Отговори
# 90
  • varna
Нищо друго не съм правила като изследвания,само течно базирана цитология.

# 91
Нищо не е сигурно. Зарова колпоскопия и ако се наложи биопсия. Аз нямам чпв, а бях с цин 1.

Veseto Това е след направен HPV тест, последван от колпоскопия и биопсия, нали? Или само след цитонамазка?

# 92
  • София
Ооо, не. Цито, колпо, биопсия и тест за чпв.

# 93

мога да ти кажа само - БРАВО.

# 94
  • София

мога да ти кажа само - БРАВО.
Аз съм стриктна. Simple Smile

# 95
А какво последва след CIN 1 без наличие на вируса?

# 96
  • София
Диатермокоагулация.
След това контролната колпоскопия беше добра. После забременях и цитото е пап 1. Та няма да правя колпо като бременна. Ще видим след това.

# 97
Нищо друго не съм правила като изследвания,само течно базирана цитология.

fraci моят съвет е на последваш примера на Veseto. За да елиминираш HPV в списъка направи си тест за HPV, но преди това проучи кой тест да си направиш, едните тестове са по-неточни, ако мога така да се изразя. Обсъди го и с твоя лекар, нека и той те посъветва кое е по-добре. За жалост всичко в България се заплаща и ако избереш да направиш HPV тест, колпоскопия и биопсия сумата не е малка.

# 98
  • Бургас
момичета, дайте мнение за моя казус -  преди 2 месеца  резултата от т.б. цитонамазка  беше група-HPV-лека дисплазия-CIN1
следва изследване на високорискови вируси -отрицателно и прием на антибиотик за лекуване на възпаление, колпоскоп - уж нищо притеснително не се виждало и няма нужда от биопсия според лекаря
сега новата цитономазка е пак същото - HPV-лека дисплазия-CIN1 разликата е само, че групата е вече
какво означава това и какво евентуално следва

# 99
  • София
Аз не вярвам на цин резултат от цитонамазка, пък била тя и течнобазирана. Това е резултат само от биопсия.
Цин 1 често се оставя под наблюдение само. Но от биопсия. Ако се притесняваш, консултирай се и с друг лекар.

# 100
момичета, дайте мнение за моя казус -  преди 2 месеца  резултата от т.б. цитонамазка  беше група-HPV-лека дисплазия-CIN1
следва изследване на високорискови вируси -отрицателно и прием на антибиотик за лекуване на възпаление, колпоскоп - уж нищо притеснително не се виждало и няма нужда от биопсия според лекаря
сега новата цитономазка е пак същото - HPV-лека дисплазия-CIN1 разликата е само, че групата е вече
какво означава това и какво евентуално следва

Asya 02 CIN 1, където CIN е съкращение от цервикална интраепителна неоплазия. Ако дисплазията е от първа степен, това означава, че приблизително една трета от цервикалните клетки са изменени. Освен това, клетките не изглеждат така ясно изменени, както при умерената или тежката дисплазия. Изчислено е, че средно една на всеки 6 жени развива CIN1, която обикновено отшумява спонтанно и не изисква лечение. CIN1 се означава и като “LSIL” (леки увреждания на плоскоклетъчния епител).

# 101
  • София
Момичета, реве ми се.Писах ви преди Великден за моя проблем.Резултата от цито ми е 2 група, но от биопсията е ЦИН1-2.Докторката ми предлага реконизация.Чудя се да ходя ли на второ мнение или да не губя излишно време.Първата ми конизация е през 2012г.Дали е възможно хистологията да е по-лоша? Ох, направо се шокирах

# 102
Здравейте момичета, имам въпрос. Минаха 3 месеца от конизация , ходих на контролен преглед и контролна цитонамазка резултата е ПАП 2 А, казаха ми ,че това  е нормално.Само,че по време на прегледа докторката ми каза,че много са ми стеснили цервикалния канал.Когато пита дали това е проблем ми отговори ''да се надяваме,че не'' Това само ме смути.Някой имал ли е такъв проблем и повече информация за това.

# 103
Момичета, реве ми се.Писах ви преди Великден за моя проблем.Резултата от цито ми е 2 група, но от биопсията е ЦИН1-2.Докторката ми предлага реконизация.Чудя се да ходя ли на второ мнение или да не губя излишно време.Първата ми конизация е през 2012г.Дали е възможно хистологията да е по-лоша? Ох, направо се шокирах

Според мен реконизацията е последното, което трябва да ти направят. Потърси второ мнение. Да изчакаш още малко не е фатално.

# 104
Има ли някой с раждане след конизация. Бременна съм в 11 седмица. Миналата година ми правиха конизация. Според проф.Горчев задължително 12 седмица трябва да ми се направи серклаж, а според лекаря който ми следи бременността е много рано. Правел се 14-16 седмица. Не знам какво да правя. Нещо не ми се ходи в Плевен за серклаж. Освен това професора не е лекар на който можеш да разчиташ по време на бременност, най-малкото защото не можеш да му се обадиш ако имаш проблеми, а и не исказм да си развалям отношенията с моя акушер гинеколог. Той ми следи и първата бременност и съм много доволна.

Общи условия

Активация на акаунт