Къната, билките и всичко останало - Тема 8

• 60 182
  • 722
  •   1
Отговори
# 60
  • София
доколкото знам няма ограничение, може да си ползваш стандартната козметика като шампоани, балсами и т.н, поне аз така правя, но разбира се, ако искаш и те да са органични, натурални и т.н., има много предложения тук
Скрит текст:
http://www.ekomama.net/producti-za-mama/grija-za-kosata.html- на Logona са много хубави Peace
има и билкова смес за измиване на косата- но аз лично не съм пробвала

# 61
Някой успява ли да постигне наситено черно без отенъци?

# 62
  • В полите на Пирин планина
Някой успява ли да постигне наситено черно без отенъци?

На мен винаги ми е ставало ръждиво - оранжево. По-скоро рижаво, отколкото червено. Затова се отказах от къната - просто не се възприемам с този цвят  Crossing Arms

# 63
  • София
Тази седмица смятам да пробвам Jamila. Да попитам тези, които а я пробвали- горе- долу колко часа оставихте да се окислява? Понеже четох, че за нея трябвало повече време?

# 64
Здравейте момичета, идвам при вас защото имам нужда от помощ. До сега винаги съм се боядисвала с амонячни бои за коса, не съм имала проблеми. Миналият месец се боядисах с една безамонячна - Лакме Хрома, и ми се появиха някакви пъпки по врата. След една седмица, получих алергична реакция - цялото лице ми се поду и почервеня. Алерголожката обвини един крем за лице, с който се бях намазала вечерта и го ползвах сравнително скоро. Пих кортикостероиди, и всичко мина. Месец и половина след тази случка, реших, че вече е време да се боядисам отново  защото корените ми са доста сиви, и си взех Лореал Мажирел, и друг път съм я ползвала и много ми харесва. Тествах се зад ухото и след 15 минути се сдобих с ярко червено петно на мястото където се намазах. Сега съм в потрес и не зная какво да правя, никога не съм имала реакция от боя. Не зная какво да правя, не мога да ходя така вече, не се понасям с тези израснали корени.
Искам да ви питам, дали имате представа, има ли вероятност да намеря някоя друга амонячна боя, към която да нямам реакция, или след като се е случило към една боя, и към другите марки ще е същото?
Мислех да купя някоя друга и да пробвам, но попаднах на темата ви и се замислих, дали да не пробвам със LOGONA, за която четох тук?
Коя боя бихте ми препоръчали, LOGONA или Khadi от Зоя бг?
http://www.zoya.bg/%D0%91%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D … _D1_81_D0_B0_20-s

LOGONA от къде я взимате?
Каква е разликата между тези билкови бои и къната, или са едно и също?
И нали от билковите бои не може да се получи алергична реакция?

Последна редакция: пн, 18 май 2015, 19:59 от Lemy

# 65
  • София
билковите бои са къна плюс нещо друго /касия, индиго и т.н./ и по мое мнение не е трудно да си направиш билковата смес сама Peace а какъв цвят целиш?
П.П лично аз не съм чувала за алергия от билкова боя, стига наистина да е билкова, а  не да има и химия в нея Peace

# 66
  • Русе
Тази седмица смятам да пробвам Jamila. Да попитам тези, които а я пробвали- горе- долу колко часа оставихте да се окислява? Понеже четох, че за нея трябвало повече време?

17-18 часа....

# 67
билковите бои са къна плюс нещо друго /касия, индиго и т.н./ и по мое мнение не е трудно да си направиш билковата смес сама Peace а какъв цвят целиш?
П.П лично аз не съм чувала за алергия от билкова боя, стига наистина да е билкова, а  не да има и химия в нея Peace
Много съм боса по въпроса с къните и билковите бои, и като за начало мисля да пробвам нещо готово, пък после ще се уча да си правя. Искам нещо средно русо, може и оранжавеничкаво да има. Абе каквото стане, само да нямам алергични проблеми.

# 68
Lemy, да не те разочаровам, но с билкова боя руса няма как да станеш, ако не си естествено руса  Wink

С къна+комбинации / или билкова боя, според естествения ти цвят може да станеш ръждиво-червеникава и различно кестеняво / черно.

# 69
  • София

17-18 часа....
как я приготвяш  Jamila-та - слагаш ли нещо към нея?

# 70
  • При децата ми
Здравейте момичета!

Аз идвам с малко снимки на моята коса. Бях писала скоро да ми препоръчате нещо за доста побеляла коса, боядисвана, твърда и суха. Не е боядисвана от два месеца. Ето и как изглежда косата ми в момента:

Какво бихте ми препоръчали?

Последна редакция: ср, 20 май 2015, 10:14 от Hrispa76

# 71
Lady Brinne, съгласна съм на каквото стане, само да оцвети поне малко корените и да нямам реакция. Цвета ми е нещо подобно на Хриспа, оранжавеникаво. Или пък да взема светло кафява  newsm78 Няма много голям избор на цветове при Khadi. От Logona си харесах цвят Сахара, но нещо не ми се дават 22 лв.  Rolling Eyes
Обаче нещо ме притеснява, чета, че седите по 3 часа и нагоре с боята(къната), а в сайта на Зоя, от където мисля да взема Khadi пише да се стои 15 - 60 минути. Това значи ли, че има някаква химия вътре, за по-добро и бързо покритие?  Thinking

Последна редакция: вт, 19 май 2015, 15:36 от Lemy

# 72
Lady Brinne, съгласна съм на каквото стане, само да оцвети поне малко корените и да нямам реакция. Цвета ми е нещо подобно на Хриспа, оранжавеникаво.
Обаче нещо ме притеснява, чета, че седите по 3 часа и нагоре с боята(къната), а в сайта на Зоя, от където мисля да взема Khadi пише да се стои до 45 минути. Това значи ли, че има някаква химия вътре, за по-добро и бързо покритие?  Thinking

По принцип не би трябвало да има химия  newsm78 Поне не съобщават за подобна  Crossing Arms

Khadi са добра, сетифицирана фирма за био козметика. Логона  - също. За побеляла коса може и да стане сравнително светло с най-светлите бои на Логона. Моята е естествено светлокестенява и ставах светло рижаво с Golden blond  и  Sahara на Логона. Дава ми сайта Био Дарове като рекламен спам и не мога да сложа линк ...

Има и светли смеси в сайта Хенафокс, които са на по-добра цена:

http://www.hennafox.com/product/328/bilkova-boya-za-kosa-zlatistorus-tsvyat.html

http://www.hennafox.com/product/327/bilkova-boya-za-kosa-zlatist … meden-tsvyat.html

Тези продукти също са добри. Пазарувала съм от този сайт и съм доволна.

Да добавя също, че за побеляла коса може да са нужни няколко апликации, за да се натрупа цвета.

Последна редакция: вт, 19 май 2015, 15:40 от Lady Brinne

# 73
  • Русе

17-18 часа....
как я приготвяш  Jamila-та - слагаш ли нещо към нея?

Първият път сложих доста неща но вече не помня какви  Embarassed
Вторият път я разредих само с касия. Стана по-тъмно червена, някакъв гаден цвят.

# 74
  • При децата ми
Lady Brinne, благодаря за отговора! Hug Аз точно рижа не искам да става. Нито пък някакъв морково- оранжев цвят. А какво ще рече няколко апликации? Че трябва да я боядисам няколко пъти  подред с една и съща къна/боя или, че трябва да взема двойно/ или тройно/ количество от боята/къната?

Общи условия

Активация на акаунт