Къната, билките и всичко останало - Тема 8

• 60 863
  • 722
  •   1
Отговори
# 390
Сестра ми се боядиса с такава боя и корените и станаха зелени (тя има доста бяла коса) Може би трябва да ги подсилиш с малко индиго, обаче как.....и аз не знам.  newsm78

# 391
  • София
Да и аз си мислех да пробвам само с нея, като начало. А какво ще стане с белите коси, ще се покрият ли или е индивидуално? Мислех за по сигурно дали да не добавя индиго допълнително с едно нанасяне, за да не останат оранжеви?
Все в някакъв цвят ще се покрият. Аз ползвах светло кестенявата, белите станаха  по-светли от общото, но се покриха, по-скоро...златисти, не седеше зле с тъмното не знам какви ще ти се получат, може да пробваш  да откъснеш, да боядисаш 1-2 и да видиш.
Но ако ще добавяш още индиго, просто го сложи към сместта и тогава разреждай с вода, така или иначе  за разлика от къната, кестенявите не престояват, а се нанасят веднага, но колко допълнително да сложиш, не знам.
Можеш да питаш и тук
http://www.hennafox.com/blog/2009/10/%D0%BE%D1%86%D0%B2%D0%B5%D1 … 1%8A%D0%BD%D0%B0/
http://www.hennafox.com/blog/2012/01/%D0%BA%D1%8A%D0%BD%D0%B0-%D … B0-%D0%B2-%D1%81/

Последна редакция: ср, 26 авг 2015, 18:27 от Angel_Dust

# 392
И аз днес си взех отново златистомедената на Хенафокс, също и брингараж, да си правя маски чат пат за косопад и блясък.
Кестенявата която я купих преди време отлежава за по-нататък.

# 393
  • Пловдив
Здравейте, от около година си правя с къна, като добавям и касия (даже повече от къната) и амла, но взе нещо да ми става много тъмна косата, а на слънце доста червенее. И искам да ви питам с тази светлокестенявата боя дали ще се получи нещо?

# 394
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, от около година си правя с къна, като добавям и касия (даже повече от къната) и амла, но взе нещо да ми става много тъмна косата, а на слънце доста червенее. И искам да ви питам с тази светлокестенявата боя дали ще се получи нещо?

Ще ти стане още по-тъмна. Аз със светлокестенявата станах шоколадова.

# 395
  • Пловдив

Ще ти стане още по-тъмна. Аз със светлокестенявата станах шоколадова.

Благодаря, мислех че щом е светло кестенява трябва да я по-изсветли

# 396
Да ви попитам, може ли да сложа брингараж в златистомедената боя на Хена фокс при боядисането или няма смисъл, да си правя отделно само маски с него?

# 397
Padme, направи си маска с мед. Обаче неколкократно, а не веднъж. Също може да свалиш малко къна с маска с Вит.С + шампоан. Леко изсушава косата обаче наистина сваля доста натрупан цвят и изсветлява. Трети вариант е кислородна вода в къната за боядисване. Обаче много от момичетата се опасяват от увреждане. Аз съм се мазала доста пъти така и ставах доста червеникаво - рижава. Ще сложа и една снимка, за да видиш:

Скрит текст:

# 398
Да ви попитам, може ли да сложа брингараж в златистомедената боя на Хена фокс при боядисането или няма смисъл, да си правя отделно само маски с него?

Не съм пробвала, но си мисля, че самата боя е балансирана от към състав, за да оцвети в определен нюанс  newsm78

# 399
  • Пловдив
Padme, направи си маска с мед. Обаче неколкократно, а не веднъж. Също може да свалиш малко къна с маска с Вит.С + шампоан. Леко изсушава косата обаче наистина сваля доста натрупан цвят и изсветлява. Трети вариант е кислородна вода в къната за боядисване. Обаче много от момичетата се опасяват от увреждане. Аз съм се мазала доста пъти така и ставах доста червеникаво - рижава. Ще сложа и една снимка, за да видиш:

Скрит текст:

Благодаря ти   bouquet, може ли да ми напишеш тази маска с меда

# 400
  • София
Чудя се колко добра идея е къносване преди море, как се отразява солената вода на прясно къносване... идеята да ухая на билки на плажа също ме спира... Simple Smile дали няма да е по-добре да изчакам.

Вчера четох тази статия със съвети... странно ми е това мазанена косата с памучен тампон, някой прилагал ли го е, това не е ли само за най-горния пласт http://krasota.rozali.com/kosa/p7163.html.
не е ли същото просто да се залее косата?
Накрая пише за освежаване на цвета с плакнене на косата с разредена къна - и след нея ли после така мирише на билки дни наред? И наистина ли освежава?

# 401
Изсветляване с мед:

Скрит текст:
Канелата е не само вкусна подправка, но би могла да бъде и добър помощник при естественото изсветляване на косата. В подходящ съд смесете 1/2 чаена чаша мед, 1 чаена чаша вода, 2 супени лъжици студено пресован зехтин и 3 супени лъжици канела. Пропорциите могат да се увеличат, в зависимост от дължината на косата. При всички случаи е по-добре да добавите повече канела, за да се получи равномерно обезцветяване. Медът и канелата съдържат съставки, които действат като естествен водороден прекис и благодарение на това цветът на косата става няколко тона по-светъл отпреди. Разбъркайте енергично съставките до получаването на хомогенна смес и нанесете така получената маска върху цялата дължина на кичурите. Покрийте главата си с найлонова шапка и топла кърпа, и останете така поне 4 часа. Резултатите ще са по-видими, ако стоите по-продължително време с маската, но имайте предвид, че косата ви ще се изсветли с максимум 2 тона. Накрая я измийте с шампоан и хладка вода.

Още по темата:

Още за Как да изсветлите цвета на косата си, използвайки природни средства? | LifeStyle Framar.bg от Framar.bg: http://lifestyle.framar.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D0%B … D1%82%D0%B2%D0%B0

# 402
Лейди, аз ще помоля за разяснение или рецепта за изсветляване с вит.Ц   bouquet
Аз се къносах след морето.

# 403
Лейди, аз ще помоля за разяснение или рецепта за изсветляване с вит.Ц   bouquet
Аз се къносах след морето.

Един блистер Вит. С се стрива и се разбърква с някакъв шампоан. Сместа се нанася на косата и се увива с найлон. Стои се около час-час и нещо и се мие. При мен този метод е свалял и боя и къна.

# 404
Този път разбърках къна(био хенафокс)+ чай от каркаде + канела+сок на половин лимон+ лъжица зехтин оставих така 12 часа да се окисли и стоях 3 часа и 30 мин. Стана по-наситена от предният път с който пробвах с кафе без лимон. Канелата придава хубав аромат замаскира аромата на билки. Но все още далеч от моя червен цвят който търся. Следващият път ще поръчам мароканската къна и индиго. Тя ми изглежда доста по-огнена и силен цвят. Там където имам светли коси разбира се са по-светли от другите.

Общи условия

Активация на акаунт