КОЗУНАЦИ - сезон 2015 г. - тема 2

• 52 313
  • 742
  •   1
Отговори
# 225
  • Euskal Herria
Миналата година си имах тухла единичка, но тази година се получиха козунаците. Единствено ми се струват като че ли малко твърди. Съвет как мога да ги направя малко по-меки? Оставих ги уж да изстиват и посред нощ се сетих, че трябваше да ги увивам във фолио.

Последна редакция: сб, 11 апр 2015, 10:26 от YanaDG

# 226
Привет момичета. Утре ще запрятам ръкавите сутринта,  но се чудих дали става да пека козунаците с вентилатор и ако да, на каква температура - 160 градуса или по-ниска?  newsm78

# 227
пекла ли си до сега в твоята фурна ?

пп. назад в темата е обсъждана температурата на печене

# 228
Миналата година си имах тухла единичка, но тази година се получиха козунаците. Единствено ми се струват като че ли малко твърди. Съвет как мога да ги направя малко по-меки? Оставих ги уж да изстиват и посред нощ се сетих, че трябваше да ги увивам във фолио.
Скрит текст:
на мен ми се струва ,че тестото ти е било малко по-сухичко и леко са препечени. може би  за това са по-твърди.

# 229
  • Euskal Herria
Благодаря! В неделя ще се разбере как са. Най-много да ги оставя отвити, така или иначе тук е влажен климата  Grinning. На вкус ги бива, "позволиха" ми да опитам едно руло с мармалад  hahaha.

# 230
  • Балчик
Забърках опарата на един много вкусен кулич, която ще втасва 12 часа. Но го направих с квас, вместо мая, да видим какво ще се получи.
Така изглежда сега:

# 231
  • Sofia
Яна, не ги дръж толкова време незавити, що се отнася до това. Когато изстинат добре - 2-3 часа им стигат и ги увиваш, както там ги съхраняваш.  Иначе и тестото ти е било по-твърдо вероятно.

И аз сложих сега една половин доза да втасва, меси го изцяло мискера, ама... да видим. Нещо съвсем съм им отвикнала на машинариите (като ги ползвам от дъжд на вятър), като не го пипам/меся тесто, не го усещам и...

# 232
  • София
Момичета колко градуса трябваше да е готовия козунак измерен с термометър за месо?
Специално за козунаци си го взех, за да няма издънки Simple Smile Помня, че някъде около 90С беше май ,но не съм сигурна. newsm78

# 233
  • Deutschland/HE
Момичета колко градуса трябваше да е готовия козунак измерен с термометър за месо?
Специално за козунаци си го взех, за да няма издънки Simple Smile Помня, че някъде около 90С беше май ,но не съм сигурна. newsm78

между 94 и 97 градуса. Информацията е от Джемма в тази тема: Термоигла или сонда за месо

# 234
  • София
Привет момичета. Утре ще запрятам ръкавите сутринта,  но се чудих дали става да пека козунаците с вентилатор и ако да, на каква температура - 160 градуса или по-ниска?  newsm78
Аз пече само с вентилатор около 150-160. Вкарвам ги на затоплена фурна на 200 и веднага врътвам на  малка температура. На мен ми е много удобно с вентилатор и изобщо не го изключвам.

# 235
  • Sofia
Мдаа... с долен реотан и вентилатор е най-добрия начин!
 На мен ми се прецака нещо конвектора иначе не бих пекла по друг начин.

Последна редакция: пт, 10 апр 2015, 19:48 от Morena

# 236
  • София
Ам``чи то преваля днескашния ден, дали да не забъркам един с Маскарпоне и да го оставя да си втасва на спокойствие, какво ще кажете мили другарки... newsm78
Онази притча пусната от Джемма показва, че може,  то....май да ги подхващам, че утре ще се презоря.
Май ще се хвърля  на  първите. И без това няма какво да правя, само нещо набивам в устата си.  Поне да са ми заети ръцете... Simple Smile
 Simple Smile

# 237
.. нещо набивам в устата си.  Поне да са ми заети ръцете... Simple Smile
 Simple Smile
не мога да се сдържа да не ти предложа оферта  hahaha   ако ще да ме изтрият след малко

# 238
  • София
.. нещо набивам в устата си.  Поне да са ми заети ръцете... Simple Smile
 Simple Smile
не мога да се сдържа да не ти предложа оферта  hahaha   ако ще да ме изтрият след малко
Бонго, хапвам Маскарпоне с ягоди, после разни ядки дето ми трябват за козунака, после пак обратно... ти какво си мислиш, а..... Joy Joy

# 239
... ти какво си мислиш, а..... Joy Joy
как за какво ? - за среднощни козунаци  XXL  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт