Къната, билките и всичко останало - Тема 8

• 60 717
  • 722
  •   1
Отговори
# 615
Взех си от готовите смеси за черен цвят от zoya.bg, стоях 3 часа както пишеше и корените ми си седят кестеняви  Rolling Eyes Защо?
Имам чувството, че и боя не ми хваща, по принцип с бои се боядисвам, не с къна, и последните месеци не ми хващат много добре  Rolling Eyes за това се ориентирах към къната.
Единственото, което говори, че е имало къна върху косата ми е блясъка на косата, но цвят няма  ooooh!

# 616
  • В полите на Пирин планина
Предлагам да пробваш в 2 стъпки - първо къна, после индиго. Сега вече като си слагала сместа за боядисване може направо глос с индиго да направиш, за да покрие по-добре. Индигото се разбърква непосредствено преди апликация и му се слага щипка сол, за да хване по-добре цвят. Добавя се малко балсам или маска в сместа, за по-добра консистенция и по-лесно нанасяне. Стои се около 30 минути. Индигото по принцип си иска наслояване - след първата апликация може и да се поотмие.

# 617
Предлагам да пробваш в 2 стъпки - първо къна, после индиго. Сега вече като си слагала сместа за боядисване може направо глос с индиго да направиш, за да покрие по-добре. Индигото се разбърква непосредствено преди апликация и му се слага щипка сол, за да хване по-добре цвят. Добавя се малко балсам или маска в сместа, за по-добра консистенция и по-лесно нанасяне. Стои се около 30 минути. Индигото по принцип си иска наслояване - след първата апликация може и да се поотмие.

Интересното е, че по ръцете на човека, който ме маца, имаше черни петна, т.е. хванала е къната там  hahaha
Аз съм си взела и чисто индиго, сега събота/неделя ще го пробвам, като пише от 30 мин до 2 часа да се седи, аз 2 часа ще стоя. В блога на хеннафокс четох, че тези добавки (балсами, маски, масла) могат да попречат на хващането на цвета, без тях не може ли Rolling Eyes

# 618
  • София
може, що да не може Simple Smile
човекът, за да не е омацан, да си сложи едни  ръкавици медицински от аптеката за няколко стотинки Wink

# 619
Ако сложа хининова вода в сместа дали ще има последици за цветът?

# 620
Благодаря ви bouquet, а човекът имаше ръкавици  Laughing

# 621
  • София
Брях, през ръкавиците ли имаше черни петна... аз също се мацотам с ръкавици, за щястие поражения не съм имала, да ходя после на оранжеви петна Simple Smile Crazy Laughing

# 622
Ако сложа хининова вода в сместа дали ще има последици за цветът?

:Хининовата вода няма да попречи по никакъв начин. действай смело Simple Smile

Аз пък само се лутам м/у червената боя и къната.  Косата ми по принцип си е средно кафява , а напоследък с доста побелени косъмчета . няколко пъти през годините съм се опитвала да се изсветля ( с боя ) , а след това да почервенея с къна. ама никога не ми се е получавало .  Confused

Сега пак съм в чуденка ? Ако някой има идея как да си изсветля дори минимално косата без силно агресивна боя , моля нека да ми сподели
 bouquet

# 623
Момичета,не съм се къносвала от има-няма 30 г.Последните 15 г само на боя.Омръзна ми и ми дразни очите...Да питам...За какво оксидиране часове наред става дума?Много съм изненадана.Аз преди се къносвах по съветите на майка-Къна,отвара от натрошени орехи, барабар с черупките,1 с.л. кис.мляко,счукан карамфил-5-6 цветчета,тютюнът на 1 цигара,няколко счукани маслини...на водна баня-20 мин,след охлаждане-1 жълтък,1 с.л. рициново масло или зехтин,1 с.л. оцет,мисля,че и 1 с.л. ракия добавях.На чиста,навлажнена коса,седях докато издържам.Колкото повече-толкова по-хубаво. Simple SmileПросто за първи път чета за часове наред оксидиране.Сега съм си приготвила микса,освен къна накрая ще добавя и индиго,че ще стана много оранжева на 70% -та ми бяла коса.Ще видим какво ще стане.Правя го на водна баня,както си знам от едно време.Дали ще стане?

# 624
Момичета, какво мислите за смесването на различни къни? Останали са ми по 30-40 грама от няколко къни и се чудя какво ще се получи ако ги смеся.

# 625
  • гр.Видин
Мрънкалка много интересна рецепта. Интересно ми е какъв цвят получаваш - оранжавеещ или по-тъмен. Другите неща са ясни, но как влие цигарата не намиран инфо.
Иначе смятам, че ще стане и така. Смята се, че при бавното оксидиране къната отделя повече цвят. Но аз не смятам, че има огромна разлика. Като нямам време я заливам с гореща вода /даже не я варя на водна баня/ и пак хваща.
А орехите, които слагаш не са зелени предполагам /че сега ги няма/. Няколко обикновени орехи ги начукваш и вариш, така ли?

# 626
Мрънкалка много интересна рецепта. Интересно ми е какъв цвят получаваш - оранжавеещ или по-тъмен. Другите неща са ясни, но как влие цигарата не намиран инфо.
Иначе смятам, че ще стане и така. Смята се, че при бавното оксидиране къната отделя повече цвят. Но аз не смятам, че има огромна разлика. Като нямам време я заливам с гореща вода /даже не я варя на водна баня/ и пак хваща.
А орехите, които слагаш не са зелени предполагам /че сега ги няма/. Няколко обикновени орехи ги начукваш и вариш, така ли?
Сега като се замисля-ореховата отвара-стари орехи с черупките,счуканите маслини,заедно с костилките,кис.мляко,рициновото масло,жълтъкът-всичко това е за подхранване,карамфилът по спомени загрява, а и ароматизира,тютюнът има противогъбичково действие,самата къна има същото-антисептично действие,оцетът да закрепи цвета,ракията да загрее.Наистина не съм се замисляла,просто майка ми е казвала какво да правя.
Сега,вече на достойните 56 г.,70% побеляла,с изсушена от боядисване коса съм.Спирам боите,че очите ми не ги понасят.Днес се къносах по стария си начин-къната е био,HennaFox,сложих и супена лъжица индиго,че както съм бяла да не стана оранжева,седях към 4 часа,вече се измих,ами хванало е,почти тъмно кестенява съм,много добре е хванало,2 мес.след последното ми боядисване.Само това ми направи впечатление,че тази къна не е много червена,по-скоро кафеникаво- оранжева,в съчетание с индиго стана много естествен цвят.Мисля след седмица пак да повторя,но ще взема турска къна от мама,че нейната е червена.Тя цял живот е само на къна,че е много алергична.Искам малко червеникав оттенък.Харесвам го от младите си години.Косъмът е много жив,лъскав,не е както след боя,а даже и балсам не сложих Simple Smileщампоанът ми е много добър,според мен де,от ай-хърб-без сулфати,без парабени.С една дума,аз съм доволна. Simple Smile

# 627
Мрънкалка, може ли линк за шампоана?
Аз започнах да използвам бебешки шампоан/душ гел на Веледа, и забелязвам огромна разлика в косата ми. Изобщо не стои суха, много съм доволна.

# 628
Момичета, абе вие как сте с косите? Sad Моята в момента е много зле, от около 2 месеца. А я къносвам и подхранвам интензивно от 7 месеца. Мия я само с био шампоан или билки. Химия - никаква ! Обаче много капе, стана тънка, хилава и едва жива. Защо така? Sad Нещо бъркам ли...Хем не прекалявам и с къната. Веднъж на месец и половина се мажа. Дали пък зимния период не оказва влияние? Направо имам чувството , че оплешивявам Sad

# 629
Мрънкалка, може ли линк за шампоана?
Аз започнах да използвам бебешки шампоан/душ гел на Веледа, и забелязвам огромна разлика в косата ми. Изобщо не стои суха, много съм доволна.
Не зная как се крият текстове Blush,затова го изписвам така-
Product Code: NAG-75117,в търсачката на ай-хърб напиши това и ще го видиш.
Косопадът може да се дължи на вътрешни причини-анемия,диети,всякакви хормони...

Общи условия

Активация на акаунт