Къната, билките и всичко останало - Тема 8

• 60 208
  • 722
  •   1
Отговори
# 105
Аха. Ще ми е интересно да видя какъв е резултата, защото съм в чудене каква да е следващата ми смес.

# 106
  • В полите на Пирин планина
Аха. Ще ми е интересно да видя какъв е резултата, защото съм в чудене каква да е следващата ми смес.

Може би точно такава:

Но, ако вярвате на опита ми с къната и др. билки, ако смесиш тази боя със светлокестенявата, да кажем 2/1 ще се получи добро оцветяване.
Значи смесвам две части златисто-меденото със една част светлокестенява?

Flutter

# 107
Lady Brinne   bouquet

# 108
Здравейте, момичета!
И аз от месец съм с къносана коса. Много съм доволна  от резултата, не вярвах, че е възможно толкова добро покритие. Сега имам въпрос, ако някой е запознат, моля да ми отговори. Възможно ли е да си накъдря косата, става дума за студено къдрене, ще има ли поражения по нея, или пък да не падне къната? Моля, ако някой знае, да ми отговори, ще съм много благодарна.

# 109
  • Пловдив
Здравей vuv моят отговор не е точно към въпросата ти, но все пак помисли хубаво дали наистина искаш да я къдриш студено. Аз съм си къдрила (студено) косата само един път, вярно че тогава не беше къносвана, но изглеждаше добре първия месец и от там нататък става гадно. Отгоре почва да израства правата коса, отдолу вече не е толкова къдрава, но поизгоряла, а най-гадния момент е когато не искаш да я отрязваш, а вече е израстнала наполовина.

# 110
  • гр.Видин
Чела съм. че къдрене след къна изобщо не се препоръчва. Пише, че може да има непредвидими и лоши последици. Мисля, че в най-добрия случай къдрина няма да хване добре.

# 111
Благодаря, момичета, май ще се откажа. За съжаление, защото много се харесвам с къдрава коса, а ми писна с тия ролки. Нали уж имало някакви щадящи къдрини или това е само мит.

# 112
Спомням си за само една потребителка, която пишеше в тази тема и направи студено къдрене на къносана коса - dragon. Беше преди няколко години. Нямаше поражения върху косата й, но имам спомен, че се оплакваше че много слабо и е хванал къдрина. Вероятно е бил от щадящите къдрини.
vuv, и аз те съветвам да не рискуваш.

# 113
Моля, ако въпросната съфорумка следи още темата, да сподели личния си опит. Искам да помоля за още нещо - четох назад в темите за домашно приготвено масло/олио от амла, но не мога да го открия. Може ли някой да ми каже рецептата, ще бъда много благодарна.

# 114
Здравейте и от мен! От доста време ви чета и реших най-после да се консултирам. Прилагам и снимка, за да може съветите ви да са максимално адекватни Wink не съм се боядисвала от много време и идеята ми е постепенно да оставя естествения си цвят, просто не искам цветовата разлика да е чак толкова голяма. Тъй като ползвах изсветляваща боя, сега боядисваната част от косата ми изсветлява и все повече става това, което виждате. Не харесвам рижави и червени оттенъци, а косата ми има такъв пигмент :/ по тази причина ме е страх да опитам смеските с къна, но се замислям за готовите бои на хеннафокс. Корените не смятам да си ги боядисвам, само надолу. Поне засега де..че белите косми започват да стават все повече и скоро може да се налага да боядисвам цялата. Мислите ли, че ще успея да докарам нещо шоколадово без да червенея много?

# 115
Такааа да споделя и аз моя скромен опит от първото ми къносване  Laughing
Взех си най - обикновена къна за левче, не я смесвах с нищо, ей така за първа проба. Още по време на душа почувствах косата си мекичка, след това няма разлика, но е и рано. Къна Сахара само с поръчка по интернет ли става или я има и в някой магазин? В банята голяма цапаница, по лицето голяма цапаница, но всичко се изми лесно и бързо (и от лицето и от плочките), всичко е до тренинг. Цвета ми хареса като цяло, въпреки че аз целя по-наситено червено. По дължините хвана равномерно, всичко точно, ноооо .... ПРОБЛЕМ! Не хвана добре в корените, все едно тъкмо сега започват да израстват. В последствие се и поодмиха. Една приятелка ми каза, че е трябвало да започна нанасянето първо по дължините и после в корените, а не както аз направих - обратното. Според вас така ли е, случвало ли ви се е, някакъв съвет?  newsm78

# 116
Blue butterfly lady , все едно от къде ще започнеш мазането - къната хваща бавно, не е като боята. Може да не си нанесла достатъчно обилно количество на корените  newsm78, а може да трябва наслагване, за да се задържи цвета.

Poliiii , косата ти ми изглежда сравнително светла. Не мога да видя добре корена, за да дам адекватен съвет. На мен светлокестенявата смес на Хенафокс ми става точно шоколадово. Обаче на определена светлина леко червенее - не е пепелив нюанс.

# 117
Ами в момента ми е и по-светла от на снимката. Не знам дали си въобразявам, но слагах два пъти амла и не е така рижа. Корените са ми много тъмно кестеняви към черни. Май ще бъде най-добре да купя боята и да пробвам на един кичур.
А тези бои на хеннафокс изсушават ли и ако ако да - проблем ли ще бъда да сложа вътре масла?

# 118
Ами в момента ми е и по-светла от на снимката. Не знам дали си въобразявам, но слагах два пъти амла и не е така рижа - не си въобразяваш - амлата тушира червеното / рижото. Корените са ми много тъмно кестеняви към черни. Май ще бъде най-добре да купя боята и да пробвам на един кичур. - това е добра идея, но и без проба според мен, щом косата ти е много тъмнокестенява няма да има проблем със сливането на цвета  Peace
А тези бои на хеннафокс изсушават ли и ако ако да - проблем ли ще бъда да сложа вътре масла - Понякога - да, къната може да доведе до изсушаване първоначално, но след 1-2 измивания състоянието на косата се нормализира, но не е проблем да сложиш масла - аз винаги така съм процедирала?

# 119
Благодаря, Lady Brinne, възнамерявам през уикенда да опитам и после ще споделя резултата. Стискайте палци  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт