Отговори
# 705
Ще лудна вече... Sad Тъкмо се бях поуспокоила... А до прегледа, който е октомври как ще устискам не знам. Имате ли представа ако, не дай си Боже, се наложи някаква повторна процедура - може ли да се прави на нераждали жени без да има опасност да попречи на способността за забременяване?

# 706

1.Какъв антибиотик се изписва след процедурата? - Никакъв не ми дадоха
2.Колко време след конизацията разбрахте, какви са резултатите от биопсията?  - 4 дни
3.Кога се прави първа цито след конизация? Болезнена ли е? - 3 месеца, нищо не боли
4.Някой може ли да ми обясни, след като се направи конизацията, т.е. се отстраняват част от цервикалния канал, а може би и целия, тогава от къде после има цервикална слуз? Има ли въобще и ако няма, какво го замества - медикаменти или.....някакви хормони се пият? - На мен лично ми махнаха 1/3 от ЦК
Съжалявам ако въпросите ми са глупави - въобще не са глупави

Успех  Hug

# 707
  • София
На мен на колпоскопа ми няма нищо, без атипизъм.Имам същата отметка-атипични с неясна степен.Отдолу пише-група дискариотични клетки в цервик.канал, откъдето си мисля,че проблема е в канала.Защо чак октомври ще ходиш, няма ли лечение и повторно цито?

# 708
На мен на колпоскопа ми няма нищо, без атипизъм.Имам същата отметка-атипични с неясна степен.Отдолу пише-група дискариотични клетки в цервик.канал, откъдето си мисля,че проблема е в канала.Защо чак октомври ще ходиш, няма ли лечение и повторно цито?

Ами октомври, защото за тогава си бях записала часа (3 месеца след прегледа) и като се обадих за резултата, питах професора дали има нужда да си изместя часа за по-рано предвид какво е излязло и той ми каза, че няма нужда, защото за момента за него няма нещо, което да го притеснява и че за него е по-важно какво ще се види на колпоскопа.

# 709
  • София
Аз не бих чакала до октомври, толкова съм се стреснала.Сега ще слагам глобули 14 дни, после цикъл и след това повторно цито.При кого ходиш, може на лични?

# 710
Ами относно чакането - не знам, след като ми казаха, че е ок... А и то има 2 месеца, като дочух, че септември ще излизат отпуски... Нали уж спокойствието е много важно, защото май и стресът влияе на тези неща... Аз през повечето време успявам, но нещо пак започна да ме обзема паника на моменти.

# 711
  • София
Савина, а абразио на канала правили ли сте? Явно там е проблемът при теб

# 712
Nelanciuska, от София ли си? Аз не бих чакала 2 месеца за колпоскопия, но това съм си аз, щях да се изнервя безкрайно. Иначе не се тревожи има доста неинвазивни методи за нераждали жени Simple Smile

# 713
От София съм, да, само че ходя на прегледи в Плевен. И аз вече не знам какво да правя...  ooooh!

# 714
  • Wolwedans
Момичета, ето какво пише в резултата ми от първата цитонамазка четири месеца след LLETZ:

- в графа "Епителни промени, свързани с малигненост", "Покривни клетки" има сложена отметка на "Атипични покривни клетки с неясна степен" и след това отдолу е отбелязано PAP II-III (двете заедно) и пише "Единични интермедиерни клетки - с дискариоза - несигурна дисплазия" и е сложена препоръка за колпоскопия.

Какво ще кажете по въпроса?
Какъв беше резултата от LLETZ-a? За хистологията питам...

# 715
Какъв беше резултата от LLETZ-a? За хистологията питам...

За хистологията от самия резултат аз нищо не разбрах - при мен я нямаше тази фраза с "резекционните линии" и т.н., както са писали други момичета тук. Но там и по телефона, и след това на прегледа, ми казаха, че резултатът ми е добър и каквото е трябвало да се махне, е махнато...

