КОЗУНАЦИ - сезон 2015 г. - тема 2

  • 52 357
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
  • Sofia
  • Мнения: 22 573
Ам``чи то преваля днескашния ден, дали да не забъркам един с Маскарпоне и да го оставя да си втасва на спокойствие, какво ще кажете мили другарки... newsm78
Онази притча пусната от Джемма показва, че може,  то....май да ги подхващам, че утре ще се презоря.
Май ще се хвърля  на  първите. И без това няма какво да правя, ...
 Поне да са ми заети ръцете... Simple Smile
 Simple Smile
Подкрепям всяка дума, буква по буква мислите ми сподели, та затова след още малко ще оформям половин килограмова доза.
Отделно и довечера ще забъркам една част да втасва в хладилника и утре като извадя тестото да се стопли и довтаса, ако има нужда, забърквам последната доза.  
Някъде между всичко това, ще вмъкна и яйцебоядисването.  
bowuu

# 241
  • София
  • Мнения: 3 665
Момичета колко градуса трябваше да е готовия козунак измерен с термометър за месо?
Специално за козунаци си го взех, за да няма издънки Simple Smile Помня, че някъде около 90С беше май ,но не съм сигурна. newsm78

между 94 и 97 градуса. Информацията е от Джемма в тази тема: Термоигла или сонда за месо

Благодаря   bouquet

# 242
  • Варна
  • Мнения: 1 037
Леле,сложих аз една доза как я замесих само аз си знам имам 1 мивка чинии сега.
Обаче мина 1 -час а тестото не е хубаво бухнало взех да се притеснявам ,дали съм направила както трябва всичко .Климатика е на 26 градуса ,и съм му включила и духалката на 3 духа срещу него ...ох дано стане
Дано имам късмет на начинаещия  ooooh! ooooh!

# 243
  • Sofia
  • Мнения: 22 573
...Обаче мина 1 -час а тестото не е хубаво бухнало
Има време да бухне, щом  е тръгнало... докато се удови, няма часове.
Ей го моето към 2 часа отива вече, след малко ще е готово. На стайна Т втасва, къмто 23 градуса е.

# 244
  • Мнения: 7 779
Леле,сложих аз една доза как я замесих само аз си знам имам 1 мивка чинии сега.
Обаче мина 1 -час а тестото не е хубаво бухнало взех да се притеснявам ,дали съм направила както трябва всичко .Климатика е на 26 градуса ,и съм му включила и духалката на 3 духа срещу него ...ох дано стане
Дано имам късмет на начинаещия  ooooh! ooooh!
сложи ли мая в тестото  newsm78

# 245
  • Мнения: 366
Привет момичета. Утре ще запрятам ръкавите сутринта,  но се чудих дали става да пека козунаците с вентилатор и ако да, на каква температура - 160 градуса или по-ниска?  newsm78
Аз пече само с вентилатор около 150-160. Вкарвам ги на затоплена фурна на 200 и веднага врътвам на  малка температура. На мен ми е много удобно с вентилатор и изобщо не го изключвам.
  Толкова много се коментира за печенето на козунаци ,но и аз да питам .Предварителното затопляне на фурната на 200 ,с вентилатор ли е или обикновено с горен и долен реотан  newsm78 и след това 150-160 с турбо,долен реотан .

# 246
  • Мнения: 7 779
предварителното затопляне е да достигнеш дадена температура - независимо по какъв начин.  аз лично не правя разлика  от 200 градуса достигнати с долен реотан  и 200 градуса достигнати с турбо , мурбо и т.н. - все е 200 градуса.

# 247
  • Варна
  • Мнения: 1 037
Сложих мая Бонго  Mr. Green
Обаче не ми стигна олиото при месенето и сложих малко зехтин може ли заради това да съм го направила нещо .Мина час и 40 минути и нищо  ooooh! ooooh! ooooh!

# 248
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
На мен ми е чудно защо всички си мислят, че тестото за час трябва да е готово? В повечето рецепти пише-докато удвои обема си. А ако пише час, то е не по-малко от 2 часа и то при температура 30 гр.

# 249
  • София
  • Мнения: 12 222
Привет момичета. Утре ще запрятам ръкавите сутринта,  но се чудих дали става да пека козунаците с вентилатор и ако да, на каква температура - 160 градуса или по-ниска?  newsm78
Аз пече само с вентилатор около 150-160. Вкарвам ги на затоплена фурна на 200 и веднага врътвам на  малка температура. На мен ми е много удобно с вентилатор и изобщо не го изключвам.
  Толкова много се коментира за печенето на козунаци ,но и аз да питам .Предварителното затопляне на фурната на 200 ,с вентилатор ли е или обикновено с горен и долен реотан  newsm78 и след това 150-160 с турбо,долен реотан .
Предварително затоплена с вентилатор на 200 и врътвам на малки градуси и пак с вентилатор.

Сложих мая Бонго  Mr. Green
Обаче не ми стигна олиото при месенето и сложих малко зехтин може ли заради това да съм го направила нещо .Мина час и 40 минути и нищо  ooooh! ooooh! ooooh!
Може, няма проблем.

# 250
  • Варна
  • Мнения: 1 037
Снимах да го видите  ooooh!

Скрит текст:

# 251
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Каква е тази мазнина, в която плува тестото? Да не си сложила повече от необходимото?

# 252
  • Мнения: 7 779
ама защо плува в олио  newsm78
извади тестото и го сложи в друга паница

# 253
  • Варна
  • Мнения: 1 037
Пишеше да е добре намазнен съда  Mr. Green

# 254
  • София
  • Мнения: 12 222
Пишеше да е добре намазнен съда  Mr. Green
Отлей го това олио. Пише , че е добре да са намаслени тавите/формите.

Общи условия

Активация на акаунт