В момента чета... 38

• 51 322
  • 755
  •   1
Отговори
# 240
Ще споделя, момичета Peace

# 241
Нели, чакам отзивче за "Невидимите", нали знаеш Wink

Аз много бързо напредвам с "Клиниката". Нищо особено не е, но като за убиване на времето или за "почивка" след сериозно четиво е идеална. Има си напрежение като цяло.

# 242
  • София

Почти преполових "Човек без куче" - много добра, с много тънък психологизъм и типично скандинавска като атмосфера   Heart Eyes Крими-моментът го има, но не е той водещият /или поне аз така усещам нещата/. Повече са ми интересни взаимоотношенията между героите и начинът, по който са предадени.
Много ми харесва книгата,  дано и до края да си запазя мнението  Hug

# 243
Чудесна тема! А анкетата е супер. Доста отговори маркирах.  Laughing

В момента чета:

-  "Слугинята" на Катрин Стокет (чела съм я, сега само препрочитам  Laughing ),

- "Убийството на Пепеляшка" на Мери Хигинс Кларк (в началото съм, много е дебела, а нейните обикновено заслужават много внимателно четене, та няма да я довърша бързо),

- "Васко да Гама от село Рупча" (открих я случайно и не можах да не я разлистя, но и при нея съм съвсем в началото),

- "Тайният дневник на Източна перла", която е по историята на истинска личност, явно много известна, но напълно неизвестна за мен. Книгата ми се стори с доста еротичен (и латиносериален  Mr. Green) заряд като за исторически роман, което пък ме накара да се усъмня в достоверността и. Проучих в нета оригиналната Източна перла и от това, което чета за живота и, книгата май нищо не е преувеличила.  Laughing След първите три глави малко се отегчих, та и при нея ще забавя темпото. Ще я дочета, но няма да е веднага.

- "Убийствено просто" на Питър Джеймс. Ще я започна тази вечер, по препоръка на съфорумка в друга, некнижна тема.  Laughing Видя ми се много интересна и не мога да устоя.

Вероятно списъкът изглежда дълъг, но аз почти никога не чета само една книга. Предпочитам няколко паралелно, освен ако не попадна на някоя, която не мога да изпусна от ръцете си, докато не я довърша. Относително рядко попадам на такива.

Имам да дочитам "Оризовата майка" на Рани Маника. Нея обаче започнах и поради различни обстоятелства не успях да дочета преди доста време. Та ще трябва да я започна от нулата. Затова мисля първо да си дочета горните пет (все пак и аз имам лимит  Mr. Green) и тогава да почна шеста.

Не знам какъв е етикетът в темата, но предполагам, че не си разказвате книги тук, за да не се разваля удоволствието на тези, които още не са ги прочели. Ако някой обаче иска да обсъждаме горните на лични, в друга тема, в спойлери или пък по-общо, така, че да не се издава много-много сюжет, ще ми е много приятно да го направим.

# 244
Nickkie, всички изброени книги наведнъж ли ги четеш?  Shocked

# 245
Не си представяй, че са разтворени около мен петте едновременно и чета по едно изречение от всяка.  Laughing Имам предвид, че не изчаквам да свърша едната и да почна другата. Но ги чета горе-долу по едно и също време. Т.е., едната само преди заспиване, другата само привечер, третата в ранен следобед. В събота две, в неделя три. В понеделник - съботните две, във вторник - две от неделните, една от съботните, в сряда - третата неделна и една съботна. Нещо такова, не е под строг график, естествено. Просто и петте са ми интересни и искам да следя историите, вместо да чакам да приключа една и тогава втора. Звучи по-сложно, отколкото е.  Laughing

А понеже са много различни, няма вероятност да се объркам. Не ми пречи и на "дълбокото потапяне" в книгата, защото, когато прекъсна четенето за да сготвя, пусна пералня, простра (примерно), няма голямо значение дали ще продължа със същата книга след 6 часа или след 24 часа.

# 246
  • на североизток от Рая
Ники, много се радвам, че те виждам в тази тема!  Hug Къде беше досега, къде?

# 247
  • Belgium
Nickkie, направо ме заболя мозъка като гледам колко ги караш наведнъж  Grinning

Но пък щом така ти харесва и не губиш нишката, няма лошо

Книгите си ги обсъждаме спокойно в темата, само моментите, които издават ключови части от действието и ще развалят удоволстието на тези, които не са ги чели, слагаме в скрит текст. Понякога се получават дълги дискусии само със скрит текст.

# 248
Аз повече от две книги по едно и също време не мога да чета  Simple Smile.

# 249
Нели, "Познай коя е книгата" ми беше достатъчна, там си стоях  Hug Hug

Понякога се получават дълги дискусии само със скрит текст.

Обожавам такива!  Grinning

FSS, и на мен за пръв път ми се случва цели пет накуп, досега обичайно ми се струпваха три. Така се случи - две си купих (Перлата и Слугинята), една ми дадоха (Пепеляшката), четвърта препоръчаха (в темата за Сватбени селски номера и пинизи - "Убийствено просто"  Laughing ), а пета мернах случайно ("Васко"). Много са ми интересни и не искам да се откажа от никоя. Ще се справя... мисля.

# 250
Nickkie, аз останах със същото впечатление от "Тайният дневник на Източна перла". Въпреки че еротичните описания ми дойдоха в повече, книгата ми беше интересна, без да е уау.

За протокола - аз обикновено чета по две книги едновременно - една на хартия вкъщи (в момента "Забравената градина" на Кейт Мортън по препоръка от форума) и една електронно ако имам свободна минутка на работа или докато чакам дъщеря ми на някое от хилядите й извънкласни занимания (сега съм на "Кралица Марго"). 

Последна редакция: нд, 19 апр 2015, 20:21 от Ronique

# 251
Много харесвах филма "Кралица Марго", но не съм чела книгата. Ако си гледала филма, кое ти допада повече от двете?

# 252
Похвално е, че не се объркваш  Hug.
Понякога така съм се потопила в това, което чета вкъщи, че ми е трудно да се настроя за четивото, което разнасям с мен, когато съм навън с дъщеря ми.

# 253
Много харесвах филма "Кралица Марго", но не съм чела книгата. Ако си гледала филма, кое ти допада повече от двете?

Не съм гледала филма. Като приключа книгата, ще се поправя  Peace

# 254
FSS, не е моя заслуга, те просто са много различни. Ако си приличаха, щеше да ми е трудно.

Пък и е рано за похвали, нека да видим дали до края на седмицата няма да започна да търся името Васко в книгата на Мери Хигинс Кларк.  Laughing

Досега съм чела само две-три книги от нея и впечатленията ми са, че няма грешка. Умее да измисля, умее да разказва, умее да го напише. И не може да четеш през дума, просто не може. Всяко изречение е като ръчно изработен елемент от огромна кувертюра и трябва да го оцениш.

Имам и други любими автори на криминалета, но понеже има цял океан от посредствени, които пишат все едно сценарий за евтин екшън, за мен тя наистина се откроява с майсторството си.

Общи условия

Активация на акаунт