Къната, билките и всичко останало - Тема 8

• 60 186
  • 722
  •   1
Отговори
# 75
Lady Brinne, мерси. Четох и за  боите Henna, но нещо взех да се обърквам вече, тези бои от линковете, трябва ли да се смесват с индиго, и трябва ли да стоят по 12-13 часа да се окислят, или са готови смеси за ползване като Логона например?

# 76
  • В полите на Пирин планина
Lady Brinne, благодаря за отговора! Hug Аз точно рижа не искам да става. Нито пък някакъв морково- оранжев цвят. А какво ще рече няколко апликации? Че трябва да я боядисам няколко пъти  подред с една и съща къна/боя или, че трябва да взема двойно/ или тройно/ количество от боята/къната?

А какъв цвят искаш?

Означава няколко поредни боядисвания. С билковите бои не е нужно да чакаш 20-30 дни между боядисванията, защото не съсипват косата.

# 77
Lady Brinne, мерси. Четох и за  боите Henna, но нещо взех да се обърквам вече, тези бои от линковете, трябва ли да се смесват с индиго, и трябва ли да стоят по 12-13 часа да се окислят, или са готови смеси за ползване като Логона например?

Сместват се непосредствено преди апликация и се стои около 45 минути.

# 78
  • София
Ели_дечкин, в крайна сметка доволна ли си от покритието на Jamila?

# 79
Скрит текст:
Lady Brinne, мерси. Четох и за  боите Henna, но нещо взех да се обърквам вече, тези бои от линковете, трябва ли да се смесват с индиго, и трябва ли да стоят по 12-13 часа да се окислят, или са готови смеси за ползване като Логона например?

Сместват се непосредствено преди апликация и се стои около 45 минути.
Супер, мерси. Извинявам се за многото въпроси, но навлизам в един нов свят за мен.   bouquet
А тези няколко поредни апликации, през колко дена минимум могат да бъдат?
Моята коса е до раменете и не е много гъста, колко грама боя ще ми трябва? Може ли да сложа балсам, след като измия боята, и как измервате градусите на водата при смесването?

Последна редакция: вт, 19 май 2015, 16:23 от Lemy

# 80
  • При децата ми
Lady Brinne, благодаря за отговора! Hug Аз точно рижа не искам да става. Нито пък някакъв морково- оранжев цвят. А какво ще рече няколко апликации? Че трябва да я боядисам няколко пъти  подред с една и съща къна/боя или, че трябва да взема двойно/ или тройно/ количество от боята/къната?

А какъв цвят искаш?

Означава няколко поредни боядисвания. С билковите бои не е нужно да чакаш 20-30 дни между боядисванията, защото не съсипват косата.

Искам нещо тъмно русо... Rolling Eyes

# 81
Lemy, може и две последователни седмици, т.е. през 5-6-7 дена, ако резултатът не те удовлетворява. Можеш да ползваш балсам, маска, както след обикновена химическа боя. Пакетите на Хенафокс за 100 гр. Един ще ти стигне за два пъти, според мен. Боя Логона съм ползвала една на веднъж. Косата ми е до раменете.

Hrispa76 , доста трудно желание. Аз съм постигала подобен цвят, след изсветляване с химическа боя и светлокестенявата смес на Хена фокс + касия + амла. Боята и касията бяха 1/1, а амлата 2 с.л.

Мисля, че може да пробваш да смесиш това :
http://www.hennafox.com/product/328/bilkova-boya-za-kosa-zlatistorus-tsvyat.html
+ това

http://www.hennafox.com/product/114/bilkova-boya-za-kosa-svetlo- … enyav-tsvyat.html

1/1, т.е. 50% от едното и 50% от другото.

Пък ето ти и нагледно моя опит:

Скрит текст:

# 82
  • При децата ми
Lady Brinne, bouquet! Този цвят само от смесването на тези две билкови бои ли си получила или има и химическа боя? Цвета ми харесва. Simple Smile

# 83
Това е 2 месеца след  изсветляване с боя. Правих горната комбинация и това е резултатът.

# 84
  • Бургас
Здравейте!Току що се къносах с къната на Хенафокс.Обаче ми остана голямо количество разтворена вече къна.Мога ли да замразя в камерата(в стъклен буркан е разтворена)?Чувала съм ,че може но не съм сигурна.Или трябва да я хвърлям.Разтворих цялата опаковка от 100г. ,а то се оказа доста за моята тънка косица  ooooh!

# 85
Може, обаче май не е добра идея да е в стъклен съд - може да се счупи.

# 86
  • Бургас
Може, обаче май не е добра идея да е в стъклен съд - може да се счупи.
Да,прехвърлих в пластмасова кутия с капак.Сетих се,че може да се пукне  Peace

# 87
  • При децата ми
Момичета, пак имам въпрос? Вчера си купих билкова боя (светлорус) Crazy и днес ще се боядисвам, обаче искам да знам дали един пакет ще ми е много. Косата ми е малко над раменете, гъста, твърда и много суха. И още нещо дали сбърках, като не взех нищо друго с което да я смеся? Косата трябва да е чиста, нали? И дали се нанася на мокра или суха коса?

Благодаря на отзовалите се!

# 88
Момичета, пак имам въпрос? Вчера си купих билкова боя (светлорус) Crazy и днес ще се боядисвам, обаче искам да знам дали един пакет ще ми е много. Косата ми е малко над раменете, гъста, твърда и много суха. - според мен е добре да ползваш целия пакет, за да е напластена добре навсякде И още нещо дали сбърках, като не взех нищо друго с което да я смеся - може би няма да хване много цвят? Косата трябва да е чиста, нали? - да И дали се нанася на мокра или суха коса? - по-добре на суха, за да не се разтича

Благодаря на отзовалите се!

# 89
  • При децата ми
Lady Brinne, bouquet!

А с какво трябваше да я смеся?

Общи условия

Активация на акаунт