В момента чета... 38

• 51 316
  • 755
  •   1
Отговори
# 255
  • Belgium
Аз харесвам книгата повече от филма, но при мен обикновено така се получава  Laughing

# 256
Ако става дума за Кралица Марго с Изабел Аджани и Венсан Пере(з?) помня, че ми беше ужасно мрачен и тъмен.
Сега само да уточня, че съм го гледала на кино, когато излезе, като тинейджър, като знаех книгата наизуст по онова време Simple Smile
И двете произведения са хубави, но книгата на мен лично ми е по на сърце, но разбира се с уговорката, че съм я чела във впечатлителна възраст Simple Smile

# 257
Аз преди няколко дни започнах "Цветът на магията" на Тери Пратчет , но някак си бавно я чета , не ме завладя толкова , а паралелно с нея започнах и "Полулош" на Сали Грийн и днес слетобед я преполових - определено увлича и историята изглежда интересна Simple Smile
Дневникът на Източна перла и аз съм я чела , но не  книга която оставя чак такива трайни спомени в съзнанието.

# 258
Аз повече от две книги по едно и също време не мога да чета  Simple Smile.

Оф, аз какво да кажа, като и две ме озорват  ooooh! Едната обикновено взема преднина Simple Smile

# 259
Прочетох "Леопардът" на Ю Несбьо - 5/5*
Много е откачен този човек...  Shocked  Laughing

От утре ще си продължа "... Бьорндал"

# 260
  • София
Чета "Вечерята" на Херман Кох. На 30 % съм и дотук нито ми харесва, нито ме увлича  ooooh!

# 261
  • София
Само съм чела "Кралица Марго", не съм гледала филма, но книгата много ми беше харесала.  Heart Eyes

Ники, добре дошла в темата!  bouquet

Аз обикновено чета по две книги успоредно - една на хартия и една електронно. Най-много да чета три едновременно.  Wink

В момента чета на хартия "Лисицата" на Галин Никифоров, а електронно "Дамата с кученцето" на Чехов.

# 262
Започнах автобиографията на Чарли Чаплин. Завладяваща още с първите страници, ще видим до края.  Grinning

# 263
  • Belgium

В момента чета на хартия "Лисицата" на Галин Никифоров

Петенце, ще чакам отзив като я приключиш  Grinning

А Чехов е прекрасен, това е любимият ми руски класик  Heart Eyes

# 264
След ударната доза Херман Кох, която още ме държи, съм отново на вълна родителство със "Стъклен замък".

Да се изкажа и аз за "Вила с басейн". Много ми хареса. Много лежерно започна, но от към средата направо ме прикова и не можех да я оставя. Допадна ми как са изградени образите, влязох в обувките на главния герой, чак започнах да му симпатизирам, въпреки всички налудности, грехове и недостатъци. Книгата ми беше по-интересна и динамична от "Вечерята", препоръчвам  Peace  
Имам обаче един въпрос:
Скрит текст:
В крайна сметка Юлия ли видя Марк и Джудит да се натискат в кухнята?
И аз питах същото по-назад, но никой не отговори. Според мен - да Simple Smile
Скрит текст:
И според мен да и може би това, което вижда до някаква степен я провокира да си уговори среща с техника на плажа. Макар че честно казано, вече не помня хронологически дали след това идва той в къщата.

Аз също чета най-много по две книги едновременно, като обикновено едната е на хартия, другата електронна и гледам да са коренно различни. Но предпочитам да съм в компанията само на една. Защото ми се е случвало да приписвам на герои, с които съм в момента, случки или черти от характера, които всъщност са от книги прочетени непосредствено преди това. Бързо се усещам, но като цяло гледам да не си причинявам подобни каши и да се насладя, усетя и вникна максимално в книгата, която чета, иначе ми се струва, че бих пропуснала нещо..

# 265
прочетох

има интересни моменти, има и доста слаби
3/5

# 266
  • Пловдив
Аз все още не съм си влезнала в ритъма на четене, иначе съм зачела "Куршум за двама", "Списъкът на Шиндлер", "Четири след полунощ" и "Франкенщайн", но съвсем не съм сигурна, че ще се оправя скоро, въпреки че ми харесват като цяло  Laughing

Иначе виждам, че вие четете страхотни книги  Heart Eyes

"Нощният цирк" я четох още с излизането й и на мен ми хареса, стори ми се вълшебна и ми се прииска да има такъв цирк  Crazy Спомням си, че имаше една тийн нишка, която малко ми досади, но в никакъв случай не ми развали цялостното мнение. Наскоро си я купих. Ей-така - да си я имам /което обикновено не правя/

"Лисицата" също я харесах много - Галин Никифоров ми е най-пасващ като стил български съвременен автор. Книгата е като малка енциклопедия, постоянно научаваш нещо ново, но за мен най-ценното си беше стилът  Peace

"Вълшебникът"  наистина има много кусури като българско издание, но книжлето ми хареса - напомня ми за маниакалните планове на Грьонуй от "Парфюмът". Впечатлена съм, че Набоков толкова го терзае тази тема за любовта към деца, съмнява ме вече  Laughing

# 267
  • София
Хммм.... с тази "Лисица" вече много ме заинтригувахте ...  Thinking
Ще се търси за прочит, определено!  Grinning

# 268
Мижче,"Лисицата" може да дойде при теб след като Петето сърчице я прочете. Жестока книга! Heart Eyes
А "Вълшебникът" си е бижу, само да се бяха постарали с изданието малко повече. ..  #Crazy Rolling Eyes

# 269
  • Belgium
А, Миж, не се предреждай, аз се бях наредила първа за "Лисицата"  Crossing Arms Laughing

Общи условия

Активация на акаунт