За мъжете и брака

• 26 212
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
Ааа мие ги миялната машина.

Аз пък не виждам какъв е проблема една жена да неправи предложение на мъж за брак. Едно време даже мъжа не е избирал, а родителите направо са ги сватосвали. Познавах един човек от друга държава, който беше избягал, защото го бяха сватосали техните за някаква жена, която той не харесал.

# 466
Възхищавам се на жени, които правят предложение за брак.
Звучи ми много модерно и различно.

Модерно ма тя кат предлага си е направила сметката. А си отказал - а ти спряха секса. Нещо като кръстника - предложение, на което не можеш да откажеш

# 467
Отказва и бяга при друга. Simple Smile

# 468
Отказва и бяга при друга. Simple Smile

Която също го нокаутира с предложение за брак и клетият нещастник бива подмятан като топче за пингпонг от напористи бракопредложителки. Mr. Green

# 469
Scooba, секс се отказва, само когато е скучен.

# 470

Човече, след брака секса намалява, появява се фактора ,,боли ме главата,, и се появява любовницата. И не я ,,боли главата,, докато не се ожени. Няма брак - няма главоболие, няма и любовница щото мъжа си има такава, докато не го изненадат с ,,модерно,, предложение. Учудващо добре се справяте когато ви хрумне да съсипете нещо, което работи...

# 471
Не знам, Scooba, не съм ти жена, за да мога да кажа какво се е променило, моят мъж не е имал такива проблеми след брака. Явно не подписът е причината...

# 472

Човече, след брака секса намалява, появява се фактора ,,боли ме главата,, и се появява любовницата. И не я ,,боли главата,, докато не се ожени. Няма брак - няма главоболие, няма и любовница щото мъжа си има такава, докато не го изненадат с ,,модерно,, предложение. Учудващо добре се справяте когато ви хрумне да съсипете нещо, което работи...
Ох, тежка е твоята ......      Joy   жената не дава, любовницата напира за брак....жив  да те ожалим.
Ама така е, като си вземате "кифли с вафли", дето страдат от хронично главоболие.....Я си вземи една яка селянка, дето дори не е чувала за главолобол, да те видим как ще й насмогнеш на мераците.    Mr. Green

# 473
Е, то станало много яко в темата!  Joy

# 474
брака не е нищо повече от официализиране на отношенията между двама души ...
забележете !!! не между същите тия двама души един към друг, а за пред държавата и нейните институции  tooth

мога да ви изброя една камара варианти/случаи в които брака, само ще ви пречи, а липсата на брак ще е плюс ..
само един ще дам като пример ..

да кажем, на мен ми трябват 40 000 лева пари и отивам да кандидатствам за потребителски кредит .
по документи съм сам .. нямам задължения , нямам и семейство .. официално !
отивам в банката със заплата да кажем 1000 лева .. тази заплата се дели на 1 , демек е само за мен .
значи имам шанс да получа тия 40 000 лева .. и то при добри условия .

ако имам брак .. да кажем жена и две деца .. официално !
жена ми да кажем не работи и ми трябват 40 000 лева .. от банката ще ми кажат така ..
виж сега .. твоя доход се разделя на 4 , понеже всички вие се издържате с тез пари ..
значи средно по 250 лева на човек .. ти си под социалния минимум .. ние пари няма да ти дадем ..
защото ти няма да можеш да ги връщаш ..
добре ама аз съм настоятелен .. пък банката има интерес да си даде парите на лихва ..
и що да ме изтърва , ако може нещо да измисли ..
и ще каже , добре обаче, заплатата ти ще минава през наща банка ...
ще ти дадем пари нали , ама няма да са 40 000 , ами да кажем 10 000 ..
и няма да ти ги дадем за 2 години .. ами за 15 .. за да ти е по малка вноската ..
щото да имате да ядете .. и разбира се няма да е на ... да кажем 7 % .. а на 14 % ..
щото риска да не ги върнеш ...  е по голям  tooth

и кво излиза ? де е илия на кирия , да официализира оДношенията си с любимата/любимия ? никъде !!!
да не говорим въобще, че една жена, която се води самотна майка има куп привилегии в сравнение с една която не е ..

та чисто от прагматична гледна точка .. брака е една много неизгодна сделка ..
ако няма някакви други користни цели, които стоят зад този брак ..
и ако е ясно, че между двама души користни цели няма .... защо по дяволите да сключват такава неизгодна сделка с държавата .. ?

само защото някой си казал, че така е прието .. зареди обичая или защото какво ?

сключването на брак е .. все едно съзнателно да върви човек против своите интереси ..

друг е въпроса вече ако се търси публичност някаква .. престиж или официализиране ...

но ако ги няма тези неща .. защо ? ..

# 475
Излиза че я издържаме Марсо, кво друго да излиза???
Иначе пред приятелки е независима (нищо не зависи от нея) и бие шута на мъжа 4 пъти на ден.
И ако съм длъжен да издържам децата си не съм длъжен ни да я издържам ни да се съобразявам с нея след като я издържам.
Кат не й изнася да се връща при мама, както е дошла, обикновено с няма и 1 сакче парцали.

Лют семеен скандал.
Съпругата през сълзи: напускам те, отивам си при мама.
Мъжа бърка в джоба си и й дава пари за път.
Поглежда тя сумата и казва: а за връщане?

# 476
  Не излиза, че я издържате, защото тя гледа общите ви деца, и полага труд, равностоен на вашия, който, ако извършваше срещу заплащане щеше да печели пари с него.

Ето заради такива като вас жените гледат да се застраховат с брак и пред държавата, за  да градите СИО, а не да си въобразявате, че като печелите парите  си купувате всичко на ваше име и можете да и духнете под опашката по всяко време Laughing

# 477
 Не излиза, че я издържате, защото тя гледа общите ви деца, и полага труд, равностоен на вашия, който, ако извършваше срещу заплащане щеше да печели пари с него.

Peace
Това не го разбирам - хем искат поколение, хем ако може децата да се отгледат с 0 лв. Това е скъпоплатена професия, точно защото е отговорна и трудна.
Наемете си детегледачка и нека жените ви отидат да гледат чужди деца и да чистят чужди домове, ще се учудите от дохода, който ще носят. Е, същата сума ще иде за тези, които работят във вашия дом и децата ви ще се отгледани от чужди хора, но поне няма да се чувствате прецакани.

И се разглеждат само и единствено тези няколко години от живота на семейството, когато децата са малки и не могат да се оправят сами.

# 478
  • София
Жена ти не работи, защото по това време гледа ВАШИТЕ (общи) деца, гледа да имаш сготвено у вас, да ти е чисто, да си изпран и изгладен и след това да си ***бан вечер, че иначе ще я пишеш по форумите.  Laughing

Ето, затова мнооооого жени не искат да са домакини, защото тази работа не се вижда, не се цени и се приема за задължение, че е и безвъзмездна.  Stop

# 479
Мъж да дава зор за деца и/или брак не познавам. Това с децата си е вашия биологичен часовник а брака е застраховката да не останете на сухо. Като искате деца - ще си ги гледате без да мрънкате.
Затова е пълно с теми ,,толкова години сме заедно а не ми е направил/не иска дете.
Иначе ако получаваше пари за гледането на дете - не познавам някоя забогатяла от тази дейност, дори платена.
Просто гледането на дете е едно удобно оправдание за бягство от отговорност и поемане на рискове в работата. Иначе кат дойде време за делба сте първи на опашката.
Както казваше една любовница - най-мразя друга да получава моите подаръци.

Общи условия

Активация на акаунт