да "върже" мъжа. Нали затова е връзка. И двамата взаимно се връзват - чрез общ живот и пр. Ако някой не иска да бъде вързан, въобще да не встъпва във връзка, не в брак.

# 272
  • София
Цитат
А и да сте се замисляли, че мъжа ви може да има някаква емоционална причина /например е преживял лош развод, родителите му са имали ужасен брак и развод, всичките му женени приятели са се развели...

Прехвърлянето на чужди грешки на моя гръб не е нещо, с което бих направила компромис. Да си намерих жена, която също вижда в него баща си, бившия си и да си се гледат подозрително.

Joy

Голямо семейство ще да е това. Единият вижда бившата, другият бащата си.

Майтапът настрана, ако вижда в мен майка си или бившата, сериозно бих се замислила, дали изобщо да съжителствам с него, а за брак и дума да не става. Децата пък изобщо няма да са на дневен ред нито с брак, нито без брак.

# 273
  • Бургас
Ако човекът, за когото желая да се омъжа, започне да ми излиза с подобни "емоционални аргументи", че понеже Пешо, Тошо и Мишо се оженили, пък се били развели, следователно и ние, ако се оженим, ще се разделим, вероятно ще загубя желание да си свързвам живота с толкова прост човек.
Това не са никакви аргументи, а логически заблуди от типа "следствието потвърждава предпоставката" и Post hoc, ergo propter hoc (случило се е след дадено събитие, следователно е било причинено от него).

Аргументите "да ми предложи брак, за да си докаже любовта и сериозните намерения" и "да декларира пред обществото, че сме заедно", са ми още по-тъпи.

А и защо наистина да го няма "емоционалния" момент. Ходили сме на такива сватби, че направо се отвратих от "тайнството на брака".

# 274
Проблема в тази мисъл, е че е истинска заблуда. Заблуда и умопомрачение е да разчиташ , че един подпис и брак ще ти донесе и ще те обвърже с партньора. Да, то е общо и хубаво преживяване, но само на фона , че  я има любовта и емоционална загриженост и връзка. Да разчиташ само на брака да направи семейството е много наивно. То може да е допълнение и празник или традиция, но не е обвързване в истинският смисъл на думата.

# 275
Проблема в тази мисъл, е че е истинска заблуда. Заблуда и умопомрачение е да разчиташ , че един подпис и брак ще ти донесе и ще те обвърже с партньора. Да, то е общо и хубаво преживяване, но само на фона , че  я има любовта и емоционална загриженост и връзка. Да разчиташ само на брака да направи семейството е много наивно. То може да е допълнение и празник или традиция, но не е обвързване в истинският смисъл на думата.

Май само ти си заблудената, че основната мисъл на тези, които искат да встъпят брак, е че това ще им направи семейството. Моите причини са далеч по-рационални.

Аргументите "да ми предложи брак, за да си докаже любовта и сериозните намерения" и "да декларира пред обществото, че сме заедно", са ми още по-тъпи.

А и защо наистина да го няма "емоционалния" момент. Ходили сме на такива сватби, че направо се отвратих от "тайнството на брака".

Да не се повтарям, причините ми за сключване на брак при наличие на дете, са съвсем рационални. Аз пък съм ходила на много хубави сватби, но не го считам за достатъчна причина да вдигам и аз сватба. Както и нечия лоша сватба не би ме спряла аз да вдигам сватба, ако имам желание. Въобще, с всеки следващ "аргумент" все повече затъвате.

# 276
  • Бургас
Проблема в тази мисъл, е че е истинска заблуда. Заблуда и умопомрачение е да разчиташ , че един подпис и брак ще ти донесе и ще те обвърже с партньора. Да, то е общо и хубаво преживяване, но само на фона , че  я има любовта и емоционална загриженост и връзка. Да разчиташ само на брака да направи семейството е много наивно. То може да е допълнение и празник или традиция, но не е обвързване в истинският смисъл на думата.
Май само ти си заблудената, че основната мисъл на тези, които искат да встъпят брак, е че това ще им направи семейството. Моите причини са далеч по-рационални.

Какви са твоите причини?

# 277
  • София
Стига де, тук не става дума за самия подпис. След като съм сигурна, че искам да съм с един мъж, нямам проблем нито да подпиша, нито да не подпиша. За нас и преди си беше ОК, и сега си е супер.

Въпросът е, ако единият иска, а другият- не, какво правим??? Аргумент от сорта, че много ме обича, ама НЕ иска, е същият като подписвам, за да докажа, че те обичам.

И двата са тъпи.

Истината е, че мъжът трябва да е стъпил здраво на земята, ако ще да подписва, но пък паническият страх от брак би ме навеждал на други мисли. Той не е ерген вече, след като е създал дете!!!!!! Много са ми смешни. Създал 1-2-3 деца, ама се перчи, че бил ерген. Да, по силата на закона е такъв, ама иначе си е (об)вързан отвсякъде и за мен би било обидно, ако твърди, че е ерген.  Naughty

# 278
Рационални причини в бг за съжаление няма много, може би наистина ако нямаш наследници/дете/ е добре да се сключи и подпише, но иначе никакви преференции за семейството, както е в повечето нормални страни-например облекчение в данъци, детски градини, кредити и т.н......нищичко. За сватба и аз бих се навила, ама наистина да имам пари да си направя кефа, сега не мога си го позволя, трябва да орежа нещо на детето........не, оставам си на годежа и заблудата си  Laughing

# 279
Споменах вече моите причини. Ако имам дете и, не дай си боже, нещо стане с мен или с баща му, бих искала той като най-близкият ми човек да има думата за най-важните решения, както и обратното. Човек не си избира родителите и другите кръвни роднини, но си избира партньора. Щом бракът е най-лесната стъпка да докажа законово кой ми е най-близкият човек, смятам да се възползвам. Ако променят законите и е възможно и по друг начин също толкова лесно, тогава нямам против и без брак.

# 280
  • София
Бракът се сключва, защото двамата го искат. Ако се сключва заради преференции, финансови облаги, връзване, завръзване, обвързване и др. производни, това е сделка, не е брак.
Сега се замислям, че като се женихме, ама грам не сме мислили.  Laughing  Blush

# 281
Ама ако стане нещо и башата е припознал детето, което казах че става за 2 минутки в болницата преди или веднага след раждането, той си е баща с или без брак  Crazy не е рационално това, просто може би не си наясно чисто юредически как стоят нещата  newsm78

# 282
Е не иска да подпише за брак, ама за детето ще подпише, без да спори  Crazy Mr. Green Пак са формалности - всички знаят, че му е баща, нали? Имаше и още някакъв вариант, да се подпишеш май в общината, че съжителстваш с някого, не е ли пак подпис, бумащина и т.н. Тоест щом си в цивилизацията - няма как без формалности. Да, всеки си избира къде и какво ще подпише, вярно е. Ама без подпис никой не минава, освен ако не живее в гората.

# 283
Ама ако стане нещо и башата е припознал детето, което казах че става за 2 минутки в болницата преди или веднага след раждането, той си е баща с или без брак  Crazy не е рационално това, просто може би не си наясно чисто юредически как стоят нещата  newsm78

Така като гледам, други не са наясно как стоят "юредически" нещата. Няма да ме разбереш, каквото и да кажа. Причината да държа на брака не е, че по-трудно ще ме зареже с брак, отколкото без брак.

# 284
  • Бургас
Споменах вече моите причини. Ако имам дете и, не дай си боже, нещо стане с мен или с баща му, бих искала той като най-близкият ми човек да има думата за най-важните решения, както и обратното. Човек не си избира родителите и другите кръвни роднини, но си избира партньора. Щом бракът е най-лесната стъпка да докажа законово кой ми е най-близкият човек, смятам да се възползвам. Ако променят законите и е възможно и по друг начин също толкова лесно, тогава нямам против и без брак.

Защо смяташ, че няма да има думата. Дори да предположим, че в болницата няма да му дадат думата, а ще питат твоите родители. Смяташ, че родителите ти са толкова кофти хора, че няма да уважат неговото мнение ли? Е, ако нямаш доверие на родителите си няма лошо да се омъжиш да ти е мирна главата.
Аз съм споделила с мъжа ми и с родителите ми какво да направят ако ми се случи нещо. Смятам, че който и да питат в болницата ще каже това, което аз съм пожелала.

Общи условия

Активация на акаунт