# 716
Иначе се обадих да питам за по-ранен час, но ми казаха, че записват след 20-ти септември... А то където след 20-ти, там и средата на октомври... Ще видя и как ми се падне цикълът де (сега не знам след морето може да се измести нещо) и ако се напаснат нещата, ще опитам да го преместя за възможно по-рано.

# 717
Момичета Здравейте, нова съм...от една седмица изчетох всички теми по казуса конизация...и направо психясах мога да кажа...та моята история:
Точно преди седмица си взех цитонамазката която показа 3А към 3 Б група
От Варна съм отидох на колпоскопия-доктора каза че има променени клетки но не е нещо страшно...на 41 год съм и имам 2 деца, доктора каза че има 2 варианта първия не го разбрах много явно нещо като обгаряне или изчистване с нещо, но каза че не е много сигурен вариант а при мен по - добрия вариант е конизация...та след изчитане на толкова много неща - за което много Ви благодаря научих толкова много неща като до оня ден не знаех даже какво е конизация...днес ще отида да определим час за операзияца доктора каза че най-добре ще е скалпена конизация...Много съм притеснена...днес е първия ден в който ми свърши...Дано всичко мине нормално ще пиша пак...И още нещо не мога да разбера дадоха ми талонче какво направление да ми даде докторката понеже в Частна болница ще е конизацията но доклкото четох при Вас май пишехте че талон номер 7, а сега като чета при мен е талон КП 149 а отгоре пише Абразио/Хистероскопия-а нали Конизация уж-или това е за да ползват тая пътека...обърках се вече...

Последна редакция: вт, 18 авг 2015, 23:33 от ice coffe

# 718
Всичко ще мине и се забравя,важното и ,че е открито,и да не се отлага конизацията!
Момичета Здравейте, нова съм...от една седмица изчетох всички теми по казуса конизация...и направо психясах мога да кажа...та моята история:
Точно преди седмица си взех цитонамазката която показа 3А към 3 Б група а по точно:
Адекватност на материала-задоволителен за преценка
Обща категоризация-епително-клетъчна абнормалност
Описателна диагноза-ектоцерв. клетки от питермедиерен /не съм сигурна че правилно го изписвам не мога да го прочета точно/, повърхностен и парабазален вид, клетки с белези на дисплазия в  някои до умерена степен, клетки с кариометалия и нарушено ядрено цитопл. оти, както и такива с кайлоцитоподобни промени /НПВ-инфекзия?/, левкоцити /+/, редуцирана нормално вагинална флора, оскъдно хири на гъби, детрит /може да не е точно така/-ендоцерв. клетки-метапластични, между тях с белези на дисплазия, слуз
Желателно е повторно сепариране../екзо и ендодервинкс/ изследва

От Варна съм отидох на колпоскопия-доктора каза че има променени клетки но не е нещо страшно...на 41 год съм и имам 2 деца, доктора каза че има 2 варианта първия не го разбрах много явно нещо като обгаряне или изчистване с нещо, но каза че не е много сигурен вариант а при мен по - добрия вариант е конизация...та след изчитане на толкова много неща - за което много Ви благодаря научих толкова много неща като до оня ден не знаех даже какво е конизация...днес ще отида да определим час за операзияца доктора каза че най-добре ще е скалпена конизация...Много съм притеснена...днес е първия ден в който ми свърши...Дано всичко мине нормално ще пиша пак...И още нещо не мога да разбера дадоха ми талонче какво направление да ми даде докторката понеже в Частна болница ще е конизацията но доклкото четох при Вас май пишехте че талон номер 7, а сега като чета при мен е талон КП 149 а отгоре пише Абразио/Хистероскопия-а нали Колпоскопия уж-или това е за да ползват тая пътека...обърках се

# 719
  • Wolwedans
Трябва ти направление за хоспитализация по 149-та клинична пътека. Ако конизацията ще е в Майчин дом искат и изследвания. Ако ще я прави Корновски, вероятно ще е само LLETZ процедура. Скалпелните конизации си ги прави в Окръжна, а бримковите в Майчин дом. Следобяд ще си си вкъщи. Престоя е само няколко часа.

Общи условия

Активация на акаунт