Къната, билките и всичко останало - Тема 8

• 60 195
  • 722
  •   1
Отговори
# 90
  • В полите на Пирин планина
Lady Brinne, bouquet!

А с какво трябваше да я смеся?

Какво се получи? Видях, че тези руси, билкови бои са преди всичко касия. Тя не оцветява особено, само златисто на бели коси. Може би с малко къна+индиго би се получило по-цветно, но не знам и какво точно целиш.

# 91
Lady Brinne, а с какво си почиствате кожата на лицето, от боята след измиване?
Поради липса на вазелин или мазен крем се намазах с Дефламол, но все пак ще има поражения  Sunglasses

# 92
Lady Brinne, а с какво си почиствате кожата на лицето, от боята след измиване?
Поради липса на вазелин или мазен крем се намазах с Дефламол, но все пак ще има поражения  Sunglasses

Не мен не ми се е получавало трайно оцветяване на кожата. След измиване в банята не се е налагало допълнително почистване.

# 93
А какво ще стане, ако след измиване се изсуша със сешоар? В сайта на боята пише:
6. Не използвайте гореща вода, висока температура от сешоари, балсам или друго средство за подхранване веднага след нанасянето на боята
newsm78

Да, и при мен няма боядисване. В корените, белите коси станаха много хубав жълтозелен цвят  Sick
Следващият път мисля да пробвам с това, дано да махне гадният ми сегашен цвят:
Скрит текст:

# 94
Леми, съжалявам за неуспеха с боядисването  Hug

Ако ме питаш и с това второто може да не стане. Но, ако вярвате на опита ми с къната и др. билки, ако смесиш тази боя със светлокестенявата, да кажем 2/1 ще се получи добро оцветяване. Но на бяла коса сигурно ще е нужно поне 2-3 апликации, за да се задържи цвета. Някои момичета оцветяват само корен, за да не се пресушава косата и освежават цвета на 3-4 месеца, след като получат добро оцветяване по дължините.

Аз имам малко бели коси, но се къносах след изрусяване и ми беше трудно да задържа цвета, а да не казвам и какви интересни резултати получавах на моменти  Mr. Green

# 95
  • При децата ми
Lady Brinne, bouquet!

Какво се получи? Видях, че тези руси, билкови бои са преди всичко касия. Тя не оцветява особено, само златисто на бели коси. Може би с малко къна+индиго би се получило по-цветно, но не знам и какво точно целиш.

В момента съм боядисана и чакам да минат трите часа. Crazy Не знам какво ще се получи, но със сигурност няма да е това което искам аз. А аз искам естествено рус цвят. Mr. Green Защо с индиго, индигото не е ли само за тъмна коса? И как така без сешоар?? Аз ако не си изсуша косата със сешоар тя такива чупки прави! ooooh!

Lemy, ти с каква боя се боядиса? Моята е златисторус цвят.

Последна редакция: нд, 24 май 2015, 17:12 от Hrispa76

# 96
Това за "без сешоар" не знам за какво е писано  newsm78

Естествено русо, ако постигнеш с билкова боя ще те черпя и ще се присъединя веднагически.

Малко индиго към сместа може да придаде кафеникаво и да тушира червеното от къната, но то се слага с къна, непосредствено преди мазане, иначе не хваща.

# 97
  • При децата ми
Това за "без сешоар" не знам за какво е писано  newsm78

Естествено русо, ако постигнеш с билкова боя ще те черпя и ще се присъединя веднагически.

Малко индиго към сместа може да придаде кафеникаво и да тушира червеното от къната, но то се слага с къна, непосредствено преди мазане, иначе не хваща.

Lady Brinne, въпроса за сешоара е относно поста на Леми, че в сайта пише да не се използва сешоар.

Ето тук:
А какво ще стане, ако след измиване се изсуша със сешоар? В сайта на боята пише:
6. Не използвайте гореща вода, висока температура от сешоари, балсам или друго средство за подхранване веднага след нанасянето на боята
newsm78

# 98
.

Последна редакция: пн, 25 май 2015, 12:04 от Lemy

# 99
  • При децата ми
Такааа, да дам отчет и аз: Косата ми е стана медено- рижава някак си. Допада ми и като цяло съм доволна. Simple SmileИзненада за мен е, че боята покри белите коси /моите не са никак малко/ и те са станали светло-рижи. Mr. Green Чудя се само, ако продължа с този цвят боя дали ще стане още по-медено червеникава и на колко време да я боядисвам? И дали цвета се отмива така, както при химичните бои?

По-късно ще се опитам и аз да кача снимки.

# 100
Такааа, да дам отчет и аз: Косата ми е стана медено- рижава някак си. Допада ми и като цяло съм доволна. Simple SmileИзненада за мен е, че боята покри белите коси /моите не са никак малко/ и те са станали светло-рижи. Mr. Green Чудя се само, ако продължа с този цвят боя дали ще стане още по-медено червеникава и на колко време да я боядисвам? И дали цвета се отмива така, както при химичните бои?

По принцип зависи от косъма, но се отмива - казвам го от опит и от коментари в темата. Ако не искаш да е толкова рижава можеш да добавиш амла - тя тушира червеното.
Радвам се, че се харесваш. Ако мажеш цялата коса всеки път нюансът може да се засили и косата да стане по-тъмна.

# 101
  • При децата ми

По принцип зависи от косъма, но се отмива - казвам го от опит и от коментари в темата. Ако не искаш да е толкова рижава можеш да добавиш амла - тя тушира червеното.
Радвам се, че се харесваш. Ако мажеш цялата коса всеки път нюансът може да се засили и косата да стане по-тъмна.

Ааа, не, в никакъв случай не искам да става по-тъмна.Ако сложа амла цвета става ли по-тъмен?

# 102
Не, по-скоро става по-студен.

# 103
Но, ако вярвате на опита ми с къната и др. билки, ако смесиш тази боя със светлокестенявата, да кажем 2/1 ще се получи добро оцветяване.
Значи смесвам две части златисто-меденото със една част светлокестенява?

Без да искам изтрих снимките, качвам ги пак
Скрит текст:
На сянка:

На слънце

Хриспа, ти с какво се боядиса?

# 104
  • При децата ми
Lady Brinne, bouquet!

В момента съм боядисана и чакам да минат трите часа. Crazy Не знам какво ще се получи, но със сигурност няма да е това което искам аз. А аз искам естествено рус цвят. Mr. Green Защо с индиго, индигото не е ли само за тъмна коса? И как така без сешоар?? Аз ако не си изсуша косата със сешоар тя такива чупки прави! ooooh!

Lemy, ти с каква боя се боядиса? Моята е златисторус цвят.

Lemy, тук съм писала. Със билкова боя златисторус цвят.

Общи условия

Активация на акаунт