КОЗУНАЦИ - сезон 2015 г. - тема 2

  • 52 313
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
  • Euskal Herria
  • Мнения: 29 417
Миналата година си имах тухла единичка, но тази година се получиха козунаците. Единствено ми се струват като че ли малко твърди. Съвет как мога да ги направя малко по-меки? Оставих ги уж да изстиват и посред нощ се сетих, че трябваше да ги увивам във фолио.

Последна редакция: сб, 11 апр 2015, 10:26 от YanaDG

# 226
  • Мнения: 70
Привет момичета. Утре ще запрятам ръкавите сутринта,  но се чудих дали става да пека козунаците с вентилатор и ако да, на каква температура - 160 градуса или по-ниска?  newsm78

# 227
  • Мнения: 7 779
пекла ли си до сега в твоята фурна ?

пп. назад в темата е обсъждана температурата на печене

# 228
  • Мнения: 7 779
Миналата година си имах тухла единичка, но тази година се получиха козунаците. Единствено ми се струват като че ли малко твърди. Съвет как мога да ги направя малко по-меки? Оставих ги уж да изстиват и посред нощ се сетих, че трябваше да ги увивам във фолио.
Скрит текст:
на мен ми се струва ,че тестото ти е било малко по-сухичко и леко са препечени. може би  за това са по-твърди.

# 229
  • Euskal Herria
  • Мнения: 29 417
Благодаря! В неделя ще се разбере как са. Най-много да ги оставя отвити, така или иначе тук е влажен климата  Grinning. На вкус ги бива, "позволиха" ми да опитам едно руло с мармалад  hahaha.

# 230
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Забърках опарата на един много вкусен кулич, която ще втасва 12 часа. Но го направих с квас, вместо мая, да видим какво ще се получи.
Така изглежда сега:

# 231
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Яна, не ги дръж толкова време незавити, що се отнася до това. Когато изстинат добре - 2-3 часа им стигат и ги увиваш, както там ги съхраняваш.  Иначе и тестото ти е било по-твърдо вероятно.

И аз сложих сега една половин доза да втасва, меси го изцяло мискера, ама... да видим. Нещо съвсем съм им отвикнала на машинариите (като ги ползвам от дъжд на вятър), като не го пипам/меся тесто, не го усещам и...

# 232
  • София
  • Мнения: 3 665
Момичета колко градуса трябваше да е готовия козунак измерен с термометър за месо?
Специално за козунаци си го взех, за да няма издънки Simple Smile Помня, че някъде около 90С беше май ,но не съм сигурна. newsm78

# 233
  • Deutschland/HE
  • Мнения: 7 235
Момичета колко градуса трябваше да е готовия козунак измерен с термометър за месо?
Специално за козунаци си го взех, за да няма издънки Simple Smile Помня, че някъде около 90С беше май ,но не съм сигурна. newsm78

между 94 и 97 градуса. Информацията е от Джемма в тази тема: Термоигла или сонда за месо

# 234
  • София
  • Мнения: 12 221
Привет момичета. Утре ще запрятам ръкавите сутринта,  но се чудих дали става да пека козунаците с вентилатор и ако да, на каква температура - 160 градуса или по-ниска?  newsm78
Аз пече само с вентилатор около 150-160. Вкарвам ги на затоплена фурна на 200 и веднага врътвам на  малка температура. На мен ми е много удобно с вентилатор и изобщо не го изключвам.

# 235
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Мдаа... с долен реотан и вентилатор е най-добрия начин!
 На мен ми се прецака нещо конвектора иначе не бих пекла по друг начин.

Последна редакция: пт, 10 апр 2015, 19:48 от Morena

# 236
  • София
  • Мнения: 12 221
Ам``чи то преваля днескашния ден, дали да не забъркам един с Маскарпоне и да го оставя да си втасва на спокойствие, какво ще кажете мили другарки... newsm78
Онази притча пусната от Джемма показва, че може,  то....май да ги подхващам, че утре ще се презоря.
Май ще се хвърля  на  първите. И без това няма какво да правя, само нещо набивам в устата си.  Поне да са ми заети ръцете... Simple Smile
 Simple Smile

# 237
  • Мнения: 7 779
.. нещо набивам в устата си.  Поне да са ми заети ръцете... Simple Smile
 Simple Smile
не мога да се сдържа да не ти предложа оферта  hahaha   ако ще да ме изтрият след малко

# 238
  • София
  • Мнения: 12 221
.. нещо набивам в устата си.  Поне да са ми заети ръцете... Simple Smile
 Simple Smile
не мога да се сдържа да не ти предложа оферта  hahaha   ако ще да ме изтрият след малко
Бонго, хапвам Маскарпоне с ягоди, после разни ядки дето ми трябват за козунака, после пак обратно... ти какво си мислиш, а..... Joy Joy

# 239
  • Мнения: 7 779
... ти какво си мислиш, а..... Joy Joy
как за какво ? - за среднощни козунаци  XXL  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт