В момента чета... 38

• 51 341
  • 755
  •   1
Отговори
# 480
Тоз' Чинар се бях засилила да го чета, защото мислех, че действието ще е в средновековна Турция с еничари. Оказа се, че е адвокатска, за американския Юг. Обичам такива книги, но ще я чета по-натам.

# 481
 Simple Smile Сянката на чинара толкова време чаках да се появи електронна... ooooh!
Време да убиваш ми е сред любимите книги.
Сега съм се нагласила да чета за тоз' чинар и ако не е разочарование след дългото чакане - ще се купува.

Чета Сенки - Илса Бик. Първата (Пепел) ми хареса заради жанра, но тази ми върви трудно.
Разнообразявам с разкази на Маркес.

# 482
  • В един копнеж!
Започнах
Скрит текст:
. Постоянно я свързвам с героите от "Аз съм номер четири" и засега върви трудно....като че ли се пробвам да я екранизирам в главата си.  ooooh!

# 483
Гиговче, мен тази книга много ме измъчи и я зарязах недочетена  Confused Но пък има хора, на които им е харесала много. Дано ти си от вторите.
Коя книга Кали, Сянката или Мрак?

# 484
  • София
Сянката   Confused

# 485
Разбрах, Кали Wink
Засега е добре, интересен казус, но пък като гледам обема съм сигурна че Гришам ще се отпусне в излишни многословия, документалистика и прочие, което напоследък ме дразни в по-новите му книги. Най-вероятно ако е така, накрая ще ми дотегне...

# 486
  • Belgium
Скарамуши, не знам защо изпитваш срам, че си селективен читател  Laughing Няма абсолютно нищо лошо да цениш времето си и да подбираш четивото на база твои си лични критерии. Аз примерно съм доста всеядна, но има жанрове, които просто няма как да пипна дори, а съм забелязала, че трудно давам шанс на напълно нов за мен автор. Просто добре си познавам собствения вкус и си имам любими тематики и писатели. Не че няма риск от разочарование и така, но е много по-малък.

За Дикенс - идва ми прекалено депресивен. Винаги свързвам произведенията му с онеправдани деца-сирачета, мрачни, студени и влажни домове за сираци, тъга и нищета. Абе с две думи както казва един руски класик "направо ти иде да се обесиш на тополата"  Laughing Иначе че може да пише, може, няма две мнения по този въпрос.

В началото даже като зачетох как всички критици като папагали повтарят "дикенсов роман" за "Щиглецът" за малко да ме отблъснат, защото си представих безпросветна депресия, разпростряна върху 960 страници и е ужасих. Слава Богу няма нищо такова. Даже точно както и ти като затворих последната страница ми идеше да заплача от чист душевен кеф.  Grinning

Бъбълче, това не точно ревю, ами е... една поредица от развълнувани мисли по-скоро. Идеята за изкуството съвсем не присъства толкова натрапчиво в книгата, колкото излиза от нашите писания с Лу.  Grinning Ще се радвам да я прочетеш наистина!

Бъб, съгласна съм със Скарамуш, че всъщност тезата за изкуството изобщо не е дидактично застъпена и никак не дотежава, както би могло да излезе от нашите възторжени рецензии  Laughing Напротив, вплетена е толкова фино в цялостната тъкан на наратива, че ако не желаеш да се съсредоточиш върху нея, няма да ти се натрапи изобщо.

И сега със съжаление ще наместя в поста си един хейт за книгата, която току-що приключих "Джийвс и сватбените камбани". Като фен-рецидивист (както ни определят в самия роман) на Удхауз съм твърде разочарована - всички клишета и схеми на автора са взети и изсипани в книгата, но без грам живец и разкошните фрази, които всъщност правят творчеството на Удхауз толкова уникално. Изчистена от тях неподражаемата олигофрения на Бърти само лъсва още по-отегчително. Не препоръчвам по никакъв начин.

# 487
Не ми се чете и само прехвърлям начални страници. Уплаших се от Мрак с тримата разказвачи и започнах Не казвай сбогом на същата авторка. В началото съм, но ме увлече. Чудя се дали
Скрит текст:
сама е избягала какйбешеимето, мъжа й ли я е убил (само споменава, че лъже - до разпита в полицията съм) или сестра му близначката я е свитнала?
Дайте ми някакво зрънце, моля ви ...  Simple Smile

# 488
Естел,
Скрит текст:
да кажем, че това не е типична криминална схема и Ейми може много да те изненада.

Аз чета "Сърцето е самотен ловец".

# 489
Благодаря ти много, Сонгес!   bouquet

Щом не е
Скрит текст:
типична криминална сцена значи тя сама е избягала.  Rolling Eyes
Сега ще се чудя дали съм права.  Party

# 490
Прочетох 11/22/63. Най-накрая! Няма да се разпростирам много, прекалено дълго и протяжно е говорено за тази книга и има защо!
Само ще изкажа дълбоката си признателност за това, че съществуват такива книги и такива безумно талантливи писатели като Стивън Кинг, които да ги пишат.  Heart Eyes

https://www.goodreads.com/review/show/1270735838

Започнах "Синята брада" на Амели Нотомб, кратичка и съвсем различна книжка, която да ме отърси от преживяването(от което всъщност не искам да се отърсвам изобщо  Heart Eyes ), за да мога да продължа натам. Сега всяка книга ще ми се струва блудкава и нахвърляна набързо измислица ...  #Crazy  ooooh!  Heart Eyes Heart Eyes

# 491
След много положителни коментари започвам Калуня-Каля, надявам се да ми хареса.

На  мен ми е следваща в списъка.

# 492
А аз след известно колебание започнах "Напълно изгубили себе си" на Карън Фаулър.

# 493
Прочетох 11/22/63. Най-накрая! Няма да се разпростирам много, прекалено дълго и протяжно е говорено за тази книга и има защо!
Само ще изкажа дълбоката си признателност за това, че съществуват такива книги и такива безумно талантливи писатели като Стивън Кинг, които да ги пишат.  Heart Eyes

https://www.goodreads.com/review/show/1270735838

А аз ти благодаря за това прекрасно ревю, Бъбли!
Тази книга е моето откритие за по-миналата година, но никога не съм успявала да облека в думи усещанията, които дадена книга предизвиква в мен. Ти винаги се справяш чудесно!   bouquet

# 494
  • Ямбол
"Ние" на Евгений Замятин  Heart Eyes .

Общи условия

Активация на акаунт